Осем ясновидци в новия сезон на шоуто по Би Ти Ви
Мариана Стефанова   
Източник: Би Ти Ви
0

Вторият сезон на риалити шоуто „Ясновидци" отново е в ефира на Би Ти Ви (Btv.bg). Тази година финалистите са осем.

Всеки от тях казва, че притежава способности, каквито обикновените хора нямат - да усеща енергия, да говори с мъртвите, да вижда назад във времето. Зрителите ще се убедят доколко е вярно това в продължение на 12 епизода.

Ето кратка биографична информация за всеки от участниците:

Сергей Калмов (51 г.), Сибир

Сергей е роден в град Маринск, Сибир, два дни след Нова година. Дядо му бил селски колдун (нещо като шаман), лекувал хора и бил известен надалеч с уменията си. Още когато Сергей е 3-годишен, дядо му започва да го обучава.

Руснакът твърди, че ясновидството, като всяка друга дарба, не е просто даденост, а трябва да се развива. 

В живота на Сергей има две страни. На пръв поглед той е като всеки друг съветски младеж - учи в гимназията, служи в армията. Зад обикновеното ежедневие обаче се крият безкрайни упражнения по ясновидство.

Докато е още млад, с дядо му се свързва човек, който твърди, че представлява КГБ. Той кани възрастния човек да се присъедини към таен проект, наречен"Екип 64". Целта му е да се изследват хора със свръхестествени способности и да се провери могат ли да бъдат използвани за политически и обществени цели. Дядото отклонява поканата, под предлог, че е възрастен, и на негово място заминава Сергей.

„На подобна покана не можеше да откажеш по онова време. Те са абсолютно секретни хора, дори и фамилиите, които казвам, са измислени. Работата ми в „Екип 64" изискваше да участваме в различни експерименти с въздействие на психика, на мозъка... Тези способности, вие им викате екстрасенски, после да се използват по някакъв начин."

След падането на комунизма, Сергей решава да продължи живота си в България.

"Има няколко причини. Най-емоционалната беше моят развод, втората - страх от КГБ. Познавам хора, които са изчезнали. Баба ми е българка и от нея знам, че е много хубаво в България, тук е топло. Тук се и ожених".

Ръцете на Сергей излъчват необикновена топлина и понякога действат като магнит, разказват хора от екипа на предаването.

Иванка Мицова (58 г.), с. Рибарица

Някои от хората в селото, в което живее, я смятат за вещица... Преди да се засели в Рибарица, тя е живяла в затвора.

За лошото й име в селото допринася и местният свещеник. Той я коментира така: "Иванка се появи преди няколко години с една нейна приятелка, с която е била в затвора. Започна да краде, иска да врачува. Изгоних я, искаше ми тамян и свещи. Имала специални дарби, всеки ден казва различни неща. Стане ли въпрос за нея, всички й викат баба Яга, не е човек, някаква магьосница е. За такива хора се говори в Библията, за специални дарби, може би с космически заряди. Становището на църквата е да не се вярва на такива хора."

Не всички смятат Иванка за чистото зло. Нейна съседка разказва как тя многократно й е помагала и е успяла да я излекува с ръцете си. Други жители на Рибарица си разказват случаи, в които Иванка е предвиждала с изумителна точност какво ще им се случи, предупреждавала е за неблагоприятни събития.

Враговете й в Рибарица обаче са повече. Тя е осъждана от местните и заради връзката й с 19 години по-мад мъж.

„Баща ми пиеше и ме тормозеше, преместих се на друго място и там се запознах с нея. Човечна е, защитава ме като мъж. Познава много работи. Каза на едно момиче, че е бременна, а тя си мислеше, че е болна. На един човек каза да не ходи на път, че е по-добре друг да кара и шофьорът починал на място", разказва той пред камерите.

Иванка твърди, че има връзка с Бога и че е попадала на място, което тя оприличава с летяща чиния, където ангели са пели небесни песни.

"Цял живот тегля черно. На никого нищо не съм направила, ама душмани колкото искаш. Обиждат. Аз си мълча и викам - има един отгоре, той ще ви мачка."

Даниел Колев (17 г.), София

17-годишният Даниел осъзнава, че може би има по-специални способности след странна случка, за която не иска да говори. Той се стряска толкова много, че го водят да му леят куршум. Уплахата минава, но убедеността, че е надарен със специални способности остава.

Родителите му предпочитат да не говорят за евентуалната ясновидска дарба на сина си. Едната му сестра е твърде скептична към твърденията му, че общува с отвъдното, вижда духове и може да намери скрити хора. Другата пък го праща директно на психиатър.

Даниел не е единственият в семейството, който твърди, че има гадателски способности. Прабаба му е гледала на кафе, баба му пък твърди, че е ясновидка, но избягва да говори за това с непознати. Даниел е твърдо решен да опровергае скептиците.

"Нашето поколение не вярва на такива неща, повечето ясновидци са по-възрастни хора. Приятелите ми не са се подигравали, но не вярват, и аз искам да им докажа."

Роберто Методиев (18 г.), Перник

Той е ученик в Националното музикално училище "Любомир Пипков". В на пръв поглед съвсем обикновения му живот присъстват неща, за които не обича да говори. Но хората около него споделят с охота колко надарен ясновидец е Роберто.

"Имах проблеми и той ми разказа всичко. Майка ми имаше здравословен проблем, и той ми каза, че ще влезе в болница, но ще се оправи. Така и стана, но той ми го каза дори преди самите лекари. Явно има някаква дарба", казва неговата съученичка Лилиан.

Деяна, друго момиче от класа му, допълва: "Неговите способности са очевидни. Ходим по улицата и изведнъж ми казва, че баба ми е болна. Когато ме боли глава, ме усеща и спира главоболието."

"Имах проблеми с приятел, със семейството. Идваше и ми говореше, че така и така е станало. Може би това е някакъв природен талант", разказва Катрин Найденова.

Роберто смята, че ясновидството е дарба и от нея не бива да се печелят пари. Казва, че иска да покаже какво може, за да помага на хората - безвъзмездно.

Марияна Николаева (33 г.), Варна

Тя е жена, от която другите не могат да имат тайни. Причината за това е проста - твърди, че умее да вижда хората така, както никой друг. Още от малка Марияна е дарена с необикновената способност да усеща хора и места - или поне така казват близките й. Иначе работи като пощальон в централната поща на морската столица. Случаите, в които отгатва съдбата на напълно непознати, са безброй.

"Четиригодишна да съм била. Мъничка бях. И си спомням... Една комшийка беше дошла на гости и се хвалеше на майка... Гласяха сватба. Хвалеше се какво са купили за сватбата, а аз само се обърнах и й казах: "Тази година няма да имате сватба, защото в събота ще погребваш баща си..." И така и стана, тя погреба баща си вместо да правят сватба..."

Слава Богу, не всички предсказания на Марияна са толкова мрачни. Понякога дарбата й служи, за да помага на хората.

"Разнасяйки писма минах покрай един мъж. Върнах се и го заприказвах. Каза, че е от Русе и отива да си прави операция на сърцето. Казах му, че от това няма смисъл, защото само през три къщи от дома му има една жена, която лекува с билки. Тя ще му помогне. Той не повярва на това, което му казах. След три месеца човекът се върна при мен и ми каза, че всичко е станало както му казах".

Съпругът на Марияна отначало не е вярвал в способностите й, но постепенно свиква със странните неща, които се случват около жена му.

"Съвсем, съвсем нормален човек е. Вкъщи просто... свикнали сме й явно, не знам... За мен естествено е най-хубавата жена. Засега е тиха. Бъдещето ще покаже вече дали ще се промени след "Ясновидци".

Михаил Наков (34 г.), Свиленград

Животът на Михаил се дели на преди и след тежка катастрофа. Мъжът изпада в кома за 20 дни след тежък пътен инцидент. Оцелява и оттогава твърди, че има дарба да вижда отвъд обикновеното.

Михаил Наков е прочут в Свиленград с таланта си на певец в таверна. Колегите му са и най-върлите поддръжници на евентуалните му ясновидски способности. Собственикът на заведението Георги Георгиев казва за него: "Разбрах за дарбата му 4-5 месеца, след като се запознахме. Има дарба, помагал е на мои познати. После те бяха въодушевени."

Съпругата на Георги е голям негов почитател и най-добрият му приятел. 

"Веднъж трябваше да пътувам, но Михаил ме спря. Каза, че ще има катастрофа и с цената на всичко ме задържа. Не пътувах, а колата, в която трябваше да бъда, действително катастрофира и беше неузнаваема. Мишо спаси живота ми", разказва тя.

Василка Анакиева (50 г.), Кюстендил

Василка е най-устата сред ясновидците. На кастинга тя успява да се скара с целия екип, провеждащ експериментите, които целят да отсеят най-добрите кандидати. Два дни преди започването на снимките, заявява, че се отказва. Все пак се присъединява към проекта в последния момент. Успява да си навлече неприятности с всички останали ясновидци. Причината, която тя сама определя за всичко това: "Голямата ми уста. Аз много говоря, там ми е грешката".

Василка твърди, че виденията, които й подсказват миналото, настоящето и бъдещето, се появяват след тежка катастрофа. Близките й се отнасят крайно скептично към способностите й. Тя е единственият участник, за когото не се е съгласил да говори пред камера нито един приятел или роднина.

"Хората, мои близки, започнаха да ме гледат с друго око, в лошия смисъл. Злобеят. Напътствала съм много хора, а не ми благодарят, гледат ме лошо... Получавам информация от космоса. Идват сигнали. Понякога и картини, глас и движение на ръката. Почвам да говоря и тя се движи. Хората ми се подиграват, не вярват че имам видение, хем искат помощ от мен. Искам да им запуша устите като участвам в "Ясновидци" и да им покажа, че мога!"

Христо Христов (28 г.), Търговище

Христо е роден с порок на сърцето в мюсюлманско семейство. Лекарите му дават максимум седем години живот. Близките му го оставят в дом. След като баща му умира, майка му се жени отново и втория й съпруг го прибира вкъщи, "за да си умре при нас". Малкият Христо понася от пастрока си много бой и мъки. Често му се случва да бъде посинен и да се моли, но не на Аллах, а на Господ.

"Винаги съм бил привлечен от християнството. Не знам защо, всички около мен са мюсюлмани", казва той.

Когато е на девет години, Христо получава пристъп и е отведен в болница. Там изпада в  клинична смърт за два дни. Когато се събужда, показателите на сърцето му са драстично подобрени. Той отваря очи и казва, че е видял Бога и вече може да гледа на кафе. Първоначално близките му не вярват на думите на детето, но скоро славата на младия гадател започва да се разнася.

Като тийнейджър той окончателно приема християнството. Днес Христо е на 29 години и въпреки всички прогнози, е жив и здрав. Твърди, че кафето му разкрива всичко за хората.

Един от най-екстремните случаи, в които дарбата му се проявява, е свързана със сестра му. Двамата пият кафе и Христо й казва: "Твоят мъж не ти е верен. С жена до себе си ще умре в чужда държава, много скоро."

Сестра му му казва, че мъжът й няма любовница и не е чувала, че ще излиза извън в България. Няколко часа по-късно от полицията й се обаждат, за да й съобщят, че съпругът й е умрял в катастрофа в Румъния. С него е била непозната жена.

 

 

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни
Мъж загина при катастрофа в Смолянско

Мъж загина при катастрофа в Смолянско

България Преди 42 минути

Инцидентът е станал на пътя Михалково – Девин

Зафиров: На фона на горяща България, дребните политически сметки са абсолютно неадекватни

Зафиров: На фона на горяща България, дребните политически сметки са абсолютно неадекватни

България Преди 48 минути

Все повече намаляват шансовете за успех на третия мандат, заяви изпълняващият функцията председател на БСП

Обречени ли са децата на мафията на престъпен живот?

Обречени ли са децата на мафията на престъпен живот?

Свят Преди 1 час

Тежките закони, когато си част от "Коза Ностра" или "Камора"

.

Пет тайнствени места, които са забранени за хора

Любопитно Преди 1 час

Кои места нямаме право да посещаваме четете в следващите редове

14 палестински фракции се споразумяха за правителство на помирението

14 палестински фракции се споразумяха за правителство на помирението

Свят Преди 1 час

Сред тях са и опонентите от движенията "Хамас" и "Фатах"

Четирима български евродепутати влизат в ръководствата на комисиите на ЕП

Четирима български евродепутати влизат в ръководствата на комисиите на ЕП

Свят Преди 1 час

Миналата седмица ЕП гласува с голямо мнозинство евродепутатът Андрей Ковачев да бъде назначен за квестор в новия мандат на институцията

<p>Излязоха&nbsp;резултатите от НВО на седмокласниците, явили се на допълнителните дати</p>

МОН публикува резултатите от НВО на седмокласниците, явили се на допълнителните дати

България Преди 1 час

На 25 и 26 юли учениците ще могат да кандидатстват за прием в гимназиите

Нови правила за разделното събиране на отпадъци в София

Нови правила за разделното събиране на отпадъци в София

България Преди 1 час

Предвижда се увеличаване на броя на „зелените острови“ в кварталите „Овча купел“, „Надежда“ и „Илинден“

В сезона на Лъва: Мъжете и жените от тази доминираща зодия

В сезона на Лъва: Мъжете и жените от тази доминираща зодия

Любопитно Преди 1 час

Хората, родени между 23 юли и 22 август, принадлежат към зодия Лъв

<p>Хлебчето, което храни не само тялото, но и душата (ВИДЕО)</p>

Несравним вкус и изкушаващ аромат: Това печиво храни не само тялото, но и душата

Свят Преди 2 часа

Печивото е увековечено в класацията на Taste Atlas 2024

Снимката е илюстративна

Победител oт лотарията се скри от роднините си зад маска на "Писък"

Любопитно Преди 2 часа

Мъжът, идентифициран като А. Кембъл, спечели над 1 171 400 долара

Близо 700 безработни ще помагат за справяне с щетите от пожарите

Близо 700 безработни ще помагат за справяне с щетите от пожарите

България Преди 2 часа

Средствата за сформирането на аварийните екипи са в размер на 3,4 млн. лв. и вече са осигурени

<p>Архитектурното чудо в Китай счупи 10 световни рекорда</p>

Китай поставя 10 рекорда с нов път през морето

Любопитно Преди 2 часа

Невероятната структура е обслужвана от 14 робота