Нова Година 2011 - Къде да пътуваме!
Източник: netinfo
4

Обмислянето на въпроса "къде да пътуваме за Нова година" може да внесе много приятна емоция в усещането за есен, което все по-осезаемо ни завладява след края на септември.

Как да направим спомена за посрещането на поредната нова година от летоброенето незабравим? Как да изживеем началото на 2011-та с убеждението, че ни предстои една щастлива и успешна година?

Потапянето в среда, коренно различна от ежедневната, съприкосновението с друга география, култура, традиции, са отлична предпоставка да "почувстваме празника", да се заредим с добро настроение, а защо не, и с нови идеи...

Ето някои от най-примамливите организирани предложения на туристическия пазар!

Съвсем близо са Гърция, Турция, Хърватска...

Нова Година в Гърция - позната, колоритна, достъпна и с личен автомобил дестинация... Полуостров Халкидики, известен с гостоприемството си, отново предлага възможност хората, които могат да отделят само няколко дни и предпочитат сухоземния транспорт, да отпразнуват впечатляващо посрещането на Новата 2011-та.

Нова Година в Турция е едно от предложенията - фаворит за почитателите на кулинарните изкушения, изобилните трапези и интересната артистична програма.

Някои от най-добрите хотели в света са недалеч - в Анталия. Полет с подължителност около час и половина ще ви отведе до луксозните хотелски комплекси с богата гама услуги и перфектни условия за пълноценна почивка, а екскурзия до Демре, Мира, Кекова или до природния феномен Памуккале могат да добавят към престоя Ви за Нова Година в Анталия още вълнуващи моменти.

"Труднодостъпен" с редовните полети, Дубровник е на час разстояние с директен чартърен полет. Нова Година в Дубровник ви дава възможност да посрещнете празника в едно от най-романтичните места на света. Очаква Ви невероятната атмосфера зад крепостните стени на Дубровник - много история, култура, красота, неповторими природни и архитектурни композиции, музеи, галерии...

Програмата предлага в краткия престой да добавим среща и с друга европейска страна - Черна Гора, с несравнимата красота на Которския залив, островчето "Богородица на скалата", Свети Стефан, Будва...

Ако предпочитате пролетните температури -

Северна Африка и южната част на Европа са предложенията за вас.

Нова Година в Тунис - ще имате възможност да се насладите на престоя си в най-бързо развиващата се африканска страна, в която се съчетават по уникален начин арабският дух и самобитна култура с белезите на френското колониално влияние, което самите тунизийци определят като благотворно; да се отдадете на почивка във Вашия хотелски комплекс или на самостоятелни разходки в курортните зони и околните градове; а ако сте приключенски настроени - да направите вълнуващата двудневна обиколка из пустинята, в която освен с култура, ще се обогатите с незабравими емоции.

Египет - какъв по силен спомен от пътуване за Нова Година, което ще ви позволи да осъществите една от мечтите на преобладаващата част от човечеството - да "видите с очите си" чудото, което не престава да предизвиква спорове сред учени, археолози, историци и да изумява с тайната си.

След кратък трансфер пред вас ще застане величественият силует на пирамидите на Хеопс, Хефрен и Микерин, а недалече от тях - и внушителната статуя на Сфинкса...

Круиз по Нил привлича неустоимо любознателните приключенци с възможността да посетят едни от най-впечатляващите храмове в света - в Асуан, Абу Симбел, Ком Омбо, Едфу, Луксор..., а хората, които биха желали да отделят повече време за почивка и срещи с красивия воден свят на Червено море, могат да заложат на алтернативната програма Кайро и Хургада.

Нова Година в Коста Дел Сол

ще Ви позволи да усетите най-силно огнения темперамент на родината на коридата и фламенкото. Ще изживеете една вълнуваща празнична нощ с много музика, танци, веселие и традиционните гроздови зърна, които се поглъщат няколко мига преди настъпването на Новата Година, а всяко от тях - символ на най-съкровенни желания...

Програмата дава възможност да посетите и незабравимте Ронда - Севиля, Кордоба, съвсем близо е и Гибралтар. А ако желаете да обогатите преживяванията си с африканска екзотика, заложете на Танжер, за да се пренесете за ден в автентичния ориент!

Нова Година в Малта - една идея да посрещнете празника с чудесно настроение в неподражаемия свят на Малта, да се потопите в атмосфера на острова, носещ отпечатък на над 7000 годинишна история, творена от финикийци, картагенци, римляни, византийци, араби, нормани, французи и англичани, съхранила благородството на рицарите от ордена на Св. Йоан, да отпътувате за ден до о Гозо, за да се пренесете в легендата за прекрасната нимфа Калипсо...

Мадейра - още едно красиво островно предложение

за втори пореден път с чартърен полет за Нова Година. Очаква Ви една романтичната мечта - красиви морски залези, удивителни ухания, впечатляващи екзотични градини...

Станете част от прочутите традиционни новогодишни чествания и свидетел на най-грандиозните, регистрирани в рекордите на Гинес, празнични фойерверки, посрещнете празника в неповторимата феерия от звуци и картини!

Нова Година в Израел -

изключителна възможност да посетите организирано светите места; да натрупате незабравими впечатления от Витлеем и Йерусалим; да "запечатате" неповторимата панорамна гледка от Маслиновия хълм, да видите библейската Гетсиманска градина; да запалите свещ в църквата с гроба на Дева Мария; да преминете по Виа Долороса - кръстният път на Христа; да изживеете неповторимото усещане да се поклоните на Гробa Господен и да станете хаджия...

Нова Година е и време за лятна почивка в средата на зимата -

очакват Ви по-далечните екзотични Мексико, Куба, Бали...

Нова Година в Мексико е предложение, което ще ви срещне с живописна природа, красиви плажове, но и със света на древни култури - това е страната на ацтеките и маите. Много от най-забележителните исторически обекти в Мексико са разположени на полуостров Юкатан, където са Канкун и Ривиера Мая - курортите с огромна притегателна сила за милиони туристи по това време.

Нова Година в Куба - страната на Фидел Кастро, изкусния ром и пурите, е неустоимо предизвикателство за любителите на безкрайните плажове с бял фин пясък, опасани с палми или мангови горички. Ако сте пропуснали да научите основните стъпки на салса, не се притеснявайте, каква по-добра идея от това да усвоите танца в новогодишната нощ ...

Избирайки Нова Година в Бали, ще се пренесете в истински екзотичен рай, ще имате възможност да се запознаете с местната култура - изкуства, занаяти, да направите първи стъпки в ритъма на традиционни балийски танци, да "запечатате" впечатляващи гледки от активнен вулкан; да потънете сред зеленината на невиждан тропически парк с над 2000 тропически вида и екзотични птици; да посетите впечатляващите будистки храмове на острова...А престоят в Сингапур, който е предвиден в програмата, ще ви представи уникален многолик град, съчетаващ по изумителен начин многовековната традиция и ултра модерния свят.

С

Нова Година в Дубай

ще имате възможност да посрещнете празника в едно наистина удивително място - един от най-впечатляващите мегаполиси в света, в който Ви очаква своеобразно пътешествие във времето - от съхранените древни традиции до реалността, която докосва границите на мечтата.

Бихте могли да обогатите програмата си с посещение на ултрамодерната столица Абу Даби, да усетите духа на Дубай от борда на луксозен кораб по време на Dhow Cruise, да вечеряте в емблематичния Бурж Ал Араб, а ако сте авантюристично настроени - да се впуснете в истинско приключение сред дюните на сафари в пустинята. Очаква ви незабравим престой, но нека отдадем дължимото и на традиционното изкушение в Дубай - шопинг в някои от зашеметяващите молове...

Европейските столици са една от най-добрите идеи,

ще потвърдят всички, които са имали удоволствието да посрешнат Нова Година в Париж, Лоднон, Рим...Празничната украса и въодушевление надхвърлят всички очаквания.

А, ако желаете да се срещнете с Дядо Коледа в неговото ледено царство - предстои ви арктическа експедиция. Нова Година в Лапландия ще ви направи част от незабравим празник с фойерверки, шампанско, леене на калай за гадаене на бъдещето, както и много танци и спомени с Дядо Коледа и джуджетата.

Ако припознахте желаната дестинация, не се колебайте да резервирате едно неповторимо и мечтано пътуване за Нова Година!

Коментари 4
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

4 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Тристранният съвет прие Наредбата за обезщетения при безработица

Тристранният съвет прие Наредбата за обезщетения при безработица

България Преди 3 минути

Административните органи следва да извършват служебна проверка в съответния регистър

Мистерията на българските гласове

Джейкъб Колиър със съвместен концерт с "Мистерията на българските гласове" в София

Любопитно Преди 23 минути

Шоуто ще се състои в София на 11 юли в зала 1 на Националния дворец на култура

HMD представи първите си собствени смартфони

HMD представи първите си собствени смартфони

Технологии Преди 48 минути

Трите модела идват в България през май

<p>&quot;Военните учения на НАТО край руските граници са провокативни&quot;&nbsp;</p>

Мария Захарова: Военните учения на НАТО край руските граници са провокативни

Свят Преди 57 минути

Това заяви говорителката на руското Министерство на външните работи

Реджеп Тайип Ердоган

Ердоган проведе първа среща с лидера на опозицията

Свят Преди 59 минути

Срещата се състоя на 23 април, след приема по повод Деня на независимостта и празника на детето

<p>Нови разкрития за атаката в Сидни, при която беше нападнат&nbsp;епископ&nbsp;</p>

Арестуваха 7 тийнейджъри, свързани с намушкването на епископ в църква в Сидни

Свят Преди 1 час

Седемте арестувани са на възраст между 15 и 17 години

Парламентът прие промени в НК, свързани със сексуалното насилие

Парламентът прие промени в НК, свързани със сексуалното насилие

България Преди 1 час

Измененията, внесени от Министерския съвет, бяха подкрепени от 101 народни представители

с

Каква шокираща новина ще разтърси Hell’s Kitchen тази вечер?

Любопитно Преди 1 час

Сините и Червените няма да могат да си намерят място от притеснение

Председателят на ЕК: Изходът от войната в Украйна ще предопредели нашето бъдеще

Председателят на ЕК: Изходът от войната в Украйна ще предопредели нашето бъдеще

Свят Преди 1 час

Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата, подчерта Фон дер Лайен

<p>Блинкен пристигна в Китай (СНИМКИ/ВИДЕО)</p>

Блинкен пристигна в Китай

Свят Преди 1 час

В Шанхай Блинкен ще се срещне с бизнес лидери и младежки организации

<p>Онлайн система&nbsp;с информация за сигнали ще помага на МВР за изборите</p>

Калин Стоянов: Онлайн система с информация за сигнали ще помага на МВР за изборите

България Преди 1 час

Той присъства на тържествената клетва на стажанти от Центъра за специализация и професионална подготовка при Академията на МВР

Покрити с кръв коне предизвикаха хаос в Лондон (СНИМКИ/ВИДЕО)

Покрити с кръв коне предизвикаха хаос в Лондон (СНИМКИ/ВИДЕО)

Свят Преди 1 час

Не е ясно колко точно са били бегълците, всички са хванати и няма повече на свобода

ГЕРБ се регистрира за изборите 2 в 1

ГЕРБ се регистрира за изборите 2 в 1

България Преди 2 часа

Най-важно е България да има нормално правителство, заяви зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев

<p>Космически ад: Бактерии-мутанти нападнаха Международната космическа станция&nbsp;</p>

Бактерии-мутанти застрашават здравето на астронавтите на МКС

Свят Преди 2 часа

Повече за мутацията на бактериите четете в следващите редове

<p>11 души са приети в болница след инжектиране с фалшив ботокс</p>

Замъглено зрение и задух: Фалшиви инжекции с ботокс разболяха 22 души, 11 са приети в болница

Свят Преди 2 часа

Опасно ли е инжектирането на ботокс четете в следващите редове