16

К атастрофа между камион и цистерна образува километрично задръстване на автомагистрала „Тракия” в посока Бургас. Инцидентът е станал в района на Вакарел. Няма пострадали.

Цистерната е била спряла в аварийната лента и е ударена от камиона. В резултат на удара на пътя се е разляло гориво.

Движението в участъка e затруднено от часове и има образувани колони от изчакващи автомобили.

На мястото на инцидента има полицейски екипи, които регулират движението.

Колоната на обхода на Ихтиман още не се е изтеглила.  

Около 16:00 часа все пак движението бе пуснато, а половин час по-късно двете тежки машини бяха изтеглени, а мястото - обезопасено. 

Източник: Nova.bg

Междувременно започна и голямото пътуване към

Гърция за предстоящите четири почивни дни вече започна и още от сутринта на ГКПП-Кулата се образува опашка от автомобили и тирове.

Причина за струпването на автомобили от българска страна на граничния пункт се оказа технически проблем в системата, който бави обработката на документите.

Граничните власти призовават туристите да ползват и другите гранични пунктове с южната ни съседка, за да се избегне натрупване и образуване на колони.

В Гърция туроператорите и хотелиерите масово свалиха цените с 20% на услугите от септември. Местни предприемачи разказаха,че за първа година насам имат резервации за целия месец и сезонът им ще бъде удължен чак до октомври благодарение на интереса от страна на български туристи.

Около 380 хил. души ще изберат да пътуват в страната, а други 140 хил. ще се насочат към отдих в чужбина. 

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@