0

Американският Департамент по правосъдие и Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) са започнали разследване на Apple, заради бавните iPhone-и, съобщава агенция Bloomberg. Регулаторите искат да проверят дали решението на Apple да намали производителността на по-старите модели не нарушава законите на страната.

Кук: Хората не обърнаха внимание на батериите

Apple призна, че забавя работата на старите iPhone-и

В края на миналата година Apple призна, че е добавила софтуер, който да намалява производителността на старите модели с аргумент, че така подобрява стабилността на тяхната работа. В последствие компанията се извини и заяви, че е трябвало да има по-добра комуникация с потребителите и предложи по-ниска цена на замяната на старите батерии с нови, заради които казва, че е необходима промяната.

Италия проверява Samsung и Apple заради бавни телефони

Apple се извини за гафа с батериите и бавните iPhone-и

Според източниците на Bloomberg, институциите вече са поискали от Apple информация за решението. Става дума за предварителна проверка, която цели да събере достатъчно информация, дали има основания да се започне цялостно разследване. Преглеждат се и официалните становища на компанията, за да се прецени дали действията ѝ са били коректни.

Институциите и компанията не са коментирали темата официално. Apple вече е разследвана по същата тема от европейски държави. Една от мерките, които компанията е обещала, е нов софтуер, който ще дава повече информация на потребителите за състоянието на батерията на телефона им. Ще има и възможност забавянето да се изключва по желание на потребителя.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

Още новини може да откриете на нашата Facebook страница ТУК.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@