0

П овече от 20 митнически служители бяха задържани късно снощи при операция на ГДБОП на митническия пункт Варна-Запад. Причината е разследване за организирана престъпна група, състояща се от длъжностни лица за корупционни деяния. Сред задържаните има сред тях са митнически инспектори, стажант-митничари и спедитори, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

В края на миналата година 30 митничари бяха арестувани при акция на ГДБОП и ДАНС на контролно пропусквателния пункт "Лесово" заради участие в организирана престъпна група и взимане на подкупи.

И още:

Бившият министър на финансите Симеон Дянков беше обвинен заради продажба на акции на дружеството ЕВН през 2011 г. Според прокуратурата той е извършил престъпление по служба заедно с бившия енергиен министър Трайчо Трайков.

Сред обвиняемите е и бизнесмена Иво Прокопиев за това, че е разяснявал на Симеон Дянков как да извърши тази сделка, която според прокуратурата е ощетила държавата с над 20 млн. лв.

Над 60 млн. души по света се страхуват от петък 13-и. Някои от тях не ходят на работа, не карат кола и дори не стават от леглото на този ден.

Сред известните управници, които се страхували от всичко свързано с числото 13 били Наполеон Бонапарт и американските президенти Франклин Рузвелт и Хърбърт Хувър.

Тези и още новини от деня гледайте в канала във Vbox7 "90 секунди".

Не пропускайте да видите още:

Голи учители и протест в защита на директора със снимката

Как българка се върна в 1961 г. и се превърна в Одри Хепбърн

Гей общността си избра Fiat 124 Spider за "Автомобил на годината"

Кой е мъжът зад руския секскомпромат срещу Тръмп

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@