Разгледайте и тествайте новия Toyota Yaris
Източник: Toyota
0

Т ози и следващият уикенд „ТМ Ауто“ Изток организира Дни на отворените врати за своите клиенти в София, по време на които те ще могат да са запознаят и тестват както новия Yaris, така също и най-новите предложения от Toyota и цялата хибридна гама на марката.

Неспиращата кросоувър- и SUV мания в Европа измести акцента от малките автомобили, но те продължават да са основна движеща сила на континента. Наскоро Toyota показа кросоувър версията Yaris Cross, но това не означава, че компанията не продължава да очаква малкия градски модел да привлича внимание в Европа. Именно новият Yaris ще е един от поводите почитателите на модела, марката и хибридното задвижване да посетят ТМ АУТО ИЗТОК на 17-18-ти и 24-25-ти октомври 2020 г. (от 10.00 до 17.00 ч) за Дни на отворените врати.

За посетителите на събитието на разположение за тест драйв ще са Yaris Hybrid, Corolla седан, Corolla хечбек, Corolla Touring Sports, Camry Hybrid, C-HR Hybrid и RAV4 Hybrid.

Пионерството на Toyota, извело я до световния връх при хибридното задвижване

През 2019 г. компанията е реализирала 224 000 бройки от третото поколение на Yaris, вземайки 7,6% пазарен дял от европейския В-сегмент, което го прави най-продавания модел на Toyota в региона, формирайки над 22% от бизнеса на компанията с нови автомобили.

Новото, четвърто поколение на Yaris има още по-големи амбиции. Достатъчно е само да се погледне силно променения дизайн, за да стане ясно, че Toyota играе смело за още по-голям пазарен дял. Той ще бъде преследван по няколко направления.

Източник: Toyota

Ключов фактор за осъществяване на високите амбиции на Toyota за новия Yaris, е прилагането за първи път на новата конструктивна философия TNGA (Toyota New Global Architecture) върху автомобил от малкия клас, посредством модулната платформа GA-B, която ще бъде използвана за основа на цяла серия от нови модели. Архитектурната платформа GA-B има основен принос за подобрените динамични характеристики на Yaris, осигурявайки по-нисък център на тежестта и много по-висока структурна устойчивост на купето.

Въпреки че много модели в B-сегмента продължават прогресивно да растат на дължина, каросерията на новия Yaris всъщност е по-къса от тази на досегашния модел. Едновременно с това и въпреки намаляването на общата дължина до по-малко от четири метра, междуосието е удължено с 50 мм, което осигурява допълнително пространство в интериора.

Използването на новата платформа GA-B е позволило общата височина да бъде снижена 40 мм, докато увеличението на широчината на каросерията с 50 мм и допълнителните 57 мм в широчината на следите допринасят за цялостната ниска, широка и мощна осанка на новия Yaris.

Когато си пионер и лидер в хибридното задвижване

По време на Дните на отворени врати ТМ АУТО ИЗТОК широката публика ще може да стане част от първата публична поява на новия Yaris пред широката публика у нас.

Любопитните ще могат не само да се докоснат до впечатляващия градски автомобил, но и да се запишат за пробно шофиране.

Източник: Toyota

Новият Yaris се завръща към концепцията на „големия-малък“ автомобил, послужила за вдъхновение на първото поколение на модела, но я интерпретира в изцяло нов стил. Новата платформа е осигурила повече свобода на дизайнерите. Ефектът от концентрираните пропорции на каросерията се засилва и от силно изразените характерни линии по протежение на страничния силует. Мускулестите обеми на предните и задните калници също имат своя принос към цялостния стегнат и хармоничен външен дизайн.

Оформлението на предната част е фокусирано върху голямата решетка и централно разположената емблема на Toyota. Дизайнерите са допълнили динамичното излъчване, изтегляйки назад основите на предните странични колони и увеличавайки дължината на предния капак. Новите фарове с LED технология включват мигачи, чиято функция се редува с тази на дневните светлини. Издължената към предните колела форма на предните светлини има силен стилистичен ефект, който допринася за визуалното скъсяване на предния надвес.

7 неща, които може да не знаете за хибридните коли 

Освен външно, по време на Дните на отворени врати ще имате възможност да се запознаете с Yaris и чрез пробно шофиране (на разположение за тест ще са и други модели на Toyota). За целта може да направите предварителна резервация за тест драйв на телефон 02 960 41 00. Пробните шофирания ще бъдат провеждани изцяло според препоръките за противоепидемични мерки, а автомобилите ще бъдат дезинфекцирани след всяко шофиране. Допуска се само по един човек в автомобил, заедно с представител на ТМ АУТО.

Източник: Toyota

Подредбата на контролните прибори и функциите за управление на мястото на водача следва философията „поглед на пътя, ръце на волана“ – по този начин се гарантира възможността човекът зад волана да се съсредоточи върху пътя и да бъде информиран за основните данни на автомобила с минимално разсейване и отлична видимост във всички посоки.

Сред детайлите в интериора впечатление правят по-голямата площ меки на допир панели на арматурното табло, меките филцови вложки в панелите на вратите, по-широката предна конзола, по-ниската козирка на блока контролни прибори зад волана и спортният волан с малък диаметър.

Източник: Toyota

Изцяло новият 1,5-литров двигател Hybrid Dynamic Force е от същото семейство TNGA двигатели като 2,0-литровия четирицилиндров агрегат, използват в Toyota Corolla и C-HR. Подобно на всички останали хибридни двигатели на Toyota, този също използва цикъла на Аткинсън, при който всмукателните клапани остават отворени за по-дълго време, забавяйки такта на сгъстяване. По този начин се постига подобряване на енергийната ефективност и разхода на гориво, но се намалява мощността на двигателя. Независимо от това, новият двигател постига максимална мощност от 93 к.с./68 кВт и максимален въртящ момент от 120 Нм при по-ниски от досегашните обороти (3600 об/мин).

Новият модел използва автоматична e-CVT трансмисия - електрическа безстепенна трансмисия, която осигурява усещане за плавно ускорение и се отличава с изключително тиха работа.

В новия Yaris се използва литиево-йонна хибридна батерия, чието напрежение е увеличено от 144 на 177.6 V, а броят на акумулаторните клетки в пакета е намален от 120 на 48. Едновременно с това, токопроводимостта е значително подобрена - със 100% към батерията и с 50% от нея навън.

Toyota е продала 15 млн. хибрида

Всички възможности за движение в изцяло електрически EV режим при новия модел са напълно трансформирани – той вече може да развива скорост до 130 км/ч, а шофирането на електричество в градски условия с натоварен трафик е възможно за по-дълги периоди от време. На практика това означава, че водачите могат да се възползват от много от предимствата на електромобил, захранван от акумулаторни батерии, но на по-ниска цена и без притеснения за това кога и къде може да се зареди батерията.

CO2 емисиите са намалени до ниво от 85 г/км, а стойността на средния разход на гориво, измерена съгласно изискванията на тестовия цикъл WLTP е 3,7 л/100 км – намаление с 20% в сравнение с предходния модел.

Новият Yaris се предлага и с 1,5-литров бензинов двигател с шестстепенна ръчна или с безстепенна автоматична трансмисия. Всъщност става дума за същия нов трицилиндров двигател, използван в хибридната система, който в сравнение с конкурентните двигатели с малък работен обем предлага по-добри показатели по отношение на емисиите и разхода на гориво.

На определени пазари в ролята на базов двигател в гамата на новия Yaris ще се предлага 1,0-литров трицилиндров бензинов двигател, подобен на този в предходното поколение Yaris.

По време на Дните на отворени врати, на разположение, за търсещите употребявани автомобили Toyota и Lexus, ще бъде обособена зона от селектирани превозни средства, притежаващи сертификат за техническото състояние на автомобила, предлагащи се с гъвкави възможности за финансиране и преференциални застрахователни условия.

 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Маргарита и Кристиян обявиха война на София и Тихомир в “Един за друг”

Маргарита и Кристиян обявиха война на София и Тихомир в “Един за друг”

Любопитно Преди 5 часа

Седмичното изпитание за жените свали всички маски във Вилата на любовта

Няколко земетресения в Тайван, най-силното с магнитуд 6,1 по Рихтер

Няколко земетресения в Тайван, най-силното с магнитуд 6,1 по Рихтер

Свят Преди 5 часа

Националната противопожарна агенция съобщи, че няма незабавни съобщения за щети

Испания ще достави ракети "Пейтриът" на Украйна

Испания ще достави ракети "Пейтриът" на Украйна

Свят Преди 10 часа

Партидата ще бъде доста ограничена

Назначиха нов областен управител на София

Назначиха нов областен управител на София

България Преди 11 часа

Още пет области са с нови управители

АБРО: Призоваваме народните представители за незабавна дискусия относно Закона за хазарта

АБРО: Призоваваме народните представители за незабавна дискусия относно Закона за хазарта

България Преди 11 часа

АБРО с официална позиция във връзка с приетия на първо четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за хазарта

Българските 15-годишни са с по-ниски очаквания от връстниците им по света

Българските 15-годишни са с по-ниски очаквания от връстниците им по света

България Преди 11 часа

Проучването на ОИСР представя изводи по пет ключови области

<p>&quot;Скриването на тялото беше трудна задача&quot;: Учителка призна хладнокръвно убийство</p>

"Раздвоена личност”: Начална учителка признава, че е убила приятеля си

Свят Преди 11 часа

"Все още действията ми ме преследват. Понякога ми се налага да си спомням какво съм направила”, коментира обвиняемата пред съда

Унижение

Коя е най-силната психическа травма за човек?

Любопитно Преди 11 часа

Според специалистите, отговорът е само един.

Присъда от 1794 години затвор за сирийка в Турция

Присъда от 1794 години затвор за сирийка в Турция

Свят Преди 12 часа

Ахлам Албашир и част от задържаните обвиняеми присъстваха на заседанието

Зеленски: Радиацията не признава граници

Зеленски: Радиацията не признава граници

Свят Преди 12 часа

Зеленски: Дълг на целия свят е да окаже натиск върху Русия

<p>Как е реагирал Георги Блажев на новината, че ще става баща</p>

Георги Блажев: Да си добър родител не облагодетелстваш само твоето дете, ти си в плюс на обществото

Любопитно Преди 12 часа

Това сподели от личен опит писателят и панелист в „На кафе“ Георги Блажев в подкаста „Ох, на мама! Podcast”, който е и баща на две деца

Задържаха две жени, ощетили държавата с над 100 000 лв.

Задържаха две жени, ощетили държавата с над 100 000 лв.

България Преди 13 часа

Те използвали фалшиви решения на ТЕЛК

Аварирал камион причини километрично задръстване

Аварирал камион причини километрично задръстване

България Преди 13 часа

От полицията съобщиха, че към мястото на инцидента пътуват екипи

Гласувайте за най-големите постижения на България след 1989 година

Гласувайте за най-големите постижения на България след 1989 година

Свят Преди 13 часа

Вижте как може да подкрепите някой от най-забележителните успехи на страната ни

„Огледало на войната” в „Темата на NOVA“

„Огледало на войната” в „Темата на NOVA“

Любопитно Преди 13 часа

Не пропускайте тази събота след централната емисия новини

Дамите в “Един за друг” изясняват отношенията си лице в лице

Дамите в “Един за друг” изясняват отношенията си лице в лице

Любопитно Преди 14 часа

Те ще играят нестандартна игра на покер