5

Е дно неписано бизнес правило гласи, че всеки проблем и дори бедствие, е възможност. Apple също може да потвърди това чрез свой анализ на състоянието и бъдещето на бизнеса си, съобщава BusinessInsider. В него компанията отбелязва, че климатичните промени и бедствия може да повишат търсенето и продажбите на iPhone.

Тим Кук: Време е всички да защитим личните си данни

Apple иска да бъде запомнена с услугите си за здраве

Анализът е публикуван от организацията CPD, която събира информация от компании за техните действия за околната среда. Apple е сред компаниите, които често дават анализи на CPD и в тях обръщат внимание както на рисковете, така и на възможностите, които климатичните промени имат върху бизнеса им.

Apple иска да бъде запомнена с услугите си за здраве

„Епъл” се срина, обвинява Китай

Промените в климата водят до повече бури, наводнения и бедствия. Това обаче води и до повишаване на търсенето на мобилни устройства, които оказват важна помощ в такива моменти. Apple отбелязва, че хората могат да използват мобилни устройства като фенерче, сирена, радио и др. Устройствата може да се поддържат работещи дълго време чрез акумулатори за коли или ръчни зарядни.

Учените прогнозират, че сериозните бури ще зачестяват все повече заради измененията на климата. А според Apple това означава, че може да има и увеличение на тъсрсенето на мобилни устройства.

Компанията смята, че нейните устройства могат да се открояват заради допълнителни функции, които предлага като SOS режим за iPhone и Apple Watch и др. Всичко това увеличава доверието и лоялността на потребителите и съответно се отразява благоприятно и на търсенето. Apple дори изчислява, че заради климатичните промени бизнесът с мобилни телефони може да спечели допълнителни 920 млн. долара, но уточнява, че не очаква задължително това да се реализира.

Как Apple сама провали една от най-успешните си години

Тим Кук: Индустрията превръща данните ни в оръжие

Apple изчислява, че може да спечели доста повече - 2,3 млрд. долара, ако правителствата въведат по-сериозни регулации за енергийната ефективност на електрониката. Компанията казва, че това е основен фокус в нейните продукти и ако има регулации, то тя ще е в добра позиция да привлече повече клиенти.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@