14

„Отиваш, клякаш, подаваш документите – ние сме млади, няма болка в кръста”, разказва пред NOVA един от потърпевшите от практиката на обслужване на клиентите в КАТ в Благоевград.

Разстоянието от пода до гишето е около 80 см. А тънкият процеп, оставен между служителя и клиента не дава друг избор на последния освен да коленичи.

Защо е трудно да осъдим общината за щети от дупки

Патрулка удари колата на студент, написаха му акт

Плащаме данъци онлайн и без такси

„На тях даже им е приятно. Те си почиват… Докато чакат”, смее се служителка в КАТ.

„На нас ни е удобно, да. Значи, смъкваме ги заради течението, иначе те се вдигат догоре и имаме поглед върху клиента и го чуваме добре, но понеже става течение, защото всичко е отворено. Заради нашето здраве ги смъкваме по-ниско, иначе по принцип трябва да са догоре”, обяснява тя защо стъклената преграда на гишето стои почти затворена.

Нисък на ръст клиент обаче е напълно доволен от височината на отвора, през който си подава документите.

От КАТ Благоевград са отказали да коментират проблема, под предлог, че сградата е стара - строена е през 60-те години на миналия век и тогава строителството „било такова”.

Прави впечатление обаче, че несъразмерните спрямо средния ръст на клиентите прегради на гишетата, са направени от доста по-нова алуминиева дограма.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@