0

И звестни са имената на всички 28 областни управители. Правителството е одобрило единодушно издигнатите от трите партии в управляващата коалиция БСП-НДСВ-ДПС кандидатури, съобщи министърът на държавната администрация Николай Василев.

По думите му не е имало противоречия по време на проточилото се заседание на кабинета, информира БНР.

От квотата на ДПС са излъчени шестима представители, от БСП - 14, а от НДСВ - 8.

Василев посочи, че областен управител на Варна ще е Петър Кандиларов - едно много добро и компромисно решение, постигнато с пълен консенсус, според министъра.

Мисля, че с това въпросът е приключен и всички трябва да се успокоим, каза той.

Изненадата в квотата на Коалиция за България е областният управител на Кърджали -

бизнесменът и член на изпълнителното бюро на БСП Ангел Коджаманов, въпреки че соцръководството беше определило за там кандидатурата на местния партиен лидер Милко Багдасаров.

Във връзка с това Областният съвет на БСП в Кърджали подаде колективна оставка. Според социалистите в Кърджали назначението е извършено под грубия натиск и намеса на високопоставени политици от ДПС.

В пет от областите досегашните управители запазват заеманата от тях позиция, съответно:

Варна - Петър Кандиларов

В. "24 часа" днес определя оставането му на поста като "урокът на Доган по толерантност", и то не само защото потомственият юрист е основател и член на НДСВ в морската столица.

Като председател на Варненския окръжен съд от 1983 до 1991 г. баща му Георги Кандиларов ръководи съдебния състав, пред който застава днешният лидер на ДПС, тогава преименуван на Меди Доганов.

Той е осъден на 10 години затвор като "организатор и ръководител на противодържавна организация", а под присъдата стои подписът на магистрата Кандиларов...

Габрово - Цветан Нанов

Роден през 1964 г. в Габрово. Завършва електронна техника в Техническия университет в града и специализира държавна администрация и международно право в УНСС-София.

В периода 1998-2000 г. е преподавал организационни и управленски умения, обслужване на гражданите, управление на човешките ресурси, работа на общинските съвети, и др. по линия на Американската агенция за международно развитие (USAID).

През 2001 г. е назначен за областен управител на Габрово. Преди това е заемал е редица длъжности в общината, последната от които общински секретар.

Работил е и в местния Институт по експериментална екипировка. Участвал е в магистърска програма "Европейска публична администрация" в катедра "Публична администрация" на СУ. Владее английски и руски език. Женен, с едно дете.

Кюстендил - Любомир Дермански

Сливен - Христина Чолакова

Родена през 1971 г. в Карнобат. Завършила е право в Бургаския свободен университет. Има стаж като съдебен кандидат в Сливенския окръжен съд и като районен съдия в Котелски и Сливенски районен съд. Омъжена, с един син.

Стара Загора - Мария Нейкова

Родена през 1967 г. в ямболското село Тенево. Завършва ветеринарен техникум в Стара Загора. Работила е в ДВСК-Нова Загора. През 1999 г. става експерт в РЗОК, а по-късно - зам.-директор на здравната каса.

В края на 2000 г. завършва и право в Бургаския свободен университет. В морския град работи като консултант по приватизацията на "Агробиохим".

Специализирала е фирмена администрация в Обществения университет на Минесота и здравен мениджмънт във ВМА. Преминала е квалификационен курс по здравно управление към Световната банка.

Председател на сдружение "8000 години Стара Загора". Областен управител на област Стара Загора от 2001 г. Владее руски, френски и английски. Разведена, с две деца.

Новите областни управители са:

Владимир Димитров - Благоевград

48-годишен. Завършва национална сигурност и право. Областен и общински лидер на левицата в града. На последните парламентарни избори е на трето място в кандидатдепутатската листа на Коалиция за България за Благоевград.

Член е на Висшия съвет на БСП, председател на Областния и Общински съвет на БСП-Благоевград. Управител на охранителна фирма. Женен, с две деца.

Любомир Пантелеев - Бургас

52-годишният депутат от левицата е завършил корабни машини и механизми във ВВМУ "Никола Вапцаров" във Варна. Има кратък плавателен стаж като механик.

Работил е в катедра "Технология на горивата" във ВХТИ-Бургас. По-късно е зам.-главен редактор на вестник "Черноморски фар".

През 1985 г. завършва социално управление в Академията за обществени науки в София, след което специализира политология в Москва. От 1997 г. насам е народен представител в 38-ото, 39-ото и 40-ото НС.

От 1998 г. е председател на Областния съвет на БСП в Бургас. Семеен е, има две дъщери.

Гергана Трифонова - Велико Търново

38-годишната бизнесдама е общински координатор на НДСВ във Велико Търново. С висше педагогическо образование, магистър по публична администрация, специализирала стопанско управление.

Управител на местната фамилна фирма "Джокер храни и напитки" ЕООД. В изборите за местни органи на властта е кандидат за кмет на с. Поликраище, Горнооряховско, от листата на НДСВ. Семейна с едно дете, с интереси в областта на спорта, туризма и изкуствата.

Кръстьо Спасов - Видин

Роден през 1947 г. във видинското село Каленик. Строителен инженер по образование, завършва пътно строителство във ВИАС-София и специализира научна организация на труда и управлението във ВИНС-Варна.

 Заемал е редица ръководни стопански постове - директор на местния строително-монтажен комбинат, на гипсовата мина "Кошава", на видинския клон на "Монтажи-Козлодуй", експерт в Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

В периода 1995-1999 г. е зам.-кмет по строителството на община Видин. Издигането му за губернатор го заварва на поста началник отдел "Инвестиционен" в областното пътно управление в града.

Два последователни мандата (и към момента) е зам.-председател на Общинския съвет там. Член на БСП. Семеен, с две деца.

Антонио Георгиев - Враца

Роден през 1962 г. По професия е лекар ортопед-травматолог. Член е на постоянната комисия по здравеопазване и социална политика към Общинския съвет на Враца.

Притежава 1,92% от капитала на "Градски поликлиники" ООД в града. Едноличен собственик е на "Ортопедична практика-2001" ЕООД. Управител е на местната "Районна колегия на лекарите".

Едноличен собственик е и на "Санифарма - Антонио Георгиев" ЕТ. Притежава 45% от капитала на "Светлина-2003" ООД във Враца. На изборите бе в листата на НДСВ в града.

Динчер Мехмедов Хаджиев - Добрич
Ангел Делчев Коджаманов - Кърджали
Сурай Мустафа Велиева - Ловеч

Тодор Петков Върбанов - Монтана

Инж. Върбанов е роден през 1954 година в село Якимово. Завършва строителен техникум във Враца и ВИАС-София, специалност "инженер-земеустроител". Работил е в "Геопланпроект" и в община Монтана като началник на отдел "Териториално селищно устройство".

 От 2001 г. е зам.-областен управител на града. Кандидат на НДСВ за кмет на местните избори през 2003 г.. Женен с две деца.

Ангел Чолаков - Пазарджик

Роден през 1955 г. в град Поморие. Завършва математическа гимназия в Пазарджик и автоматизация на производството във ВМЕИ-София.

Инж. Чолаков е директор на "Информационни носители" АД-Драгор, управител на фирма "Магнетик Медия механик" и общински съветник от Коалиция за България в Пазарджик. На парламентарните избори в листата на коалицията е 12-и. Женен, с две деца.

Иван Димитров - Перник

45-годишен. Магистър по икономика и управление на сигурността и отбраната. Има следдипломна квалификация по мениджмънт.

Занимава се с частен бизнес. Управител на фирмите "Стомана секюрити" и "Ивел" ООД. Зам.-председател на общинския и областния съвет на БСП в града.

На последните местни избори е кандидат за най-голямото кметство в Перник - "Изток", бе и в кандидатдепутатската листа на Коалиция за България за парламентарните избори. Женен, с две деца.

Цветко Цветков - Плевен

Роден през 1943 г. Завършва математика в СУ "Св. Климент Охридски", преквалифицира информатика. Член е на Висшия съвет на БСП.

Член на Комисията за връзки на БСП с държавните институции. Член на Съвета по законност, ред и правосъдие.

Тодор Петков - Пловдив

Общински съветник в Пловдив. Последният кмет на града преди 10 ноември 1989 г., заемал поста в периода 1988-1990 г.

На парламентарните избори за 40-ото Народно събрание е на трето място в кандидатдепутатската листа на Коалиция за България за Пловдив-град. Не успя да влезе в парламента обаче, тъй като системата Д'Ондт лиши местните социалисти от два от четирите спечелени мандата.

Наско Анастасов - Разград

Историк по образование. Председател на областния и общинския съвет на Политическо движение "Социалдемократи" (ПДС) в Разград. Сред учредителите на движението в Лудогорието.

Понастоящем се занимава с бизнес. Бе обсъждана кандидатурата му и за кмет на града, номиниран от ПДС, но до официалното й издигане не се стигна. На парламентарните избори за 40-ото Народно събрание бе на шесто място в кандидатдепутатската листа на Коалиция за България в Разград.

Мария Димова - Русе

Родена през 1953 г. Става областен координатор на НДСВ за област Русе.
От 2001 г. е председателка на сдружение "Общество за защита и развитие на русенски регион".

На местните избори през 2003 г. влиза в листите на НДСВ за общински съветници на община Русе. Избрана е за общински съветник.
На парламентарните избори бе в листата на НДСВ.

Светлана Великова - Силистра

Новият областен управител на Силистренска област е председателят на областната структура на БСП. Педагог по професия. Завършва история във Великотърновския университет.

Предстои й да се дипломира и като магистър по стопанско управление. Преди да бъде назначена за губернатор е работила като зам.-кмет по хуманитарните дейности в общината, в екипа на кмета инж. Иво Андонов.

Петър Фиданов - Смолян

Председател на ДПС-Смолян.

Тодор Модев - София-град

Роден през 1948 в София. Завършва металургия на черните метали във ВХТИ. Четвърти мандат общински съветник от БСП в Столичния общински съвет (СОС).

Емил Иванов - София-област

Роден през 1965 г. в Мездра. Магистър по екология от ВТУ "Св.св. Кирил и Методий" и по публична администрация от благоевградския Югозападен университет.

Кмет на община Своге от 1999 г. В професионалната си дейност е удостоен с редица сертификати, грамоти и удостоверения. Водач на листата на ДПС в София-област на миналите парламентарни избори. Семеен, с две деца.

Петър Карагеоргиев - Търговище

Роден през 1942 г. Електроинженер по образование. Бил е ръководител на отдел в "Черноморска технологична компания"-Варна.

През 1995 г. е избран за кмет на Търговище, като кандидатурата му е издигната от коалицията "БСП, БЗНС "Ал. Стамболийски" и ПК "Екогласност". Управител на местното "Газинжинеринг" ООД и член на колективния орган на управление на компанията.

Райна Йовчева - Хасково

Родена през 1971 г. Депутат от левицата в 40-ото Народно събрание. Изпълнява длъжността на временен парламентарен секретар. Беше член на Комисия по жалбите и петициите на гражданите и на Комисия по европейска интеграция.

Красимир Костов - Шумен

Зам.-председател на Общинския съвет в града.

Васил Петров Петров - Ямбол

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

- Бабо, обаждам се да те питам как си. - Ами питай! - Как си? - Не питай!
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Голямото преброяване на малките врабчета ще се проведе за 8-ми път тази събота - 27 април

Голямото преброяване на малките врабчета ще се проведе за 8-ми път тази събота - 27 април

Любопитно Преди 2 минути

Ще може да се включи всеки, като отдели само 10 минути на този ден между 9:00 и 12:00 часа

д

Мъж преби приятелката си в Пернишко, задържан е

България Преди 11 минути

По тялото на жената има синини

о

"Коалиция на пудела": Пеевски коментира исканата оставка на председателя на Народното събрание

България Преди 36 минути

Коментарът на Делян Пеевски четете в следващите редове

Кание Уест отваря собствено порно студио

Кание Уест отваря собствено порно студио

Любопитно Преди 1 час

Студиото може да отвори врати още това лято

<p>&quot;От години чувствам заплахи от Китай&quot;</p>

Китай е следил председателя на парламентарната комисия по външни работи на Белгия

Свят Преди 1 час

От подобни действия е пострадал и зам.-председателят Самюел Коголати

<p>Това са отчаяни времена за Украйна (ВИДЕО)</p>

VOA: Това са отчаяни времена за Украйна

Свят Преди 1 час

Пакетът от помощи на Вашингтон за Украйна се състои предимно от заеми, което предизвика интензивен дебат в Украйна

Финансовият министър на Великобритания Джереми Хънт

Великобритания: Ще подкрепяме Украйна толкова дълго, колкото е необходимо

Свят Преди 1 час

Тази седмица британският премиер обяви новата военна помощ за Украйна в размер на 500 млн. паунда

"Спасяване на животи от свръхдоза": САЩ в борбата с наркотиците (ВИДЕО)

"Спасяване на животи от свръхдоза": САЩ в борбата с наркотиците (ВИДЕО)

Свят Преди 1 час

САЩ се координира с други страни, за да пресече потока от незаконни наркотици

а

Проф. Витанов: Спад на заболелите от коклюш, ако се вземат мерки

България Преди 1 час

Разпространението на болестта все още е на клъстери

Мулен Руж

Перките на вятърната мелница Мулен Руж в Париж се срутиха

Любопитно Преди 1 час

Една от най-известните френски забележителности претърпя драматичен инцидент

МОСВ предупреждава: Очакват се повишения на някои от речните нива

МОСВ предупреждава: Очакват се повишения на някои от речните нива

България Преди 2 часа

За 25 април е обявен жълт код за валежи от дъжд в 12 области от страната

<p>&quot;Силно се надявам на чудо&quot;:&nbsp;Селин Дион откровена за болестта си</p>

Селин Дион разказа откровено за болестта си

Любопитно Преди 2 часа

Дион говори пред френското издание на сп. "Вог"

"Настъпи хаос": Двойка се омъжи, насред щетите от торнадо

"Настъпи хаос": Двойка се омъжи, насред щетите от торнадо

Любопитно Преди 2 часа

Нищо не може да спре двамата влюбени да си кажат заветното "да"

Езеро от лава: НАСА показа невероятни кадри на една от най-големите луни в Слънчевата система

Езеро от лава: НАСА показа невероятни кадри на една от най-големите луни в Слънчевата система

Свят Преди 2 часа

Повече за мисията на НАСА четете в следващите редове

Доц. Кунчев обяви ще има ли ограничителни мерки при епидемия от коклюш

Доц. Кунчев обяви ще има ли ограничителни мерки при епидемия от коклюш

България Преди 2 часа

Към момента у нас са регистрирани 400 случая на заразата