7

В ъзрастна жена даде 6 000 лева за разваляне на черна магия. Случаят е от Благоевград, съобщава NOVA.

Две жени на видима възраст около 30 години с малко дете лъжат възрастни хора, че им е направена магия и могат да я развалят срещу определена сума.

Баба "измами" ало измамник

Внимание: Нов вид телефонна измама

"Ало" измамници отмъкнаха 45 000 лева от възрастна жена

Последната им жертва е на 90 години. Двете ѝ поискали храна и дрехи за детето. После я предупредили за направена черна магия, която предложили да развалят.

„В момента, в който спечелят доверието на собственика или обитателя на жилището, се възползват от негово невнимание или доверие и му обясняват, че има направена магия, за да се развали тази магии, е нужно той да даде наличните си пари, ценности, върху които да се бае”, обясни Йорданка Шаркова, говорител на ОД МВР – Благоевград.

„В повечето случаи тези пари или ценности се слагат в някакъв вид кърпа или нещо друго, като на потърпевшите се казва, че трябва да мине малко време, след което да се извадят парите и да се развали магията”, подчерта Шаркова.

Измамничките ловко сменяли кърпите, като оставяли жертвата без ценностите и парите.

Схемата е нова за Благоевград, но работи. Преди няколко седмици мними магьоснички ограбиха възрастен мъж.

От полицията призовават възрастните хора да бъдат особено внимателни към непознати.

„Да бъдат много внимателни, да не бъдат доверчиви към непознати лица. По възможност да не предоставят в никакъв случай нито вещи, нито ценности, нито пари, нито лични данни, особено на хора, които не познават”, призова Йорданка Шаркова.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@