0

Microsoft разработи изкуствен интелект, който помага на хората с увредено зрение да разглеждат снимки чрез допир, съобщава TechCrunch. Технологията Seeing AI може да превръща визуална информация в аудио описания в практически реално време.

Изкуственият интелект се оказва твърде... изкуствен

Google създаде роботи, които разпознават обекти с допир

"Новата функция позволява на потребителите да докоснат изображение на сензорен дисплей и ще чуят описание на обектите в кадъра и тяхното местоположение един спрямо друг. Приложението дори може да описва физическите характеристики на хората и да казва какво е тяхното настроение", коментира Сакиб Шаик, ръководител на Seeing AI в блога на компанията.

Японци направиха робот-строител

Изкуствен интелект ще ни помага да се влюбим

Системата използва и лицево разпознаване и може да отгатва конкретните хора на снимката и да опише какво правят, с кого са, къде са и др. Освен това приложението ще дава и допълнителни обяснения в зависимост къде потребителят докосва изображението. По този начин ще дава повече подробности за дадения обект, които може да не са споменати в първоначалното общо описание на кадъра. Например какво е кучето, какви са цветята и др.

Приложението е безплатно и налично в момента за iPhone и iPad. Поддържа само английски език.

Виртуалният Google Assistant стреля с реален пистолет

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини и любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@