7

П редседателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура“ инж. Светослав Гласов възложи със заповед на инж. Дончо Атанасов да предприеме всички необходими действия, свързани с внесеното от депутати от БСП искане за извършване на полеви изпитвания на настилката на участъци от републиканските пътища. На бившия шеф на Агенцията е възложена цялостната организация и координация на работата по сигнала.

Според официалното съобщение на Агенцията инж. Атанасов е определен за отговорник, тъй като освен член на УС на АПИ с ресор поддържане на републиканската пътна мрежа, той е дългогодишен служител на пътната администрация. На различни позиции през годините е участвал в изграждането и поддържането на републиканските пътища. В периода 2008-2009 г. инж. Атанасов е директор на дирекция "Оперативен контрол и управление на риска“, от ноември 2013 г. е член на УС на АПИ, а от декември 2016 г. до 26 юни 2018 г. е председател на УС на АПИ.

Тази сутрин депутати от БСП внесоха искане чужда агенция да провери качеството на магистралите "Тракия“, "Хемус“, "Струма“ и "Марица“, както и на първокласния път Видин – Кулата и околовръстното на София. Ще бъдат взети „ядки“, за да се види дебелината на пласта и да се сравни с първоначалните планове.

Още една жертва на катастрофата край Своге

Какви са причините: Лятото - повече катастрофи, пострадали, загинали...

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@