2

К омпанията Boston Dynamics отново променя представите за възможностите на роботите в момента. Тя има традиция да публикува клипове в YouTube, които да демонстрират способностите на нейните разработки. Сега тя представи способностите на робота Atlas да изпълнява скокове и кросфит упражнения.

Запознайте се със София, първият робот с гражданство

Atlas е т.нар. хуманоиден робот. Той наподобява човешкото тяло, като е с височина около 152 см. и тегло 74 кг. Въпреки голямото тегло, което е струпано най-вече в горната част на робота, Atlas няма проблеми да изпълнява все по-сложни физически упражнения.

В близко бъдеще софтуерът ще може да се пише сам

Робот се самоуби, омръзнало му да чисти

Видеото показва Atlas да изпълнява серия малки скокове, а след това и задно салто. Тези способности не са предвидени един ден Atlas да се състезава на Олимпийските игри. Те помагат на робота да тренира своя баланс, което го прави по-ефективен в изпълнението на задачи.

Една от потенциалните дейности на Atlas ще бъде спасяване на хора по време на бедствия, както и изпращането му в опасни зони или сгради след бедствията. Затова той трябва да може да се придвижва и балансира без проблем и на трудни терени. Компанията този път не дава подробности за напредъка на разработката, а публикува клипа единствено с реторичния въпрос какво е правил Atlas в последно време.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@