5

Б ил Гейтс на два пъти е трябвало да обяснява на американския президент Доналд Тръмп каква е разликата между ХИВ и ЧПВ (Човешки папилома вирус). Това казва самият Гейтс в реч пред служители на благотворителната си фондация, съобщи MSNBC.

За какво съжалява най-много Бил Гейтс за младостта си

Криптовалутите причиняват смърт, смята Бил Гейтс

Телевизията публикува и кратък запис на коментарите на Гейтс по отношение на американския президент. "С Тръмп никога не се бяхме срещали преди да стане президент. По време на предизборната кампания се оказахме на едно и също събитие, но аз го избягвах", коментира Гейтс.

Съветите на Безос за добър живот и справяне с критиката

Бил Гейтс със смразяващо предупреждение за света

Гейтс разказва, че преди това Тръмп се запознал с дъщеря му Дженифър, която също като него харесва коне. "Той отиде да говори с нея и беше много любезен. Около 20 минути по-късно се върна с хеликоптер. Очевидно е бил на мястото, отишъл си е от него и се е върнал само, за да направи грандиозно пристигане с хеликоптер. Когато говорих с него, се оказа малко плашещо колко много знаеше за външния вид на дъщеря ми", казва още Гейтс.

Основателят на Microsoft допълва, че по време на първата си среща с Тръмп го посъветвал да постави акцент върху науката и иновациите. "Първият ни разговор беше за общи посоки в енергетиката, здравеопазването, образованието. Да бъде асоцииран с иновациите, да помогне за ваксината против ХИВ", разказва Гейтс.

"Вторият път, когато се видяхме, беше през март 2017 г. в Белия дом. И на двете срещи той ме попита дали ваксините не са нещо лошо, защото обмислял да направи комисия, която да ги разследва, защото негов съветник казал, че те носят вреди. Казах му, че това ще е голяма грешка. И двата пъти ме пита има ли разлика между ХИВ и ЧПВ и му обясних, че двете неща доста рядко биват бъркани едно с друго", допълва Гейтс.

Безос стана най-богатият човек в модерната история

Петте ключа за успех според най-богатия човек на Земята

През март т.г. двамата отново се видяха и тогава Тръмп предложи на Гейтс да стане негов съветник по науката. Той обаче е отказал с аргумента, че не е полезен начин да изразходва времето си. "Не го подложих на тест дали е сериозен или не. Вероятно той самият не знаеше дали е сериозен. Беше приятелски жест. Той беше приятелски настроен", коментира Гейтс пред STAT News.

Гейтс: ИТ гигантите канят правителствата да се намесят

Първата скъпа покупка на Бил Гейтс го е вкарала в затвора

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@