6

„Не е нормално българското правителство да научава от чужди посланици какво се случва в България”.

Това заяви президентът Румен Радев във връзка със случая с паричните преводи от Венецуела в банкови сметки в България.

„Вчера бях запознат от главния прокурор, от министъра на вътрешните работи, от председателя на ДАНС с известната до момента фактология. Няма да коментирам този случай преди тази фактология да бъде щателно уточнена и установени всички обстоятелства. Но този случай е в ресора на изпълнителната власт, където са службите и МВР”, подчерта президентът.

„За мен наистина е тревожно всеки един такъв случай, който касае здравето и живота на българските граждани и който касае надеждността на нашата банкова система, защото тя вече е основен критерий за допускането ни до чакалнята на еврозоната”, подчерта Радев.

Президентът коментира и назначенията на българските посланици.

„Тези хора представляват България в чужбина и не трябва да се делят на наши и ваши. Мотивирането на кадровите решения и съгласувателната процедура не трябва да се превръщат в публични дебати, защото това уронва престижа, както на нашите посланици зад граница, така и на страната. Има предложения, които съм приел. Има и такива, с които категорично не съм се съгласил и съм ги отхвърлил. Както казах, не коментирам посланически назначения”, подчерта Радев.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@