6

З апочва обновяванетo на центъра на столицата - в пространствата около храм-паметника "Александър Невски", улица "Московска" и градинката "Кристал". Ремонтите ще са повече от 20 милиона лева.

Ремонтът ще се проведе на няколко етапа, за да няма затруднения с трафика. Въпреки това, от Столична община предупреждават, че най-вероятно задръствания ще има, заради което призовават за търпение.

На столичния булевард „Васил Левски” ремонтът ще се извършва на няколко етапа. В отсечката от Попа до Ректората първо ще се ремонтира дясното платно в посока към Софийския университет „Св. Климент Охридски”.

В градинката „Кристал” ще бъдат подновявани осветлението, пейките, настилките и тротоарите.

„По последни данни от 1985 г. не е правен цялостен ремонт на бул. „Васил Левски”. Около месец ще продължи цялостната работа като поетапно се работи в двете платна. Около две седмици ще бъде затворено платното в посока Софийския университет, като движението ще се осъществява в другото платно. За цялостното преасфалтиране ще са необходими два дни, като най-вероятно това ще стане през някои от почивните дни”, обясни за „Здравей, България” Евгени Крусев, зам.-кмет по транспорта в Столична община и призова гражданите да използват алтернативни маршрути.

Продължава ремонтът на кръстовището на бул. „България“ и „Ив. Евстатиев Гешов“, където се подменят релсите на трамвай №7. За времето на ремонта той е заместен от автобус. Маршрутът на линията е от Националния исторически музей през квартал „Борово“, по бул. „България“ до Петте кьошета.

Зелена зона се разраства в София от 1 ноември

Фандъкова: Никой няма да маха пазара на "Славейков"

Пуснаха за движение кръстовището на „Граф Игнатиев“ и „Денкоглу“. Мярката е временна и е с цел да се облекчи трафика в района.

Кръстовището е изпълнено на бетон, а на следващ етап ще бъде положена и асфалтова настилка.

Започна ремонтът и на кръстовището на ул. „Граф Игнатиев“ и бул. „Васил Левски“.

В същото време периметърът на ремонта на ул. „Солунска“ се увеличи от бул. „Витоша“ до „Граф Игнатиев“. До момента беше затворен участъка до ул. „Ангел Кънчев“. В момента тече поставянето на оградите, като се намалява и тротоарното пространство.

До края на месеца е затворено за движение и кръстовището на улиците „6-ти септември“ и „Граф Игнатиев“. Променена е посоката на движение на превозни средства по ул. „6-ти септември”, където движението става двупосочно в участъка от ул. „Хан Крум“ до ул. „Граф Игнатиев”.

Закрити са местата за почасово платено паркиране и местата в режим на платено паркиране „служебен абонамент” по ул. „6-ти септември” от ул. „Ген. Паренсов” до ул. „Граф Игнатиев”.

Табелите, които съобщават за новото ограничение са поставени твърде ниско и представляват опасност за пешеходците. 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@