4

З дравейте, прочетох историята на едно момиче и реших да ви пиша и аз. Проблемите през, които е преминала съпътстват голяма част от всички нас, като аз съм една от "отличничките", защото нищо не ме пропуска.

От много години животът ми изпраща изпитание след изпитание, за да ме направи жената, която съм в момента - силна, одухотворена, обичаща и обичана, мъдра, по-добра, простила на себе си и на всички, които са я наранявали.

Пътят към самите нас е най-дългия и труден път, който имаме да извървим. Много често ми се случва да слушам хората как се оплакват за дребни неща, като ги представят за грандиозни проблеми и на мен ми е смешно, защото ако аз им разкажа за моите, те биха се ужасили.

Но да ви разкажа малко, за да разберете, че всичко си има своята цена и до мъдростта в живота се стига трудно и пътят е трънлив..... Когато бяхме млади с две малки деца и все още щастливи със съпруга ми, се появи една жена, която промени изцяло живота ни.

Нищо по-различно от живота на много семейства.

Източник: Istock/Getty Images

Той се влюби в жена по-голяма от нас с 6 години. Това се отрази много зле на моята психика и преминах през ада на душевността си, търсих помощ и от психиатър и зная, че всичко е в нас самите и решението да се разболеем, и решението да се излекуваме. Когато се изправим сами срещу себе си, спрем да се залъгваме, да търсим вината в другите и станем честни и отговорни вътре в нас, тогава сe изтласкваме от блатото.

Накратко, това ми отне десет дълги години в тъга, самота, работа, липса на любов и самочувствие. Децата растяха, съпруга ми живееше и с мен и с любовницата си (защото така му беше по-добре, за да не поема отговорност).

Докато един ден по-големият ми син, вече на 16 години ми призна, че е наркоман и се нуждае от помощ. Тъкмо бях се съвзела от проблемите със съпруга ми, престанах да се тормозя къде ходи и какво прави, а се съсредоточих върху това как аз живея и отново всичко се срина.

Това беше в началото на демокрацията, хората още не знаеха много за наркотиците, нямаше комуни (само в чужбина) и всеки се оправяше сам, както може. Започна вторият дълъг урок за мен и цялото ми семейство.

Източник: Istock/Getty Images

Съпругът ми, в интерес на истината, не остана безразличен, прибра се да живее при нас и заедно положихме неимоверни усилия да извадим детето си от ада. Свързахме се с лекар токсиколог, той ни обясни как ще протече лечението, къде са трудностите и подводните камъни в него.

Така започнахме лечение по телефона, цялото ни семейство и моята майка се изолирахме в апартамента, не пускахме никой да се вижда насаме със сина ни, ходеше на тоалетна с отворена врата, за да е пред очите ни през цялото време.

Съпруга ми му слагаше инжекции с лидокаин, който купувахме на черно и с инструкции по телефона от лекаря намалявахме дозите, докато не ги спряхме. Това е по-лесната част, после идва трудното, да се изолира от компанията, да намери самият той смисъл за живота си, да вземе решение, че иска да бъде друг човек.

Тогава изчетох всичко, което имаше за наркотиците (нямаше още гугъл), изгледах филмите и се опитах да се поставя на негово място, дори мислех да опитам от дрогата, но така и не посмях. Отне ни 3-4 години, в които няколко пъти се опита да се самоубие и минахме през неща, които ни сплотиха като семейство, като бяха и най-трудните, но и хубави години. Когато нещата потръгнаха и съпругът ми реши да се захване отново с бизнес (започна да вкарва стари коли) от Западна Европа.

Покрай бизнеса се запозна с друга жена, която стана новата му любовница. Премести се да живее при нея, като от време на време идваше и в общият ни дом. Просто нещата си тръгнаха по стария начин. Тогава разбрах, че ние с него нямаме бъдеще и аз трябва да взема решение как ще протече живота ми оттук натам. Големият ми син вече живееше с едно момиче, малкият ми син влезе в казарма за 9 месеца и аз реших, че когато стане на 20 години и си поеме живота, ще се разведа с баща им.

През това време станах баба на внучето, което и сега осмисля живота ми, синът ми излезе от казармата, аз си взех квартира и малко трудно, но с подкрепата от децата ми (мъже на 24 и 20 години) се разделих с мъжа, когото отдавна вече не обичах, той мен също. Тъкмо да се оправят нещата и да ама не, за трети път трябваше да извървя трънливата пътека, като не съм очаквала, че и малкият ми син ще тръгне по пътя на наркотиците.

След раздялата със съпруга ми заживях в един мъж, като си мислех, че сина ми, който не е семеен, ще се радва, че е сам в апартамента и може да бъде самостоятелен. Той прие самотата много трудно, опита да работи в чужда страна, започна да взима наркотици и отключи шизофрения. Започна адът, от който веднъж вече се бях измъкнала, но този път сама, тъй като не бих се върнала да живея отново с бащата на децата си.

Тогава разбрах, че за тях няма подходяща възраст, в която да ги накараме да приемат, че семейството им е безвъзвратно разрушено и тяхната крепост я няма. Така изминаха още десетина години, през които имаше лоши и добри неща. Големият син, след като беше в затвора за година и половина, се разведе с жена си, замина да живее и работи в чужбина и в момента е там.

Малкият ми син се премести да живее при родителите ми, тъй като аз се грижех за тях и всяка седмица ги посещавах. Благодарение на моята грижовна, любяща майка и чудесният ми баща, той намери себе си и започна бавно да се възстановява. Загубих баща ми през 2013 г., през 2018 г. напуснах мъжа, с който живеех и се преместих при майка ми и сина ми. Нещата не бяха розови, не си мислете, че се случват ей така, отведнъж.

Източник: Istock/Getty Images

Трудно беше, тази година през февруари загубих и мама, моят най-добър приятел, сестра, сродна душа. Докато беше болна у дома, разбрах, че въпреки всичко съм отгледала прекрасно дете, всъщност мъж, който се грижеше за баба си с любов, внимание и се отплати на нея за всичко, което му беше дала през тези години - цялата си обич, търпение, мъдрост.

Това е изповедта на едно момиче, което тази година ще стане на прекрасните 60 години, което не спира да мечтае, чувства се прекрасно и иска да знаете, че животът е хубав, дори "когато не спира да те рита по кокалчето" (това е моят си израз, когато искам да кажа, че имам проблеми).

Пишете и Вие, аз за първи път споделям.

Разкажете ни вашата OFFLINE история, която си заслужава да споделите. Но не с опция в социалните мрежи, а с вашите собствени думи.

Анонимността на авторите ще бъде запазена.

Изпращайте историите си тук.

Коментари 4
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

4 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Катастрофа в София, моторист е в много тежко състояние

Катастрофа в София, моторист е в много тежко състояние

България Преди 8 минути

Ударили са се кола и два мотора

Шеф Ангелов шокира всички с решението си в Hell’s Kitchen

Шеф Ангелов шокира всички с решението си в Hell’s Kitchen

Любопитно Преди 58 минути

Той даде втори шанс на талантливата Никол, която беше на крачка от напускане на надпреварата

Скандал, Русия наложи вето на резолюцията на ООН за КНДР

Скандал, Русия наложи вето на резолюцията на ООН за КНДР

Свят Преди 3 часа

Гласуването в 15-членния съвет завърши с 13 гласа "за", Русия гласува "против"

Полиция с кучета в бежанския център в "Овча купел"

Полиция с кучета в бежанския център в "Овча купел"

Свят Преди 3 часа

Целта е проверка за лица, които са нерегламентирано в тях, опасни предмети, наркотици и забранени вещи

Полша разкри руска шпионска мрежа

Полша разкри руска шпионска мрежа

България Преди 4 часа

Обиски в столицата Варшава и южния град Тихи

МВР: Сигналите за бомби в София са подадени от държава извън ЕС

МВР: Сигналите за бомби в София са подадени от държава извън ЕС

България Преди 5 часа

Сигналите са фалшиви и екипите не са открити съмнителни предмети

Археолози откриха древно пристанище на дъното на Черно море

Археолози откриха древно пристанище на дъното на Черно море

Свят Преди 6 часа

Разкопките са извършени в района на град Кандира в Турция

Европейската прокуратура с обиски в два български хотела в ски курорт

Европейската прокуратура с обиски в два български хотела в ски курорт

България Преди 6 часа

Разследват измама със субсидия, свързана а с пандемията от COVID-19

ДНК-то на Бетовен показва липсата му на музикален талант

ДНК-то на Бетовен показва липсата му на музикален талант

Любопитно Преди 6 часа

Това доказва, че на генетичните прогнози не трябва да се разчита твърде много

Студент е починал от птичи грип във Виетнам

Студент е починал от птичи грип във Виетнам

Свят Преди 7 часа

Известно е, че този щам на птичия грип предизвиква смъртоносни епидемии сред дивите и домашните птици и понякога заразява хора

Меган Маркъл нае стилиста на Адел, за да промени имиджа си

Меган Маркъл нае стилиста на Адел, за да промени имиджа си

Любопитно Преди 7 часа

Херцогинята е започнала да работи върху стила си с Джейми Мизрахи

Кремъл предупреди руски мултимилиардер да внимава

Кремъл предупреди руски мултимилиардер да внимава

Свят Преди 7 часа

Песков: Бихме очаквали повече внимание от Павел Дуров

Разбиха нелегален арсенал с оръжия в Ямбол

Разбиха нелегален арсенал с оръжия в Ямбол

България Преди 7 часа

В помещението са установени картечен пистолет, две пушки, 6 револвера, 2 пистолета, противотанков снаряд

<p>Когато Земята бе &quot;ударена&quot; с 10 милиарда атомни бомби</p>

Събитието Карингтън: Когато Земята бе "ударена" с 10 милиарда атомни бомби

Любопитно Преди 7 часа

"Това просто доказва още веднъж, че бурята Карингтън е била екстремно събитие"

Възможност да гледаш всички UFC Fight Nights, всички бойни галавечери, и още любопитно съдържание

Възможност да гледаш всички UFC Fight Nights, всички бойни галавечери, и още любопитно съдържание

Любопитно Преди 7 часа

UFC и A1 България продължават правата за излъчване за следващите години

<p>Кремъл затяга хватката си над Русия</p>

Арести и насилие над независими журналисти в Русия

Свят Преди 8 часа

Задържан журналист: Ритаха ме, слагаха си краката на главата ми, кълчиха ми пръстите