57

Л егендарният български актьор Стефан Данаилов, който представлява инициативния комитет, издигнал кандидатурата на кандидат-президентската двойка ген. Румен Радев - Илияна Йотова, говори за кандидатурата, подкрепена от БСП пред Ана Цолова от "Здравей, България" по NOVA.

"Генералът пада малко катил. Той не е от тия дето казват "Да, да добре", подлага всичко на съмнение и това е много хубаво.

Ген. Румен Радев не е руска кандидатура.

Иначе аз, като известен русофил, щях да знам", заяви Данаилов.

"Щом толкова го плюят, значи са стреснати и уплашени. Но хората са достатъчно умни и разумни и затова се обръщаме към българските граждани да подкрепят ген. Радев. Защо ли? Ами избери си досегашното. С какво ще се променят нещата тогава", пита Данаилов.

Той коментира и обещанието на министър-председателя да подаде оставка, ако кандидатът а ГЕРБ не стане държавен глава: "Ако се налага, ще има извънредни парламентарни избори. Това си зависи от Бойко. Той така

обърна нещата все едно тези избори са за него, а Цачева изчезна.

Аз харесвам Цецка Цачева, като жена излъчва топлина. Но по-добре е да се върне като председател на НС, тя има опит да ръководи парламента, познава партиите, знае как да ги озаптява, когато се налага".

Актьорът сподели и какво би казал на премиера, ако ген. Радев, за когото мнозина твърдят, че е слаб политик, победи на балотажа: "Слаб политик, слаб политик, ама те победихме. В България няма училище за политици. А и политиката се учи с времето".

Той отговори и на основната заплаха от страна на управляващите през настоящата предизбона кампания, че ако спечели Радев в управлението се връщат БСП заедно с ДПС. "Как ще управляваме с ДПС?

При едни бъдещи избори първо не се знае кой ще влезе в парламента.

Нищо чудно Слави Трифонов да направи проект, Марешки вече каза, че ще прави. Ако БСП спечели 20-30 места в парламента, какво управление?", заяви Данаилов.

Очаквайте подробности!

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@