0
е емиковци" спира до дни", алармира пресата днес. "Комбинатът има борчове към държавата за над 100 млн. лв.", обяснява "Труд". Според изпълнителния директор на "Кремиковци" Валентин Захариев атаката не е едностранна и не идва от едно място. Държавата притежава 25% от акциите на комбината, но до момента няма назначен неин представител в управителните органи на дружеството, отбелязва в. "Пари".
Въпреки фосмажорните обстоятелства цялото ръководство на "Кремиковци" замина на бизнеспосещение в Турция. Оттам съобщи, че жъне големи успехи в бизнесделата си, твърди "Труд". От 31 декември е блокирана митническата обработка на документите по вноса и износа на предприятието. Така се блокирало и производството, опитва се да изясни причините "Демокрация". Тази ситуация ще остави без заплати над 10 000 работници. От кризата в "Кремиковци" вторично ще пострадат "Булгаргаз", НЕК, БДЖ и пристанищата Лом и Бургас, очертава последствията същото издание. А служителите са готови на ефективни протести, пише "Република". Някой искал бунт на 9000 души, изразява свое предположение "Труд" и съзира заплахата - крахът на завода може да е фатален за премиера.

"Симеон си отива през юни", категоричен е в интервю за "Труд" проф. Драгомир Драганов. Още през 1990-а казах на царя, че ако се върне в България, хората ще го изгонят. Повтарят се събитията през май-септември 1992 г. Около юни отново ще дойде т.нар. "Берово време", заявява университетският преподавател по съвременна история. "В царската група започват мравешки движения. Много скоро ПГ на НДСВ ще гръмне. Чуват се призиви за смяна на министри, започва да се говори, че премиерът Сакскобургготски е стреснат от ситуацията и не може да се справи с нея", излага мотивите за своята оценка на ситуацията проф. Драганов. Тъй като царят не иска да се балканизира, а ние не щем да се попоевропейчваме, следователно той ще си отиде сам. "Премиерския пост ще поеме Стефан Софиянски, защото е практик и политик на момента", убедително прогнозира историкът.

"Софиянски и Костов искат пак", подхваща темата за порива за трети мандат на столичния кмет "Монитор". Столичният кмет, който доскоро твърдеше, че вече няма мераци за поста, бил готов да се пробва отново. Сега Софиянски официално обяви, че на изборите догодина кандидатурата му трябва да бъде издигната от партия, и по-точно от личната му - Съюз на свободните демократи. "Разширяването на софийското метро е единствения проект, който може да ме накара да се кандидатирам", формулира амбицията си самият кмет.

"Монитор" спешно разпространява и новината, че Костов пак искал да е лидер. Как от провала никне популярност, пита се "Труд". Ореолът, оставен около г-н Костов от вътрешния референдум в СДС, сякаш е нещо небивало през последните години, констатира изданието и посвещава основната си тема днес на любими вождове. Референдумът в синята партия показал според "Труд", че неизменни реликви в синия интериор са желязната ръкавица на Костов, кинжалът на Лучников, брадата на Филип Димитров и лазурните очила на Дачков. И докато от масово социологическо проучване Костов излиза най-богатия в България, вътрешното допитване в СДС сочи съвсем друго. Като "бизнесмени" изпъкват Софиянски, Бисеров и Бакърджиев. "Бизнесмен" пак се оказа мръсна дума, констатира изданието. Случайно ли "бизнесмени" са онези, които по-рано "ренегатски" се разграничиха от фалиращото ръководство на СДС? Сигурно има обяснения всякакви. Но все пак е странно, отбелязва "Труд".

В същото време царската група зове: "Дай си CV-то за работа", отбелязва "24 часа" и се опитва да отгатне как си мисли властта да ползва банката кадри. В практиката идеята изглежда примерно така: търси се шеф на държавно предприятие, което е пред фалит, обявява се конкурс, всеки, който има концепция за оздравяване на предприятието, е добре дошъл в приемната на царските депутати, СV-то на избрания кандидат се изпраща на съответния министър със съответната препоръка. Препоръките обаче често срещат конкуренция от насрещна кандидатура, зад която стои фактор в изпълнителната власт или влиятелен бизнесмен. Така конфликтът се заражда още преди постът да е зает, обяснява "24 часа".

А причината за откриване на банка кадри е, че на 6 април НДСВ ще се учреди като партия и ще тръгне да гради местни структури. НДСВ може да избегне скандали в стил СДС-Монтана, ако предварително подбере местните си вождове по квалификация, а не по роднинство, прави извод изданието. От 5000 до 7000 лева са нужни за откриването и поддържането на ново работно място за лице с безсрочен трудов договор, съобщава "Новинар".

Икономиката си отива, утре може да си измият ръцете с нас, казва пред "24 часа" собственикът на "Дарик радио" Радосвет Радев и член на клуб "Възраждане". Клуб "Възраждане" е създаден от хора, които са оцелели през последните 10 години, независимо кой е на власт. Това е клуб, който независимо от развитието на нещата ще направи съвет за икономически растеж, който на два-три месеца ще обсъжда проблемите на българската икономика и на предприемача в нея. "Капитализмът предполага и свобода на работната сила. Случи ми се и на мен. 10 човека си напазарува една конкурентна медия. Но няма елементарна етика в отношенията", коментира Радосвет Радев.

"24 часа" се спира и на етичните и финансовите проблеми около проектозакона за трансплантациите. От 100 000 до 500 000 лева глоба за нелегална търговия с органи предвижда проектът за закон, който очаква одобрение на кабинета. За юридическо лице санкцията стига до 2 млн. лева, изтъква изданието. Органи за присаждане могат да се вземат от човек в клинична смърт и без разрешение на близките му. Проектът предвижда да иска само мнението на роднините. Те могат да откажат вземане на орган в писмено изложение. Решаваща ще бъде волята на потенциалния дарител, изявена приживе. Всеки българин може да декларира отказ от донорство в здравната си книжка и това ще се прави пред семейния лекар, а не лично в районната здравна каса, както досега, обяснява "24 часа".

Нашенецът посягал все повече към твърдия алкохол, изразява своята загриженост по темата за консумацията на алкохол "Новинар". Във виното е истината, твърдят винарите и подкокоросват държавата да вдигне цените на ракията. Не е ясно дали те криво се молят, или тя криво ги разбира, но се оказва, че теслата е за всички. Освен ракията трябвало да скочат още виното и бирата, защото били много по-евтини, отколкото в Европа. Ако обаче с този аргумент държавата се подлъже да посегне на единствената утеха на българина - тежко й, коментира "Новинар". Представете си какво ще стане една сутрин, в която целия народ се събуди трезвен и види колко е беден и нещастен. Тогава не цар, Бог да е начело на правителството, пак ще падне, категорично е изданието.

"Какво ще стане в Либия", вълнува се "24 часа". Такова чудо не се беше случвало скоро - БСП и Евгений Бакърджиев в един и същи ден да пуснат сходни факсове до медиите. В тези факсове червени и сини хвалят българската дипломация и лично външния министър Паси. Самият Паси пък каза, че това дължим на Сейф ал-Ислам ал-Кадафи, отбелязва вестникът. "Браво, Сейф, евала, Паси, но процесът продължава". Пускането на медиците от затвора в Либия е добра стъпка, но не вещае скорошна развръзка, предполага журналистът на "24 часа" Георги Милков. Пускането на медиците под домашен арест и въобще драстичното облекчаване на условията, при които живеят, може да означава подготовка за един дълъг процес. "Труд" акцентира на мнението на Джордж Жофе, специалист по арабските въпроси в Кембриджския университет: "Преместването е жест, който показва, че либийските власти мълчаливо приемат, че дори да има присъди, може би няма да има наказание в Либия и на подсъдимите ще бъде позволено да се завърнат в България".

"Труд" лансира и една хипотеза, но в сферата на любопитното - Мадарският коннник проговори. Българската държава е създадена през 165 г. от хан Авитохол, а не през 681 г. от хан Аспарух, твърди художник-изследователят Александър Хофарт в книгата си "Изгубените кодове на древните българи". Неговият прочит на Мадарския релеф давал основание да твърдим, че българската история не е мотивирана от шамански гърчове, а носи космически ориентири.
Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

- Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си? - Вземам те! - Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Франция ще посредничи за деескалация на конфликта между "Хизбула" и Израел

Франция ще посредничи за деескалация на конфликта между "Хизбула" и Израел

Свят Преди 6 часа

Министърът на външните работи на Франция Стефан Сежурне пристигна в Ливан днес

<p>Френският правосъден министър призова за борба с организираната престъпност</p>

Мафията е активна: Френският правосъден министър призова за борба с организираната престъпност

Свят Преди 6 часа

Основната цел на министърa е с новите мерки да се пребори с трафика на наркотици

Израел увери САЩ, че няма да нахлуе в Рафах

Израел увери САЩ, че няма да нахлуе в Рафах

Свят Преди 8 часа

Вашингтон бе обявил, че не би подкрепил израелска операция в град Рафах без съответен надежден хуманитарен план

Нейнски: ЕС ни даде свобода, той е възможност за лични постижения

Нейнски: ЕС ни даде свобода, той е възможност за лични постижения

България Преди 8 часа

Политологът от „Галъп интернешънъл“ Първан Симеонов посочи, че алиансът представлява идентичност, принадлежност и възможности

<p>Ситуацията на фронта в Източна Украйна се влошава</p>

Олександър Сирски: Ситуацията на фронта в Източна Украйна се влошава

Свят Преди 8 часа

По думите на Сирски има признаци, че Русия се готви за настъпление в северната част на страната

<p>Принц Хари готви пътуване до Великобритания, ето защо</p>

Принц Хари на визита във Великобритания заради игрите "Инвиктус"

Любопитно Преди 9 часа

Последното посещение на Хари беше през февруари т.г., когато той пристигна за среща с баща си

Джорджа Мелони се кандидатира за евродепутат

Джорджа Мелони се кандидатира за евродепутат

Свят Преди 9 часа

При издигането си на власт Мелони като лидер на „Братята на Италия“, често осъждаше ЕС

Лодка с мигранти потъна в Егейско море, има жертва

Лодка с мигранти потъна в Егейско море, има жертва

Свят Преди 10 часа

Тази година Гърция изпитва засилен миграционен натиск

<p>Василев отговори на лидера на ГЕРБ: Той&nbsp;не е в положение да поставя условия</p>

Асен Василев: Борисов не е в положение да поставя условия

България Преди 10 часа

Съпредседателят на ПП заяви, че първото нещо, на което Борисов трябва да отговори, е дали ще се "откачи" от зависимостите от Пеевски

Преговори за примирие в ивицата Газа започват в Кайро

Преговори за примирие в ивицата Газа започват в Кайро

Свят Преди 10 часа

Западни страни, включително и най-близкият съюзник на Тел Авив - САЩ, призоваха Израел да се въздържа от атаки срещу граничния град

<p>Берачи на гъби и горски плодове&nbsp;подготвят&nbsp;протест в София (ВИДЕО)</p>

Берачи на гъби и горски плодове подготвят протест в София

България Преди 10 часа

Какво предизвика недоволството на този сектор?

<p>Карлос Насар подобри световен рекорд, но няма да бъде признат, ето защо&nbsp;(ВИДЕО)</p>

Карлос Насар подобри световен рекорд, но няма да бъде признат

България Преди 11 часа

Със своите постижения 19-годишният Насар помогна на своя отбор Хайнсхайм да се изкачи в Първа Бундеслига

Електрически високоскоростен влак ще свързва Лас Вегас и Лос Анджелис

Електрически високоскоростен влак ще свързва Лас Вегас и Лос Анджелис

Свят Преди 11 часа

Високоскоростните влакове ще съкратят четиричасовото пътуване през пустинята Мохаве

<p>Песков отправи остро предупреждение към Запада&nbsp;</p>

Кремъл: Руските активи не трябва да бъдат докосвани, ще има суров отговор на тази кражба

Свят Преди 12 часа

След началото на руската инвазия в Украйна ЕС и други страни замразиха активи на РЦБ

<p>Обстрел в контролираните от Русия части на Запорожка област, има жертви&nbsp;</p>

Украински обстрел в контролираните от Русия части на Запорожка област, има жертви

Свят Преди 12 часа

Това съобщи в канала си в „Телеграм“ губернаторът на руската Пензенска област Олег Мелниченко