19

М айка на 22 деца е заснела видео на семейството си, което показва, че цели 20 от децата ѝ са родени в една година.

Руската майка Кристина Озтюрк, на 26 години, която живее в Грузия, е посрещнала 21 от децата си чрез сурогат, като 20 са родени за малко повече от година.

Тя твърди, че иска до 105  деца от съпруга си милионер Галип, който по-рано тази година беше осъден на осем години затвор, след като беше признат за виновен в незаконно закупуване и притежание на наркотици и психотропни вещества.

Едно очарователно видео в Instagram в нейния акаунт - който има повече от 231 000 последователи - показва децата ѝ да изброяват имената и датите си на раждане.

Клипът показа на зрителите, че всички освен две от тях са родени през 2020 г., като най-голямата е родена през 2014 г. от предишен брак, а последното попълнение в семейството им, Оливия, е родена през януари 2021 г.

Тя също е майка на Мустафа, Мариам, Айрин, Алис, Хасан, Джуди, Харпър, Тереза, Хюсеин, Анна, Изабела, Исмаил, Мехмет и Ахмет - всички от които са трима - и Али, Кристина, Алена, Сара, Локман и Алпарслан, които са на две години.

Клипът в социалните медии от януари накара коментаторите да реагират със страхопочитание към очарователните деца, тъй като мнозина признаха, че често объркват децата, тъй като има толкова много от тях.

„Запознайте се със семейство Озтюрк!“, гласи надписът на Кристина.

През февруари Кристина, която е родом от Москва, издаде книга за своите преживявания.

В публикация в Instagram тя написа: „Изглежда, че всичко за отглеждането на деца вече е написано, но всеки родител търси полезна информация, за да даде само най-доброто на децата си. И аз не съм изключение. Като майка на 22 деца, мога да кажа със сигурност, че няма твърде много информация: винаги можете да намерите нещо ново за себе си.“

Кристина се запознава с богатия си съпруг Галип по време на почивка в крайбрежния град Батуми в Грузия. Малко след това бизнесменът е арестуван през май миналата година, след като обиск в къщата му е открил "особено големи количества" наркотици.

Той също така е обвинен в укриване на данъци, фалшификация и пране на пари.

Галип вече бил избягал от Турция през 2018 г., след като апелативен съд одобри доживотната му присъда във връзка с убийство през 1996 г. Адвокатският му екип заяви, че ще обжалва, а бизнесменът отрече престъпленията.

Кристина в своя Instagram разказа за предизвикателствата, през които е изправена без съпруга си.

„Много от вас са забелязали със събитията, случващи се в нашето семейство, за мен беше по-трудно да поддържам страницата“, каза тя в публикация.

Разказвайки за проблемите на съпруга си със закона по-рано миналата година, Кристина призна, че не може да „понесе отсъствието му“.

В емоционален пост, споделен в профила ѝ в Instagram на 9 юни, Кристина написа: „Чувството за самота не ме напуска дори с толкова много близки хора наоколо.

„Свикнах съпругът ми винаги да е вкъщи, винаги наоколо. Тъй като Галип работи изключително от вкъщи през последните няколко години, прекарвахме време заедно постоянно през деня. Вечер, когато слагаха децата да спят, си бъбрихме непрекъснато.“

Към този момент тя и Галип са платили 168 000 евро на сурогатни майки между март 2020 г. и юли 2021 г. и са похарчили 96 000 долара годишно за 16 бавачки, които живеят в тях.

Многодетната майка казва, че тя и Галип са избрали да използват сурогатни майки, защото искали да имат колкото се може повече деца възможно най-бързо.

Първото им дете Мустафа е родено на 10 март 2020 г., докато последното им допълнение и 22-ро дете заедно Оливия е на две години.

„Мога да ви кажа едно нещо – дните ми никога не са скучни. Всеки ден е различен, от планирането на графиците на персонала до пазаруването за семейството ми“, каза Кристина, когато разказва за своето ежедневие.

Кристина, която също разкри, че харчи £4000 на седмица за най-важното за бебетата, включително 20 големи торби с пелени и 53 пакета бебешка храна, споделя за забързания си живот в профила си в Instagram, където има 231 000 последователи.

Кристина, която е родом от Русия, била самотна майка, когато решила да си вземе почивка в Батуми. Популярната туристическа дестинация в подножието на Кавказ често е наричана „Лас Вегас на Черно море“.

Тя казва, че когато е срещнала Галип, е било любов от пръв поглед. Нещата за двойката се развиват бързо, като Кристина и малката ѝ дъщеря Вика се преместват в Батуми, за да бъдат с Галип.

Кристина казва, че въпреки факта, че Галип е много по-голям от нея и има вече пораснали деца, той няма нищо против да има голямо семейство.

Майката казва, че първоначално са се подготвяли да имат по бебе всяка година, но бързо осъзнали, че репродуктивната ѝ способност не е достатъчна, за да отговори на техните изисквания.

Те решават да използват сурогатни майки, което струва около 9707 долара за всяка бременност.

Щатът Джорджия разрешава сурогатното майчинство от 1997 г., при условие че участващата двойка е хетеросексуална и женена. Детето, което се ражда, автоматично отива при хората, които са предоставили генетичния материал за зачеването, а сурогатът няма никакви права.

Избират се само млади жени, които вече са имали поне една бременност, и се правят проверки, за да се гарантира, че нямат лоши навици или зависимости, преди да се включат в програмата.

Кристина обясни: „Клиниката в Батуми избира сурогатни майки за нас и поема пълна отговорност за процеса. Ние не се познаваме лично със сурогатните майки и нямаме директен контакт с тях, за да избегнем проблеми след бременността. Цялата комуникация се осъществява през клиниката, следим само здравните показатели, съставям диетично меню за майките, така че храната да е пълноценна, гледам резултатите от тестовете.“

Но към мечтаните деца не е лесно за двойката, като Кристина разкрива, че една от сурогатните майки е искала да задържи детето след раждането му. Тъй като бебетата са генетично от Кристина и съпруга ѝ, сурогатът няма никакви права и трябва да предаде детето на двойката.

Кристина и Галип искат да имат още деца и са обсъдили идеята да имат над 100 бебета, но са решили да изчакат, докато децата им пораснат, преди да се впуснат в ново сурогатно майчинство.

Междувременно Кристина не изключи самата тя да роди, но каза, че това не е практично в момента с толкова много малки деца.

Коментари 19
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

19 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Арестуваха руски гражданин в Германия заради двама намушкани с нож украинци

Арестуваха руски гражданин в Германия заради двама намушкани с нож украинци

Свят Преди 6 минути

Това е станало на територията на търговски център в Мурнау, Горна Бавария

AI влошава обслужването на клиентите

AI влошава обслужването на клиентите

Технологии Преди 1 час

Хората не са доволни от чатботовете, които компаниите използват

Харви Уайнстийн влезе в болница

Харви Уайнстийн влезе в болница

Свят Преди 9 часа

72-годишният Уайнстийн излежава 23 години в нюйоркски затвор за две сексуални нападения

Блинкен ще участва в преговорите за прекратяване на огъня в Газа в Саудитска Арабия

Блинкен ще участва в преговорите за прекратяване на огъня в Газа в Саудитска Арабия

Свят Преди 9 часа

Той ще се срещне с министри от блока на арабските държави от Персийския залив

Австралия ще предостави на Украйна помощ от 100 млн. долара

Австралия ще предостави на Украйна помощ от 100 млн. долара

Свят Преди 10 часа

Това заяви украинският министър-председател Денис Шмигал след среща с австралийския министър на отбраната Ричард Марлес

Арестуваха финландски депутат заради стрелба

Арестуваха финландски депутат заради стрелба

Свят Преди 10 часа

Заподозреният Тимо Ворнанен влязъл в словесен спор със свой колега

"Хамас" показа кадри на двама живи заложника (ВИДЕО)

"Хамас" показа кадри на двама живи заложника (ВИДЕО)

Свят Преди 12 часа

Те са били отвлечени от екстремисти по време на атаката на "Хамас" срещу Израел на 7 октомври

Откриха самоделни пиратки на националния стадион преди мача ЦСКА-Левски

Откриха самоделни пиратки на националния стадион преди мача ЦСКА-Левски

България Преди 12 часа

На място е изпратен сапьорски екип на Специализирания отряд за борба с тероризма, който ги е обезвредил

<p>&bdquo;Целта на Путин не е Украйна. Целта на Путин е Европа&quot;</p>

Германският финансов министър: Целта на Путин не е Украйна, а Европа

Свят Преди 13 часа

Въпреки че руският лидер нападна Украйна, „той има предвид всички нас и нашия начин на живот“, каза Линднер

Бритни Спиърс бе осъдена да плати над 2 милиона долара на баща си

Бритни Спиърс бе осъдена да плати над 2 милиона долара на баща си

Свят Преди 13 часа

Самата Спиърс е похарчила над 4 милиона долара за адвокати

Георги Георгиев: Терзиев да покаже документите от избирането на съпругата на Цеков за консултант

Георги Георгиев: Терзиев да покаже документите от избирането на съпругата на Цеков за консултант

България Преди 13 часа

Той обяви, че още в понеделник ще бъде внесен сигнал за откритите нарушенията в общинското предприятие „Гробищни паркове“

Разкриха причината за смъртта на О Джей Симпсън

Разкриха причината за смъртта на О Джей Симпсън

Свят Преди 14 часа

О Джей Симпсън почина на 76-годишна възраст в дома си в Лас Вегас на 10 април

Градушката в Сливенско уби бебе картал

Градушката в Сливенско уби бебе картал

България Преди 15 часа

Това съобщиха от природозащитната организация Фонд за дивата флора и фауна

Лувърът подготвя отделна зала за „Мона Лиза“

Лувърът подготвя отделна зала за „Мона Лиза“

Свят Преди 15 часа

Подобен ход би дал на посетителите по-добро изживяване

Кацането неуспешно: Смущения на GPS сигнала осуетиха приземяването на самолет

Кацането неуспешно: Смущения на GPS сигнала осуетиха приземяването на самолет

Свят Преди 15 часа

Самолет, излетял от Хелзинки, не успя да кацне на естонското летище Тарту в петък вечерта

Олена Зеленска: Жертвите на изнасилвания, извършени от руски военни, ще получат обезщетения

Олена Зеленска: Жертвите на изнасилвания, извършени от руски военни, ще получат обезщетения

Свят Преди 15 часа

Първата дама подчертава, че жертвите на насилие не могат да чакат, докато конфликтът бъде разрешен