SoftUni създава Creative академия
Източник: netinfo
3

SoftUni Creative - цялостна програма за дизайн, криейтив и визуализация вече е факт и стартира приема на курсисти. В специално интервю за Vesti.bg Иван Ненков, CEO на SoftUni, разказва как се е родила идеята за академията, какво представлява програмата и към кого е насочена.

- Как се роди идеята за SoftUni Creative?

- Идеята за създаването на академия, насочена към дизайн и визуални изкуства се зароди още преди около 2 години, когато организирахме първите курсове по графичен дизайн в СофтУни.

Още на първия курс, през 2015 година, записаните бяха над 2500. Този огромен интерес породи темата, дали не е назрял моментът за създаването на академия, която изгражда уеб и графични дизайнери, 3D аниматори и артисти, видео монтажисти и други специалисти в сферата на тази доскоро екзотична материя, наречена „creative”.

От тогава минаха почти 2 години, през които идеята узряваше до този момента, в който вече имаме готовност да представим на всички една уникална по рода си практическа програма по дизайн и визуализация. След огромният успех на проекти като Софтуерния университет, от който се родиха хиляди успешни софтуерни инженери през последните години, стартиралата преди година първа, цялостна програма по дигитален маркетинг в България – SoftUni Digital, събрала заедно едни от най-големите експерти в областта, както и академията по програмиране за деца SoftUni Kids, с програмата SoftUni Creative правим следващата смела и решителна стъпка напред към вдигане на нивото на българското образование в сферата на софтуерните и дигитални технологии.

- Разкажи ни за програмата?

- Програмата е изключително практически насочена и цели превръщането на придобитите знания в реални умения, още по време на обучителният процес. Целим да запазим баланса между израждането на концептуално творческо мислене и усвояване на основните принципи на работа в криейтива, от една страна и усвояването на работата с най-модерните и използвани инструменти, от друга. Всичко стартира с безплатен подготвителен курс, наречен Design Fundamentals, който ще бъде воден от един от най-изявените експерти в тази област – Маргарит Ралев.

Курсът е първата стъпка в подготовката на бъдещите криейтив специалисти и цели да даде фундаментални знания. Курсът приключва с финален изпит, а успешно представителите се участници ще имат възможността да продължат своя път в основната част от обучението, състоящо се от модули и курсове по графичен дизайн, уеб дизайн и UX, видео монтаж и моушън дизайн и разбира се 3D анимация и визуализация. Програмата обхваща всички сфери от дизайна, криейтива и визуализацията, като цели да даде солидна основа и набор от познания и умения на бъдещите експерти, след което те ще решат, в кое от направленията да продължат своята специализация, с бъдещите курсове за напреднали на SoftUni Creative.

- Как избрахте лекторите в 10-те курса?

- Целяхме да съберем екип от експерти със солиден успешен опит зад гърба си и в същото време притежаващи силни преподавателски умения. Това е комбинация, която направи задачата ни в сформирането на качествен екип особено предизвикателна, но в настоящия момент сме изключително доволни от резултата, тъй като всеки един от десетте курса от програмата ще бъде воден от професионалист, отговарящ на всички наши критерии за опитен експерт и добър преподавател.

-  За кого е предназначена програмата на SoftUni Creative?

- Програмата е структурирана по такъв начин, че обученията в нея са подходящи за всеки, който разполага с ентусиазъм, желание и готовност да посвети голяма част от времето си в следващата една година, на това. За да стартираш обучение в първия курс от програмата, не се изисква никакъв предишен опит или определена квалифицакация, достатъчна е правилната мотивация и ясната визия, като кандидат-курсистите трябва да определят предварително своята цел, поради която се включват в обучението.

- Какво могат да очакват хората записали се в програмата?

- На първо място могат да очакват една приятелска атмосфера, която ще ги посрещне в СофтУни, както и дух на ентусиазъм и енергия, създаден от всички мотивирани и амбициозни хора, дошли тук, готови да се усъвършенстват и да градят проактивно своето бъдеще. По-голямата част от курсистите ще направят разликата между класическия академичен формат и подходът на „учене чрез правене“, който се изповядва от СофтУни. Курсистите ще имат възможност да приложат всяко ново знание на практика, като ще работят върху свои собствени проекти и ще преминават през редица практически казуси, произлизащи от опита на преподавателите ни. Курсистите ще станат част от една задружна общност от бъдещи експерти, което ще даде старта на много нови приятелства, а защо не и на съвместни реализирани бизнес идеи.

- Какви ще са възможностите, за хората, които успешно завършат програмата?

- Успешно завършилите курсисти ще разполагат с арсенал от реални практически умения, които могат да реализират и да стартират своята кариера на дизайнери, аниматори, артисти и така нататък. Те ще имат възможността да се възползват от услугите на кариерния център на СофтУни и да получат кариерно съдействие в процеса на тяхната професионална реализация. Разбира се, програмата на SoftUni Creative ще бъде едва първата стъпка в професионалната кариера на голяма част от курсистите, които трябва да продължат да надграждат познанията си и да развиват своите умения. След края на първата част от програмата, планираме да продължим обучението на курсистите чрез провеждането на специализирани практически обучения, които да надградят наученото до тук.

- Какво прави прогрмата на SoftUni Creative уникална (различна от другите обучителни курсове в БГ?

- За първи път в България ще бъде проведена обучителна програма с водещи експерти, която обединява в себе си сфери като графичен и уеб дизайн, UI и UX, моушън графика и видео обработка и създаване на 3D модели и тяхното анимиране – един цял спектър от подходи, модели и технологии, които ще дадат на курсистите широк инструментариум, както и солидна основа, върху която да направят достатъчно добре информиран избор, затова в коя сфера желаят да продължат своята специализация. Но ако оставим на страна предимствата на обучението, аз лично смятам, че това, което ще направи програмата на SoftUni Creative уникална, ще бъдат позитивната енергия и новаторския дух, които стотиците амбициозни курсисти и техните опитни ментори ще създадат заедно.

Всички желаещи курсисти могат да кандидатстват за програмата на сайта на SoftUni Creative!

Коментари 3
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

3 коментара
 
Сержант обяснява на новобранците: - Ако камък бъде хвърлен нагоре, то той ще падне на земята. Това се дължи на земното притегляне. Новобранец: - А…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Делото за избора на столичен кмет: Съдът назначи допълнителна експертиза

Делото за избора на столичен кмет: Съдът назначи допълнителна експертиза

България Преди 18 минути

Процесът е по жалба на Ваня Григорова, която остана втора на вота за кмет на София през 2023 г.

Скандал беляза последното редовно заседание на 49-ото НС

Скандал беляза последното редовно заседание на 49-ото НС

България Преди 23 минути

И днес в кулоарите водеща тема бе отстраняването на Росен Желязков от председателския пост

Йотова: Странно е отстраняването на Росен Желязков от поста председател на НС

Йотова: Странно е отстраняването на Росен Желязков от поста председател на НС

България Преди 1 час

Може би имаше много повече случаи през изминалите месеци, през които трябваше да се "вземе главата" на председателя на парламента, отбеляза тя

Снимката е илюстративна

Виж каква е линията на бедност в България през 2023 година

България Преди 1 час

Под прага на бедност са били 1 325.9 хил. лица, или 20.6% от населението на страната

Пеевски: Петков молеше и скимтеше да го заведа при Борисов

Пеевски: Петков молеше и скимтеше да го заведа при Борисов

България Преди 1 час

Проектът ПП-ДБ приключи, каза председателят на ДПС

Петков: Желязков нямаше да наруши Конституцията и правилата, ако имаше свободна воля

Петков: Желязков нямаше да наруши Конституцията и правилата, ако имаше свободна воля

България Преди 1 час

Това, което аз чух Борисов да казва, е, че има голям гръб, който е хлъзгав, коментира съпредседателят на ПП-ДБ

Дженсън Хуанг още е милиардер

Щеше да бъде 16-ият най-богат човек в САЩ, а живее без ток в гората

Любопитно Преди 1 час

А компанията му днес е на стойност около 1,19 трилиона долара

Израел обмисля споразумение с "Хамас" за освобождаване на заложници

Израел обмисля споразумение с "Хамас" за освобождаване на заложници

Свят Преди 2 часа

Военновременният кабинет на Нетаняху е обсъдил вариант, при който да бъдат пуснати жени, по-възрастни и болни

Намериха над 300 бомби от Втората световна война в Гърция

Намериха над 300 бомби от Втората световна война в Гърция

Свят Преди 2 часа

Те са открити по време на строителни дейности по мащабен проект за градско развитие в бившия летищен комплекс Елиникон, южно от Атина

<p>Арестуваха министъра на земеделието на Украйна</p>

Заподозрян в корупция за милиони: Арестуваха украинския земеделски министър

Свят Преди 2 часа

Солски е обвинен в незаконно завземане на земя на стойност над $7 млн., когато е бил ръководител на голяма земеделска компания и член на парламента

“Това е моят дом”: Животът в забранената зона на Чернобил

“Това е моят дом”: Животът в забранената зона на Чернобил

Свят Преди 2 часа

38 години след ядрената катастрофа в Чернобил

“Съдебен спор” върна Нана Гладуиш в България

“Съдебен спор” върна Нана Гладуиш в България

Любопитно Преди 2 часа

Поводът е юбилейният епизод 1000 на емблематичното предаване на NOVA

Новият сгъваем Z Fold на Samsung ще има Ultra версия

Новият сгъваем Z Fold на Samsung ще има Ultra версия

Технологии Преди 2 часа

Той се очаква на пазара това лято

Огромна дупка „погълна” кола в Пловдив (ВИДЕО)

Огромна дупка „погълна” кола в Пловдив (ВИДЕО)

България Преди 2 часа

Превозното средство било паркирано пред жилищен блок

<p>&quot;Изменението на климата сее глобален хаос&quot;</p>

Нигерия се движи напред: Електрически превозни средства на хоризонта

Свят Преди 2 часа

Нигерия има за цел да постигне нулеви нетни емисии до 2060 г.

99-годишна

Когато духът е най-важен! 99-годишна баба счупи 3 световни рекорда по плуване (ВИДЕО)

Любопитно Преди 2 часа

История, която звучи като от филм, но всъщност е самата истина