2

Т рикратната европейска шампионка по борба Биляна Дудова е изписана в отлично състояние от УМБАЛ „Св. Иван Рилски”, след като беше приета с порезна рана на лявата предмишница, без засягане на съдово-нервен сноп или на магистрални кръвоносни съдове.

Това съобщи доц. Антоний Филипов, началник на Клиниката по обща и ендоскопска хирургия, който лично е обработил раната.

Самата рана е била с давност 10-15 часа. Вчера пациентката е била превързана отново, а днес, преди обяд, е изписана от болницата.

При изписването Биляна Дудова е била напълно спокойна и си е тръгнала от лечебното заведение на собствен ход, поясни доц. Филипов.

На 21 май, малко преди 21:00 часа 21-годишната европейска шампионка по борба бе приета в болницата по спешност с напречна порезна рана на лявата ръка, която за малко не е засегнала големите кръвоносни съдове.

„Пациентката извади късмет с оглед нараняването”, посочи доц. Филипов.

„С днешна дата няма никаква опасност за живота на пациентката, не е засегната инервацията, мускулатурата или каквото и да е от двигателната активност на лявата ѝ ръка. Категорично няма да ѝ пречи да спортува, но с оглед на мястото, където е нараняването, смятам, че тя е извадила късмет. Не мога да ви кажа в момента дали си е вкъщи, но е изписана от болницата. Чувстваше се перфектно, спокойно си тръгна на собствен ход. Имахме намерение да извикаме психолог, но федерацията предпочете да работи с техен психолог, така че оттук-натам те ще имат отношение по този въпрос”, добави доц. Филипов.

„Добре съм, вече се възстановявам вкъщи”, заяви самата Биляна Дудова пред Българската федерация по борба. 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуално съдържание последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@