21

CTRL+ALT+DEL е до болка позната клавишна комбинация на милиони потребители по целия свят. Всеки, който е имал досег с по-старите версии на Windows, е трябвало да използва тази комбинация понякога дори по няколко пъти на ден. Тя е причината за множество стихотворения, песни и друго народно творчество през годините, което да "възхвалява" Windows и в частност Бил Гейтс.

Ерик Шмид: Тайната на успеха е в хубавия сън

Защо Бил Гейтс сам си мие чиниите и още негови навици

Оказва се, че самият Бил Гейтс също е бил противник на популярната клавишна комбинация, съобшава сп. Quartz. И до днес Гейтс често е питан за решението да се въведе въпросната комбинация. В конференция на Bloomberg наскоро той е питан дали не съжалява за въвеждането на CTRL+ALT+DEL.

"Не можеш да се върнеш и да промениш малките неща в живота си без да изложиш на риск други неща", отговаря философски Гейтс. Той казва още, че ако можеше да промени нещо без това да повлияе на останалото, то ще бъде именно клавишната комбинация.

Бил Гейтс със смразяващо предупреждение за света

Бил Гейтс забранил на децата си да използват смартфони

Още в началото Гейтс е искал функцията на клавишната комбинация да се изпълнява от само един бутон. През 80-те години обаче той не е бил в позицията, в която е сега. Тогава Microsoft и IBM заедно са разработвали новия персонален компютър на компанията. Гейтс е искал един бутон, но IBM са били против промяна на подредбата на клавиатурата само заради това. В крайна сметка Дейвид Брадли от IBM предлага да се използва CTRL+ALT+DEL. В старо интервю отпреди години той дори се шегува с Гейтс, като казва: "Аз изобретих комбинацията, но Бил я направи известна".

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@