0

"Царски совалки търсят път към ГЕРБ", коментира "Сега". Според вестника след кратко колебание и царската партия реши да даде рамо на Бойко Борисов за кметския пост в София.

Вчера Огнян Герджиков, член на политическия съвет на НДСВ, e посетил централата на ГЕРБ и е съобщил за намерението на царистите.

"ГЕРБ и НДСВ се събраха на сгледа за изборите" е заглавието в "Труд" по темата. На места е съвсем резонно и възможно да имаме коалиция с ГЕРБ, но сме отворени и за леви и десни партии, казал Герджиков.

Дали царистите ще подкрепят Бойко Борисов в София щяло да стане ясно до 10 дни. ("НДСВ "по принцип" подкрепя Борисов" - "Новинар"; "НДСВ чу от ГЕРБ, че подкрепя Борисов в София" - "Дневник"; "Бойко щракна капана на НДСВ" - "Стандарт")

"ГЕРБ откри Цветанов 2 за кмет на Търново", отбелязва "24 часа". Адаш на председателя на партията Цветан Цветанов е сред най-изненадващите кметски кандидатури на ГЕРБ във Велико Търново.

"Костов хареса Тити, но засега не го подкрепя", прави извод "Сега" от думите на лидера на ДСБ, че номинираният за столичен кмет Константин Папазов трябва да спечели доверието на партията, за да получи подкрепата й. Този човек има своите качества, които не можем да отречем, обяснил Костов.

"Тити Папазов бил "непознат" за ДСБ", коментира "Труд" и допълва от изказването на Иван Костов, че без подкрепата на другите десни партии кандидат само на ДСБ не би стигнал до балотаж в София. ("Костов чака Тити да му се докаже" - "24 часа"; "Костов чака Тити Папазов да го впечатли" - "Новинар"; "Сърцето на Костов отворено за Тити" - "Стандарт")

"БСП стяга редиците на кандидат-кметовете", отбелязва "Дума" и съобщава, че до края на август ще станат ясни имената на кандидатите за кметове на левицата в по-голямата част от страната.

"Дневник" посочва, че в Пазарджик левицата има двама претенденти за кметския пост. Вчера стана ясно, че секретарят на областното ръководство на БСП в града Николай Чалъков ще се включи в надпреварата. Той ще се конкурира с Иван Евстатиев, чиято кандидатура беше одобрена от централното ръководство на социалистите.

"Кметските сметки за Г-4", "Кой за какво се бори в София, Пловдив, Варна и Бургас", пише под глава "Монитор". Два месеца преди местните избори в цялата страна кипи усилена партийна работа.

Според изданието битката на 28 октомври ще бъде жестока по две основни причини. Първо - за да се види реалната тежест на всяка от политическите партии по места преди парламентарния вот след две години, и второ - заради парите от ЕС.

Пет десни формации издигнаха кандидатурата на Димо Гяуров за кмет на Варна, съобщават всекидневниците. В коалицията влизат СДС, ДСБ, НДСВ, ССД и Съюз "Радикали".

"Не изневерих на НДСВ. Но ГЕРБ ми обеща повече независимост!", казва за "24 часа" жълтата кметица на Добрич Детелина Николова, която ще се бори за втори мандат като кандидат на ГЕРБ. Написах писмо на царя, но не съм се клела в лоялност, нито съм молила да издигнат кандидатурата ми, допълва тя.

Всяка подкрепа на ДПС, особено в Кърджали, е проява на политическо геройство, казва кметът на града и претендент за втори мандат Хасан Азис, цитиран от "Сега". Изказването му бе във връзка с днешното заседание на местното СДС, което трябва да реши дали да го подкрепи.

"Екзотични коалиции ще се появят между двата тура", прогнозира в интервю за "Сега" главният секретар на БСП Димитър Дъбов. Не е изключено на места да търсим подкрепа от десните за балотажа, потвърждава той. Не е особено желателно, но някъде може да сме изправени пред коалиции с "Атака" и ГЕРБ, казва още Дъбов.

"Президентът готви план за помощ на медиците", обявява "Сега" след среща на държавния глава Георги Първанов с българските медици, завърнали се от Либия. Според президента сега едно от важните неща е държавата, институциите, обществото да бъдат ангажирани с реинтеграцията на медиците и с връщането им към нормален ритъм на живот, допълва "Труд".

На срещата медиците разказали какво ги мъчи не само здравословно, а държавният глава поел ангажимента да помага. "Труд" посочва още, че засега сестрите и лекаря са получили еднократните си помощи по 1000 лв. от социалното министерство, но не и по още 10 000 лв., както реши кабинетът.

"Гвардията на Расате е пиянски башибозук", коментира пред "Труд" лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Според него гвардията трябва да е институция, както е в доста европейски държави и САЩ, помощен орган към силите за сигурност и към армията, когато се наложи.

В интервю за "Труд" бизнесменът Христо Ковачки отрича да е идеолог или организатор на новата партия ЛИДЕР. Чувствам се комфортно в икономическия сектор и политиката не ме интересува, но подкрепям хората, инициирали проекта ЛИДЕР, казва той. "Тъжно е, че хората ми нагазиха в политиката", извежда "Стандарт" от подобно интервю с Христо Ковачки.

Парламент под прикритие управлява България, пише на водещо място "Стандарт". Всеки седми депутат от зората на демокрацията до днес е бил агент, заявили пред вестника от комисията по досиетата.

Общо 1400 души, които сме избирали в парламента през последните 17 години, трябва да бъдат проверени за чисто минало. Поне 200 от тях са работили в бившите тайни служби, според предварителните данни.

"Скандал за 100 млн. лв. в тотото", обявява на първа страница "Труд". Доскорошната зам.- изпълнителна директорка по финансово- икономическите въпроси на ДП "Български спортен тотализатор" Нели Димитрова обвинява ръководството на БСТ, че прави нагласени обществени поръчки.

Тя е била уволнена на 12 юли т. г. - ден след като Манол Велев бе прострелян, уточнява изданието. Шефът на тотото Иван Иванов и Весела Лечева категорично отхвърлили обвиненията.

С 20% ще поскъпнат учебниците, а някои и до 30%, констатира "24 часа" след собствена проверка. Причините са облагането им с ДДС, допълнителни и по- скъпи допечатки, намаляването на някои тиражи. Цената на учебник ще гони 20 лв. дори по общообразователните предмети. Тетрадките пък ще са с до 12 на сто по- високи цени.

"Новият директор затяга кранчетата на "Пирогов", отбелязва "Сега". По думите на Димитър Раденовски всички договори, които лечебното заведение е сключило, ще бъдат преразгледани.

В момента болницата губи от това, че се дават твърде много пари на фирми, които предоставят апаратура, затова ще опитаме да купим собствени апарати на изплащане, обяснил новият директор Раденовски.

Всекидневниците отбелязват за инцидента в Самоков - сбиване между български и ромски тийнейджъри, при който беше убит 17-годишният Аспарух Илиев.


Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Садик Хан стана кмет на Лондон за рекорден трети път

Садик Хан стана кмет на Лондон за рекорден трети път

Свят Преди 3 минути

Окончателните резултати от произведените преди два дни местни избори бяха публикувани днес

Българска делегация почете  в Скопие паметта на Гоце Делчев

Българска делегация почете в Скопие паметта на Гоце Делчев

Свят Преди 27 минути

Навършват се 121 години от смъртта на легендарния революционер

<p>&quot;Ще запазя мил спомен за всички тях поне до 23:00 часа тази вечер&quot;</p>

Мистерията на изчезналия гений Еторе Майорана

Любопитно Преди 5 часа

Повече за мистерията на гения четете в следващите редове

Инфекционист: Ухапването от кърлеж може да предизвика алергия към месо

Инфекционист: Ухапването от кърлеж може да предизвика алергия към месо

България Преди 6 часа

Ако след ухапване се появи обрив, втрисане, температура, трябва да посетим лекар, каза д-р Диляра Маринова

Благодатният огън: Символът на светлината и надеждата, която премахва тъмнината и смъртта

Благодатният огън: Символът на светлината и надеждата, която премахва тъмнината и смъртта

Любопитно Преди 6 часа

Свещениците разпространяват огъня на вярващите, които го приемат като света светлина и символ на Възкресението

<p>Огромна дупка се отвори на &quot;Дунав мост&quot; при Русе</p>

Огромна дупка се отвори на "Дунав мост" при Русе, седем автомобила спукаха гуми

България Преди 7 часа

Водачите на превозни средства трябва да шофират с ниска скорост и с повишено внимание в участъка

Задържаха контрабандно оборудване и обзавеждане за яхта за над 100 хил. лв.

Задържаха контрабандно оборудване и обзавеждане за яхта за над 100 хил. лв.

България Преди 7 часа

Укритите стоки наброяват 2053 артикула от 144 различни вида

<p>Напрежение в Швеция: Мъж и жена запалиха копие на Корана</p>

Напрежение в Швеция: Мъж и жена запалиха копие на Корана в навечерието на „Евровизия“

Свят Преди 7 часа

В същия ден в центъра на град Малмьо беше запалено и палестинско знаме

Кола помете знак, разцепи дърво и се обърна по таван на входа на Русе

Кола помете знак, разцепи дърво и се обърна по таван на входа на Русе

България Преди 8 часа

При удара е пострадала 20-годишна жена, която е откарана в русенска болница

.

Дубай ще строи най-голямото летище в света

Технологии Преди 8 часа

Ще има 5 писти, 400 гейта и капацитет да обслужва 260 млн. пътника годишно, това е новият мега проект на шейх Рашид ал-Мактум

Здравословен козунак - мисията възможна

Здравословен козунак - мисията възможна

Любопитно Преди 9 часа

Вижте как да си го приготвите:

24-часова железопътна стачка в Италия ще създаде проблеми за пътуващите

24-часова железопътна стачка в Италия ще създаде проблеми за пътуващите

Свят Преди 9 часа

Тя е с искане за подобряване на условията на труд

Тръмп има подробен план как да спре войната в Украйна

Тръмп има подробен план как да спре войната в Украйна

Свят Преди 10 часа

Той обаче няма да го обяви до края на изборите

Скали се срутиха и затвориха пътя в Кресненското дефиле (ВИДЕО/СНИМКИ)

Скали се срутиха и затвориха пътя в Кресненското дефиле (ВИДЕО/СНИМКИ)

България Преди 10 часа

Над 24 ч. вече в района вали дъжд, нивото на река Струма се е вдигнало осезаемо

Благодатният огън пристига в Русе от Румъния

Благодатният огън пристига в Русе от Румъния

България Преди 11 часа

Това съобщи Главиницкият епископ Макарий, викарий на Русенския митрополит Наум

Oт Варна до Париж в униформа: Български полицаи охраняват Олимпиадата

Oт Варна до Париж в униформа: Български полицаи охраняват Олимпиадата

България Преди 11 часа

Двамата служители на реда имат огромен опит