41

В сички, които гласуваха днес против Никола Минчев показаха, че не им пука за тази страна, че не се интересуват от собствената си идеология. Те са едни маркетингови фирми, които лъжат своите избиратели. Завесите се вдигат и нас не ни е страх от избори.

Това каза министър-председателят Кирил Петков, след като 125 народни представители гласуваха „за” предсрочното освобождаване на Никола Минчев от председателския пост в парламента. От парламентарната трибуна Петков благодари на Минчев и заяви, че промяната идва и стъпка по стъпка България ще бъде различна.

Отстраниха Никола Минчев от поста му на председател на Народното събрание

Минути след гласуването председателстващият заседанието Кристиан Вигенин обяви почивка и Петков даде ново кратко изявление пред журналистите в кулоарите. Има ново мнозинство в този парламента. Те се прегърнаха – това означава пълна безпринципност, тези хора нямат морал, каза Петков, след като оставката на Минчев идва, благодарение на „Има такъв народ”, ГЕРБ, ДПС и „Възраждане”. Премиерът изрази надежда, че в 47-ото Народно събрание има свестни хора, които ще успеят да преборят страха си.

Искрен Митев, "Продължаваме промяната":

Днес е един паметен момент. Днес стана ясно, аз вече няма какво да разобличавам, който и да е от тази трибуна, всички избиратели на „Възраждане“ могат да видят, че те гласуват с ГЕРБ и ДПС. Това каза народният представител от „Продължаваме промяната“ Искрен Митев по повод гласуваната оставка на председателя на Народното събрание. „Това е за всички избиратели на „Възраждане“: Вие гласувате с ГЕРБ и ДПС, честито, добре дошли в мафията“, заяви Митев. 

Източник: БГНЕС

Крум Зарков, "БСП за България":

Гласувах против оставката, защото съм против и винаги съм бил против закона, че първи си отиват достойните. За г-н Минчев това не е краят, това е началото в политиката. Това каза Крум Зарков от ПГ на „БСП за България” в отрицателен вот, след като парламентът гласува оставката на председателят на 47 Народно събрание, предаде репортер на БГНЕС. Предстоят тежки дни и седмици пред нашата нация и в диалогът, който неминуемо ще се състои – дали тук, дали в предизборната кампания, трябва да се вдъхновим от Никола Минчев, каза още Крум Зарков.

Източник: БГНЕС

Станислав Балабанов, "Има такъв народ":

Ние спряхме национално предателство. Това каза на брифинг народният представител от ПП „Има такъв народ“ Станислав Балабанов след освобождаването на Никола Минчев от поста председател на НС, предаде репортер на БГНЕС.

Балабанов заяви, че днес е бил направен публичен опит да се унищожи истината, такава, каквато е. „За мен днес се проведе най-унизителният дебат, откакто имам възможността да съм част като народен представител в последните парламенти“, каза депутатът.

Коалицията беше създадена с една единствена идея – обединени всички да се изправим срещу статуквото, заяви той и допълни, че мафията „беше превърнала институциите в бухалки“.

Почтеност, смирение и нулева толерантност към корупцията са основните приоритети на създадената първоначално управляваща коалиция. Той цитира думите на премиера Кирил Петков как всеки ден щеше да се осветлява по една корупционна схема на бившите управляващи. Депутатът също така каза, че е трябвало да се извършат реформи, включително съдебна и попита: „Има ли една извършена реформа към този момент?“

Един от примерите за липсата на диалог между управляващата коалиция, който даде Балабанов, е арестът на бившия премиер. „Бойко Борисов беше арестуван без дори никой от коалиционните партньори да знае, че ще има подобен арест“, припомни той. По думите му този арест е превърнал бившия министър-председател в герой.

Балабанов е категоричен, че актуализацията на бюджета ще се случи.

Източник: БГНЕС

Радостин Василев написа в своя Facebook акаунт:

"Днес е тъжен ден за България. Днес не просто беше свален председателят на НС Никола Минчев, който е абсолютен професионалист. Днес 20 депутати от ИТН открито се продадоха на мафията. Видях лицата им в залата днес. Много от колегите бяха тъжни и гузни. Изглеждаха уплашени и насила там. От днес те вече са ПРЕДАТЕЛИ. Предатели спрямо българския народ и спрямо идеята за която са там. Това, което се случва е подмяна на вота на българския народ от 20 човека, управлявани от задкулисни интереси. Няма сила на света, която да ме накара да се обединя с тези, срещу които съм се борил години наред. Днес видях лицата и на петимата колеги, които не пожелаха да участват в това предателство. Те бяха свободни и с високо вдигнати глави. Тази прегръдка на ИТН с ГЕРБ и ДПС е краят за ИТН. Краят на идеята за борба, за ново начало, за нов модел. Краят и на един неуспешен бизнес проект, което е положителната новина за България. Всичко започва отначало. Скоро сме на площада. Силата е в ИСТИНАТА!!!"

Източник: БГНЕС

Ивайло Мирчев от "Демократична България" коментира по следния начин ситуацията в своя Facebook акаунт:

"Силите на ИТН, които щяха да изчегъртват ГЕРБ, стигнаха да изчегъртат само председателят Никола Минчев."

Източник: БГНЕС

Христо Иванов от "Демократична България" написа в своя Facebook акаунт:

"Със свалянето на Никола Минчев се връщаме в миналото. Най-важният резултат от днес даже не е новото мнозинство, което е ясно от няколко дни, а че г-н Никола Минчев и всичко това, което той представлява като една млада генерация в българската политика, е победител. И опозицията, т.е. новото мнозинство, признава качествата му и казва, че всичко това не било за него. Това е рецепта за катастрофа. Единственият човек с отговор днес, какво следва - и го очаква с желание, - беше Костадин Костадинов. Той описа ясна картина - референдум по всички въпроси. Това ли правим всички - обслужваме “Възраждане”?”. Никола Минчев беше едно от най-хубавите неща, които този парламент успя да произведе. Нашето пупаво време, както казваше Йордан Радичков, успя да превърне Минчев в средство. Средство за какво? Благодаря на Никола Минчев за работата му като председател и за това, че показа, че хора с характер и класа могат да бъдат в българската политика. В момента се опитваме да изгорим възможността за бавна, трудна, не особено красива, но еволюция на българската политическа система, тласкайки парламента към своя край преди процесите в него да са протекли."

Депутатите отстраниха председателя на парламента Никола Минчев

Мирослав Иванов от „Продължаваме промяната” ще изпълнява длъжността председател на 47-ото Народно събрание до избора на нов.

Коментари 41
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

41 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Снимката е илюстративна

Отмениха търсенето на великденски яйца в гробище

Свят Преди 19 минути

Децата няма да се "катерят по гробовете", уверяват организаторите на събитието

Доналд Тръмп

"Бог да благослови Америка": Доналд Тръмп продава библии по 60 долара

Свят Преди 1 час

Концепцията за Библията, покрита с американското знаме, предизвиква безпокойство сред религиозните кръгове в САЩ

NYT: Ескалация от Путин – на Украйна ѝ предстоят тежки месеци

NYT: Ескалация от Путин – на Украйна ѝ предстоят тежки месеци

Свят Преди 1 час

Кремъл продължава да твърди, че Украйна стои зад нея, сигнализирайки намерението на Владимир Путин да увеличи ескалацията на фронта, пише експертът по руска външна политика и сигурност Хана Ноте

Act ll: Cowboy Carter: Излезе най-новият албум на Бионсе

Act ll: Cowboy Carter: Излезе най-новият албум на Бионсе

Любопитно Преди 2 часа

Второто издание от трилогията Renaissance е посветен на тексаските корени на певицата и включва 27 парчета

Лавров: Мирният план на Украйна е безсмислен

Лавров: Мирният план на Украйна е безсмислен

Свят Преди 2 часа

По думите му той се основава на "неприемливи понятия" като изтегляне на руските сили от завзети от тях територии,

Емоционални обяснения в любов и сълзи в очите в новия епизод на “Един за друг”

Емоционални обяснения в любов и сълзи в очите в новия епизод на “Един за друг”

Любопитно Преди 2 часа

Мъжете ще напишат романтични писма, в които изразяват най-съкровените си чувства към своите дами

<p>&quot;По-добре да умреш там, отколкото тук от глад&quot;&nbsp;</p>

От Непал до Украйна: Историята на непалския наемник

Свят Преди 2 часа

Сравнително бедна в сравнение със своите съседи като Русия, Китай и Индия, много непалци са привлечени от високите заплати, които могат да получат, мигрирайки нелегално в тези страни

Снимката е илюстративна

Природни бедствия и контрол над съзнанието: Какво представлява HAARP

Любопитно Преди 3 часа

HAARP се превърна в магнит за конспиративни теории, но какво всъщност представлява

<p>Скандал в НС: Може ли да се окажем с 480 народни представители или депутати с двойни заплати</p>

Скандал в НС заради НАТО, Конституцията, "Турски поток" и депутатските заплати (ВИДЕО)

България Преди 3 часа

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се заплашиха едни други с нови временни комисии

Лятното часово време: Как преместването на стрелките може да повлияе на настроението ни

Лятното часово време: Как преместването на стрелките може да повлияе на настроението ни

Любопитно Преди 3 часа

Тази промяна може да причини хаос на психическото и физическото ни благосъстояние

Ще може ли да се състави служебен кабинет според новите правила, записани в Конституцията?

Ще може ли да се състави служебен кабинет според новите правила, записани в Конституцията?

България Преди 3 часа

Втори ден продължават срещите при президента с потенциалните кандидати за поста служебен министър-председател

Мостът бе частично срутен

"Цяло чудо, че е оцелял": Какво разкри съпругата на работник на моста в Балтимор, който се срути

Свят Преди 3 часа

Зет ѝ е сред загиналите, а племенникът ѝ все още се издирва-вероятно мъртъв

ПП-ДБ предлага създаването на временна комисия за пътната карта на „Турски поток”

ПП-ДБ предлага създаването на временна комисия за пътната карта на „Турски поток”

България Преди 3 часа

От ГЕРБ-СДС поясниха, че темата не е коментирана по време на преговорите

Мария Габриел: От полза на държавата е да няма безвремие

Мария Габриел: От полза на държавата е да няма безвремие

България Преди 4 часа

Това коментира вицепремиерът и министър на външните работи в оставка относно процедурите за назначаване на служебен кабинет

Обявиха кога Кейт Мидълтън може да се върне към кралските си задължения

Обявиха кога Кейт Мидълтън може да се върне към кралските си задължения

Свят Преди 4 часа

Засега фокусът на принцеса Кейт е върху пълното ѝ възстановяване, като семейството ѝ е там, за да я подкрепя