Топ 7 парти дестинации за Нова година в Европа!
Източник: netinfo
0

Н ай-дългоочакваният ден в годината наближава - 31 Декември! Приготовленията кипят, плановете се променят, но едно остава - желанието за незабравимо посрещане на 2017г! И в този дух ние идваме със 7 страхотни предложения как да превърнете празника в най-вълнуващото събитие. Поверието гласи, че както започнете новата година, така и ще ви върви докрая. Затова я направете наистина запомняща се!

Допитахме се до пътешествениците от Grabo.bg - сайтът с най-богатия избор от почивки и екскурзии на промоционални цени, и те ни издадоха следните Топ 7 парти дестинации за Нова година в Европа:

Мадрид
Мадрид

№7 Мадрид, Испания

Ако изберете да вдигнете първата наздравица за новата година в испанската столица Мадрид, то бъдете готови и да спазите една много интересна традиция - точно 12 секунди преди полунощ пригответе шепа грозде и изяждайте по едно на всяко отброяване на часовника. Според поверието, 12-те зрънца символизират всички месеци и така годината ви ще бъде плодородна, щедра и на късмет.

Голямото Новогодишно парти се провежда на историческия площад "Пуерта дел Сол" в центъра на Мадрид и събира всички жители и гости на прекрасния град. Преживяването е неописуемо и ще ви топли дълго време.

Забележителности, които да не пропуснете да видите в Мадрид: Кралския дворец, площад “Сибелес”, парк “Буен Ретиро”, катедралата “Алмудена”, базиликата “Св. Мигел” и кралската базилика “Сан Франсиско ел Гранде”.

Берлин
Берлин

№ 6 Берлин, Германия

Ако обичате тълпите и шумните улични празненства, посрещнете новата година в Берлин! Там 31 Декември е известен като “Силвестър” и в превод означава “Този, който живее в гората”. Все по-пищни и изненадващи стават партита в празничната нощ, но най-голямото събитие е безспорно Party Mile - двукилометров участък между Бранденбургската врата и Колоната на победата, изпълнен с барове, хранителни щандове, музикални сцени, парти палатки и лазерни спектакли. Фойерверките започнат точно в полунощ и бележат началото на шеметния купон, който продължава много след изгрев слънце.

Интересна традиция в Германия е, че когато настъпи Нова година, всички седнали трябва да скочат от стола си едновременно с двата крака, колкото се може по-надалеч. Това те наричат "скок в Новата година" и предвещава много успехи занапред.

Забележителности, които да не пропуснете да видите в Берлин: Райхстага, парка “Тиергартен”, Острова на музеите, площад “Александърплац” и телевизионната кула, Бранденбурската врата, двореца Шарлотенбург, площад “Жендарменмаркт”, Берлинската катедрала, зоологическата градина.

Вижте още интересни дестинации за Нова година в чужбина тук.

Виена
Виена

№5 Виена, Австрия

Когато говорим за истински новогодишни тържества, австрийската столица получава царски адмирации – празникът протича с много пищност, приказни фойерверки, музиката на Шраус, Моцарт и Бетовен, изискан виенски валс по улиците и осъмване в местните пъбове и кръчми.

В новогодишната нощ около катедралата "Свети Стефан" се събират близо милион души и превръщат стария град в най-големия дансинг в Австрия. Събитието е съпроводено, разбира се, с безброй наздравици с пенливо вино и шампанско, и разменяне на подаръци - талисмани под формата на малки прасенца и други фигурки от олово или шоколад за късмет.

Забележителности, които да не пропуснете да видите в Австрия: катедралата “Св. Стефан”, Виенската опера, увеселителния парк “Пратер”, Австрийския парламент, двореца Шьонбрун, двореца Белведере, имперския дворец Хофбург, музей “Зигмунд Фройд”, Квартала на музеите.

Рим
Рим

№4 Рим, Италия

Рим се слави като един от най-вълнуващите градове в света за незабравимо посрещане на Нова година. Освен, че ще се насладите на богата вкусна вечеря, ще можете да изпитате и истинско удоволствие от музикалния и културния живот. В продължение на три дни традиционния Фестивал на любовта среща хората с най-добрите диджеи в света, които пускат разнообразие от стилове. А любителите на театъра могат да почувстват магията на празника, като гледат приказния балет “Лешникотрошачката” в Римската опера, което е бележито събитие за италианците.

Ако сте в Рим на 31 Декември, не забравяйте да спазите и тамошната традиция - задължително си сложете червено бельо, което ще ви донесе много късмет и любов през новата година. Италианците имат и друго поверие, според което в полунощ трябва да изхвърлят ненужните си мебели през прозореца, за да привлекат положителна енергия в дома си. Затова, за всеки случай, внимавайте по улиците и стойте далеч от прозорци.

Забележителности, които да не пропуснете да видите в Рим: Римския форум, Колизеума, Пантеона, Ватикана и базиликата “Свети Петър”, фонтана ди Треви, замъка Сант Анджело, площад “Навона”.

Почерпете вдъхновение за една незабравима Нова година тук:

Амстердам
Амстердам

№3 Амстердам, Холандия

Амстердам - градът, в който купонът никога не свършва! Холандската столица е коронясана за една от най-любимите парти дестинации в света, особено за новогодишната нощ. Празничните сцени са навсякъде - от организираните веселия на всеки площад, през импровизираните улични тържества до пълните клубове със световно известни диджеи. А зарята е наистина впечатляваща, ако я наблюдавате от някой от многобройните мостове в града, тъй като експлозията от цветове се отразя във водата. Не пропускайте да опитате и Oliebollen - класически пържени топки от тесто със захар, които холандците хапват в полунощ.

Забележителности, които да не пропуснете да видите в Амстердам: Музея с восъчните фигури на Мадам Тюсо, музея на Ван Гог, футболния музей на Аякс, Музея на еротиката, Музея на марихуаната и хашиша, Квартала с червените фенери, Кралския дворец, площад “Дам”, Вонделпарк.

Лондон
Лондон

№2 Лондон, Англия

Посрещането на Нова година на брега на Темза и светлинното шоу на Биг Бен се превръщат в идеал за много хора по света! Лондончани се гордеят с най-зрелищните и продължителни фойерверки в празничната нощ. Навсякъде цари пищност, глъч и представления за всеки вкус - мега концерти, издигане с балони с горещ въздух, улични актьори, мажоретки и още куп начини за забавления. Лондон е желана дестинация и за шопинг маниаците, тъй като празничните намаления заливат всички магазини за мода и изкуство.

Традицията повелява, когато Биг Бен удари 12 часа в полунощ, всички да запеят шотландската песен “Auld Lang Syne” (“Добрите стари дни”), посветена на вечното приятелство. Затова, ако отивате в Лондон за Нова година, задължително вземете със себе си най-добрия си приятел.

Забележителности, които да не пропуснете да видите в Лондон: Бъкингамския дворец, Кулата на Лондон, Тауър бридж, Уестминстърския дворец с парламента, Музея на Мадам Тюсо, Британския музей, Лондонското око, кралския театър “Друри Лейн”, парка “Св. Джеймс”, площад “Трафалгар”, катедралата “Св. Пол”.

София
София

№1 София, България

Където и да ходите по света, у дома винаги е най-хубаво! Особено, ако на площад “Княз Александър I” в София ви очаква грандиозният концерт “Сцена под звездите”, на който любими български звезди подаряват най-емоционалното и паметно посрещане на Новата година. Да не забравяме и впечатляващата празнична заря, гордото звучене на националния химн и най-дългото Дунавско хоро в историята, което се извива в цялата си прелест на жълтите павета. Мащабното събитие се излъчва на живо по телевизията и прави съпричастни милиони българи с празничната еуфория. Събитие, на което трябва да присъствате поне веднъж в живота!

Интересни дестинации за Нова година в България може да видите тук

Където и да изберете да посрещнете Новата 2017 година, бъдете заобиколени от любимите си хора и изпълнени с вяра, надежда и мечти. И за да е празникът още по-хубав, може да спестите от бюджета с чудесните предложения на Grabo.bg  - с до 80% отстъпка!

 

 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Vivacom Регионален грант подкрепя 10 проекта със 100 000 лева

Vivacom Регионален грант подкрепя 10 проекта със 100 000 лева

Любопитно Преди 9 минути

До сега телекомът е подкрепил 118 проекта на 105 граждански организации, а общата стойност на сумата вече надвишава 600 000 лева

Работник загина, докато разтоварваше микробус

Работник загина, докато разтоварваше микробус

България Преди 20 минути

При повдигане товарът от 1 тон се наклонил

Снимката е илюстративна

Отмениха търсенето на великденски яйца в гробище

Свят Преди 56 минути

Децата няма да се "катерят по гробовете", уверяват организаторите на събитието

Спешни промени в закони, заради кризата със служебния премиер

Спешни промени в закони, заради кризата със служебния премиер

България Преди 1 час

Проблемът обаче се корени в Конституцията, смята Караджов

Гатьо от Hell’s Kitchen: Всички ядат шкембе чорба!

Гатьо от Hell’s Kitchen: Всички ядат шкембе чорба!

Любопитно Преди 1 час

Поставихме Гатьо в ситуация да видим дали познава достатъчно добре феновете на Кухнята на Ада и вижте какво каза той

Вътев би приел да бъде служебен министър

Вътев би приел да бъде служебен министър

България Преди 1 час

Вътев подчерта, че е влязъл като експерт в настоящия кабинет

Подуправителите на БНБ: Нека президентът да намери решение

Подуправителите на БНБ: Нека президентът да намери решение

България Преди 1 час

И тримата споделиха мнението на гуверньора Димитър Радев

Арнолд Шварценегер публикува снимка с пейсмейкъра

Арнолд Шварценегер публикува снимка с пейсмейкъра

Любопитно Преди 1 час

Тази седмица актьорът сподели, че наскоро е претърпял операция за имплантиране на пейсмейкър

Алла Пугачова и Владимир Путин

Русия обяви Алла Пугачова за "чуждестранен агент"

Свят Преди 1 час

По-рано в Русия се появиха медийни информации, че властите подготвят такъв ход срещу иконата на съветската поп музика

Доналд Тръмп

"Бог да благослови Америка": Доналд Тръмп продава библии по 60 долара

Свят Преди 2 часа

Концепцията за Библията, покрита с американското знаме, предизвиква безпокойство сред религиозните кръгове в САЩ

Мъж заплаши лекар с газов пистолет в болницата в Шумен

Мъж заплаши лекар с газов пистолет в болницата в Шумен

България Преди 2 часа

Причината е, че е чакал дълго за преглед

NYT: Ескалация от Путин – на Украйна ѝ предстоят тежки месеци

NYT: Ескалация от Путин – на Украйна ѝ предстоят тежки месеци

Свят Преди 2 часа

Кремъл продължава да твърди, че Украйна стои зад нея, сигнализирайки намерението на Владимир Путин да увеличи ескалацията на фронта, пише експертът по руска външна политика и сигурност Хана Ноте

Денков: Дневният ред на обществото зависи от действията на президента

Денков: Дневният ред на обществото зависи от действията на президента

България Преди 2 часа

Това заяви премиерът в оставка акад. Николай Денков във връзка с консултациите на "Дондуков" 2 в търсене на служебен министър-председател

Act ll: Cowboy Carter: Излезе най-новият албум на Бионсе

Act ll: Cowboy Carter: Излезе най-новият албум на Бионсе

Любопитно Преди 2 часа

Второто издание от трилогията Renaissance е посветен на тексаските корени на певицата и включва 27 парчета

Лавров: Мирният план на Украйна е безсмислен

Лавров: Мирният план на Украйна е безсмислен

Свят Преди 2 часа

По думите му той се основава на "неприемливи понятия" като изтегляне на руските сили от завзети от тях територии,

Емоционални обяснения в любов и сълзи в очите в новия епизод на “Един за друг”

Емоционални обяснения в любов и сълзи в очите в новия епизод на “Един за друг”

Любопитно Преди 3 часа

Мъжете ще напишат романтични писма, в които изразяват най-съкровените си чувства към своите дами