Как да се справим с кулинарните шокове в чужбина
Източник: Thinkstock/Guliver photos
15

О тивате в някоя екзотична страна и се срещате със съвсем различни продукти и ястия, които дори не сте си представяли, че може да опитате някога.

Някои хора смело си хапват, други изживяват истински кулинарен шок, когато се изправят с блюдото от пържени хлебарки, скакалци и други подобни.

Разбира се, че не трябва да ядете нещо, което не искате, но в същото време не може да стоите гладни и да направите лошо впечатление на домакините, пише БГНЕС.

Ето няколко полезни съвета какво да правите в подобни ситуации:

Когато отиде в чужбина, потърсете заведения, които предлагат подходяща за вас кухня и може да посещавате, без да се налага да изпадате в шок. Масово хората правят снимки на необичайните храни, но не забравяйте да искате разрешение преди да направите това. 

Друг основен съвет е да се запознаете с традициите и основните ястия на дадената страна. Това е подходяща тема за разговор с местните, като ще ви помогне да се интегрирате по-лесно. 

Посещавайте местните магазини за хранителни стоки. Там със сигурност ще намерите познати артикули, но може да опитате и нещо ново, без да харчите излишни пари по заведения.

Запомнете - вашият вкус със сигурност ще се адаптира към местните продукти. Започнете по-малко да опитвате и смесвате вкусове. В един момент местната кухня ще ви стане любима.

Експериментирайте смело, разширявайте границите и се наслаждавайте на новостите, без да излизате от зоната си на комфорт.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@
Коментирай
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

15 коментара
 
<p>Коли се запалиха на паркинг в София</p>
Ексклузивно

Коли се запалиха на паркинг в София

Преди 10 часа
<p>Водният режим в Перник става суров</p>
Ексклузивно

Водният режим в Перник става суров

Преди 13 часа
<p>Гери Турийска: <strong><span style="color:#ffbc00;">В кухнята съм дете</span></strong></p>
Ексклузивно

Гери Турийска: В кухнята съм дете

Преди 14 часа
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Водещи новини