216

Ц ентралната избирателна комисия публикува междинни резултати от местните избори, произведени на 29 октомври.

Към 16:00 часа са обработени 100% от протоколите на секционните избирателни комисии (СИК) в общинските избирателни комисии (ОИК) в 24 областни града - Враца, Габрово, Ловеч, Ямбол, Бургас, Добрич, Велико Търново, Хасково, Разград, Монтана, Смолян, Пазарджик, Видин Силистра, Благоевград, Русе, Кърджали, Сливен, Перник, Търговище, Варна и Кюстендил, Пловдив и Плевен.

В 8 от областните градове вече има избрани кметове на още на първи тур.

В София, при обработени 99,18% протоколи: Васил Терзиев - 31,82%, Ваня Григорова - 21,58%, Антон Хекимян - 17,84%

В Благоевград, при обработени 100% СИК протоколи в OИК, Илко Стоянов, издигнат от инициативен комитет, взема 27,07 на сто от гласовете. Втори е Методи Байкушев  от коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" с 21,75 на сто.

В Бургас, при обработени 100% на сто СИК протоколи в OИК,  Димитър Николов, досегашен кмет на града и кандидат на ГЕРБ получава 60,49 на сто от вота на хората. Костадин Бачийски ("Средна европейска класа") взема 9,09 на сто от вота. 

В Габрово, при обработени 100% СИК протоколи в OИК  Таня Христова от ГЕРБ получава 47,17 на сто от вота на хората, следвана от  Даниел Петров - "Възраждане" с 11,44 на сто от гласовете.

Във Варна, при обработени 100% СИК протоколи в OИК, досегашният кмет и кандидат на ГЕРБ Иван Портних взема 26,57 на сто от гласовете, а Благомир Коцев от коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" - 21,56 на сто.

Във Велико Търново, при обработени 100% СИК протоколи в OИК, Даниел Панов (ТЕРБ) взема 42,37  на сто от вота, а Йордан Терзийски от коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" - 20,97 на сто.

В Пловдив, при обработени 100% СИК протоколи в OИК пръв, с 33,72 на сто от бюлетините е Костадин Димитров (ГЕРБ), следван от Ивайло Старибратов -  коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" с 17,90 на сто.

В Кърджали, при обработени 100% СИК протоколи в OИК, победител се очертава Ерол Мюмюн (ДПС) с 60,25 на сто от гласовете на хората.

В Плевен, при обработени 100% СИК протоколи в OИК, пръв е Валентин Христов с 19,44 на сто от гласовете, следван от Георг Спартански с 18,38 на сто от вота на хората.

Във Видин, при обработени 100% протоколи, Цветан Ценков (СДС) получава 37,41 % от гласовете. На второ място е Александър Матеев (ГЕРБ) с 19,18 %.

Във Враца, при обработени 100% СИК протоколи в OИК, пръв, с 67,01 на сто от гласовете е Калин Каменов (ГЕРБ), следван от  Красимир Богданов  - местна коалиция ВМРО – БНД със 7,69 на сто.

В Добрич, при обработени 100% СИК протоколи в OИК, Йордан Йорданов  от местна коалиция ДБГ взема 27,21 на сто от гласовете. На второ място е Красимир Николов (ГЕРБ) с 21,88 на сто от вота.

В Кюстендил, при обработени 100% СИК протоколи в OИК, пръв е Петър Паунов, местна коалиция ГЕРБ с 28,45 на сто от гласовете, следван от Огнян Атанасов, Партия на Зелените, с 25,99 на сто от пуснатите бюлетини. В Дупница при обработени 100% СИК протоколи пръв е Първан Дангов от БСП с 35,91% от гласовете, следван от Методи Чимев от ГЕРБ с 25,20%.

В Ловеч, при обработени 100-процентова извадка СИК протоколи в OИК, води  Валентина Недялкова (ГЕРБ СДС) с 30,10%, следвана от Страцимир Петков - ПП "Има  такъв Народ (Партия "Български възход") с 19,26% от бюлетините.

За кандидатът на ГЕРБ (СДС) са гласували 5096 души, или 30,10 %. Тя отива на балотаж с кандидата на местната коалиция ПП „Има такъв народ“ (ПП „Български възход“) Страцимир Петков. За него са гласували 3262 души.

В Монтана, при обработени 100% СИК протоколи в OИК, води Златко Живков - местна коалиция СДС с 62,70 на сто от вота. Втори е Петър Петров от "Възраждане" с 14,70 на сто от бюлетините.

В Пазарджик, при обработени 100% СИК протоколи в OИК, пръв е Тодор Попов от местна коалиция "Новото време" с 39,31 %, следван от Петър Куленски от коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" с 16,17 на сто от гласовете.

В Перник, при обработени 100% СИК протоколи в OИК, води Станислав Владимиров от  "Движение за просперитет на Перник" - 79,32% от пуснатите бюлетини. На второ място е Станислав Стойнев - от "Български съюз за директна демокрация" с 6.56% от вота.

В Разград при обработени 100% СИК протоколи в OИК пръв е Мирослав Грънчаров от коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България"  - 23,70 на сто от гласовете, следван от Добрин Добрев  с 18,80 на сто от вота.

В Русе, при обработени 100% СИК протоколи в OИК, пръв е Пенчо Милков -  местна коалиция „БСП за България", с 37,06 на  сто от гласовете, следван от  Иван Иванов (ГЕРБ) с 15,29 на сто от вота на хората.

В Силистра, при 100% от протоколите на секционните комисии, независимият кандидат за кмет Александър Сабанов получава 46,67 % от гласовете, следван от Ивелин Иванов с 35,52 % подкрепа. 

В Сливен, при обработени 100% протоколи в OИК, води Стефан Радев (ГЕРБ) с 37,66 %, следван от Пламен Стоянов от партия "Пряка демокрация" – 21,73 на сто.

В Смолян, при обработени 100% СИК протоколи в OИК, води Николай Мелемов (ГЕРБ) с 26,41%, след него е Стефан Сабрутев с 20,59%

В Стара Загора, при обработени 100% СИК протоколи в OИК, води Живко Тодоров, ГЕРБ - 55.64%, следван от Искра Михайлова партия "Възраждане" - 13,09 на сто.

В Търговище, при обработени 100% СИК протоколи в OИК, води Дарин Димитров - (ГЕРБ) с 69,09% на сто, следван от Радослав Бойчев с 13,15 на сто.

В Хасково, при обработени 100% СИК протоколи в OИК, пръв е Станислав Дечев с 47,72 на сто от гласовете, а на второ място е Николай Ставрев, независим с 20,08 на сто от вота.

В Шумен, при обработени 100% СИК протоколи в OИК, води Христо Христов от "БСП за България" с 26.74% от гласовете, а втори Георги Колев (ГЕРБ) с 21.56%

В Ямбол, при 100% обработени протоколи, победител от вота е Валентин Ревански от "Пряка демокрация" със 79,15%, следван от Георги Славов "Българска нова демокрация" с 6,11%.

Коментари 216
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

216 коментара
 
Тя се приготви за Страстната седмица, но за съжаление мъжът и така и не замина в командировка...
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Инцидент с влак в Германия, има пострадали

Инцидент с влак в Германия, има пострадали

Свят Преди 38 минути

Композицията е спряла аварийно, след което в нея е избухнал пожар

<p>Fitch&nbsp;отправи предупреждение към България за еврозоната</p>

Fitch потвърди кредитния рейтинг на България, но отправи предупреждение за еврозоната

Пари Преди 1 час

Инфлацията в страната се е понижила значително, но остава над тази на трите най-добре представящи се държави членки на ЕС, посочва международната рейтингова агенция

Хилари Клинтън идва в България

Хилари Клинтън идва в България

България Преди 2 часа

Визитата е по повод специална среща на Глобалната инициатива на Клинтън (Clinton Global Initiative – CGI) на 18 май 2024 г. в София

Русия с нови удари по енергийна инфраструктура в Украйна

Русия с нови удари по енергийна инфраструктура в Украйна

Свят Преди 2 часа

Засегнати са четири топлоелектрически централи

<p>Крал Чарлз III се завръща към обществените си задължения</p>

След тежката диагноза: Крал Чарлз III се завръща към обществените си задължения

Любопитно Преди 4 часа

Лекарите са му казали, че здравословното му състояние се подобрява

Мистериозно главоболие: Лекари откриха рядък паразит в мозъка на мъж

Мистериозно главоболие: Лекари откриха рядък паразит в мозъка на мъж

Любопитно Преди 5 часа

Какво е причинило главоболието на мъжа четете в следващите редове

Учение на китайски бойни самолети в близост до Тайван

Китайски военни самолети навлязоха в Тайванския проток

Свят Преди 5 часа

Машините са пресекли средната линия на протока

Руски военни самолети са прехванати в Японско море

Руски военни самолети са прехванати в Японско море

Свят Преди 5 часа

Япония споделя морски граници с Южна Корея, но също така е съсед с потенциални противници в Русия

Голям празник е! Имен ден имат...

Голям празник е! Имен ден имат...

Любопитно Преди 5 часа

В днешната събота почитаме едно от най-големите чудеса на Иисус Христос - възкресяването на починалия Лазар

Почина бебето, спасено от утробата на майка му, убита преди дни в Газа

Почина бебето, спасено от утробата на майка му, убита преди дни в Газа

Свят Преди 5 часа

Неговото здравословно състояние се влошило и лекарите не са могли да го спасят

Windows 11 спря да работи със стари процесори

Windows 11 спря да работи със стари процесори

Технологии Преди 6 часа

Платформата не ги поддържаше, но имаше начини ограниченията да се заобиколят

Маргарита и Кристиян обявиха война на София и Тихомир в “Един за друг”

Маргарита и Кристиян обявиха война на София и Тихомир в “Един за друг”

Любопитно Преди 13 часа

Седмичното изпитание за жените свали всички маски във Вилата на любовта

Няколко земетресения в Тайван, най-силното с магнитуд 6,1 по Рихтер

Няколко земетресения в Тайван, най-силното с магнитуд 6,1 по Рихтер

Свят Преди 13 часа

Националната противопожарна агенция съобщи, че няма незабавни съобщения за щети

Шойгу: Русия няма интерес да напада държави от НАТО

Шойгу: Русия няма интерес да напада държави от НАТО

Свят Преди 15 часа

Според Шойгу САЩ са увеличили усилията си за възстановяване на позициите си в Централна и Южна Азия

Китай нарече германските подозрения "чиста измислица"

Китай нарече германските подозрения "чиста измислица"

Свят Преди 15 часа

Ван: Китай решително се противопоставя на всички клевети и обиди