0

К андидатурата за кмет на всяка европейска столица е политическа, каза народният представител Татяна Дончева, кандидат на левицата за кмет на София, в сутрешния блок на Нова телевизия.

"Когато започнат да ви заблуждават, че са издигнали експерти, значи никой не е искал да се натопи, защото е преценявал, че водата е дълбока. Изключено е обаче да продавате просто политическа кандидатура, която не може да започне да се занимава и с най-неприятните проблеми - и ромските гета, и боклуците, и всички други. Независимите кандидатури на тези избори на практика са скрити зависими", заяви Дончева.

Според нея Бойко Борисов например е зависим от Симеон Сакскобургготски, от НДСВ, от хората от инициативния комитет, които са достатъчно добре представени и в досегашното и предишно управление на столичната община и които търсят начин за запазване на позициите си, добави тя.

"А от какво е зависим Венцеслав Димитров?", попита я водещият Георги Коритаров.

- Също, скрито зависим от един кръг около себе си, които искат политическа реабилитация.

- А вие открито зависима ли сте от БСП?

- Аз съм толкова зависима от БСП, колкото бях миналата и
по-миналата година. Аз съм от БСП, аз съм ангажирана с левицата и смятам, че това обстоятелство не може да бъде променено, дори в едни избори да се явя като независим кандидат. Но аз мисля, че съм човек, който има визия и позиция и може да партнира с хората в партията, без да бъде сателит и марионетка.

- Вие имахте визия и сте я изразявала многократно за партията
си, бяхте един от колоритните говорители за състоянието на БСП, за перспективите пред БСП, за възможностите като резултати, които да се получат на парламентарните избори. Но имате ли визия за София?

- София и въобще управлението на столицата са част от нещата, които един политик, който иска да работи на високо равнище, трябва да може. Предизвикателство за гражданите на столицата е да дадат доверие в аванс на човек, когото не са виждали в реално управление.

- Това е рисковано. Все пак имате ли някаква концепция отсега за София?

- Ако нямам концепция и нямам идея аз какво ще правя там, няма да се нагърбя.

- А какво ще правите?

- Аз искам да ви питам нещо преди това. След като по правилата кампанията започва на 3-и, а 3-и е в понеделник, и ние искаме правилата да управляват София както по отношение на строителството й, така по отношение на работата на администрацията й, на договорите за концесии и на всичко останало, защо сме започнали кампанията преди срока?

- Това не е започване на кампанията, това е приятелски разговор и аз мога да трансформирам въпроса си чисто приятелски. Татяна, за какво ти трябваше на баир лозе?

- Няма да съм аз, ако не ми трябва на баир лозе, Жоро. И после смятам, че натрупването на проблеми в София е минимоделът на България, в който. . . в колосалните проблеми ние вече не се ориентираме, ние потъваме, не знаем с кой да започнем и смятаме, че висше политическо майсторство е, когато прехвърлим този картоф на някой друг, защото това било белег за нашата класа.

Аз смятам, че рискуваме по този начин да потънем всички в боклук, включително и тези, които живеят в Драгалевци и Бояна и които изглеждат баровци на фона на останалите граждани на София, и затова смятам, че идва някакъв момент, в който човек казва - добре, хайде все пак да започнем това от края.

- Защо според вас БСП смени концепцията си за кандидатиране на
кмет за столицата? Досега в повечето кампании това бяха експертни кандидатури, в смисъл на дистанцирани от БСП, или банкери, изключвам 1999 г., когато Румен Овчаров, лидерът на столичната организация, беше кандидат за кмет?

- Той после стана лидер.

- Да, точно така, той после стана лидер, но предполагам не заради резултатите си на изборите, и сега изведнъж политическа фигура.

- Дълги години водим битка в БСП, че в изборите БСП трябва да се състезава със собственото си лице, да предлага визия и кандидати, които могат да убедят хората, че левицата е в състояние да управлява сложни процеси - държавни, общински и всякакви други.

Имаше години, когато надделяваше разбирането, че колкото по-отдалечена от партията е кандидатурата, толкова партията не носи отговорност, с което убедихме обществото, че...

- Или разширява кръга за подкрепа?

- Разширяването на кръга за подкрепа може да стане само ако
достатъчно широк кръг хора харесват кандидата.

- Има хора, които искат да ви попитат от нашата спирка на "Нова", да използваме спрелия тролейбус и Иван Черкезов, който говори с може би ваш симпатизант, а може би с човек, който просто иска да ви пита нещо критично.

Репортер Иван Черкезов: Добро утро на вашата гостенка. Ето един гражданин с гледна точка за това доколко отговаря на неговата представа за кмет Татяна Дончева.

Гражданин: Единственото, което искам да кажа, е, че мисля, че тя не е
свързана със София.

Репортер: Не е свързана със София?

Гражданин: Не е свързана със София. Това, че като политик живее и работи в София, не бих могъл да кажа, че тя може да решава проблемите на София...

Водещ: Вие сте от Трявна, пише в...

- Аз съм от Трявна, живея в София от 15-годишна възраст. Дойдох тук като ученичка в Националната математическа гимназия в 9 клас и оттогава досега съм тук.

- Навремето Иван Панев беше в Пловдив първи секретар на окръжен комитет на БКП, после - кмет в София, Дража Вълчева обикаляше, така че това...

- Не е въпросът в това, посочете ми голяма световна столица,
където кметът да се е родил там обезателно. София е космополитен град.

- Значи, не мога да посоча така, обаче мога другояче - кметът на Париж Жак Ширак после стана президент на Франция. Да не би...

- Когато постигнем утвърждаване на едно такова място, можем да гледаме и към други позиции.

- И нагоре?

- Е!

- Значи, вие тръгвате към кметските избори с поглед нагоре?

- Аз се движа в политиката с поглед нагоре и смятам, че софийското кметство е едно много хубаво...

- Помните ли перестройката в Съветския съюз горе-долу?

- Мисля, че бях достатъчно...

- Михаил Горбачов и Егор Лигачов, имаше двама такива опоненти в съветското политбюро. Лигачов беше много силен и затова Горбачов го пращаше на най-трудните обекти, да отговаря за тях. Прати го да отговаря за земеделието и го провали.

Сега вие, критикът на Сергей Станишев, човекът, който откровено каза пред цяла България, че Сергей Станишев няма достатъчно качества за премиер. Разбира се, откакто стана премиер, това си е нормално и хората са си го избрали, но вие бяхте един от хората с алтернативно и критично говорене в БСП.

Сега ви пращат при боклука, при гетата, при кучетата. Дали пък не искат да ви затворят устата и да стане, както с Горбачов и Лигачов?

- В политиката това са нормални нрави и човек трябва да си дава сметка, че това е точно така, да приеме всички рискове. Е, не е длъжен винаги да скача.

- Вчера, като излязохте от "Леге" 10, Сергей Станишев беше малко зад вас, вие не виждахте как се усмихва, как се радва. Защо толкова се радваха и Сергей, а и Румен Овчаров, който излезе преди това, и той не можеше да си скрие усмивката. Татяна Дончева е нашият кандидат, каза той, и хукна да не се разсмее?

- Ами, аз мисля, че софиянци са били достатъчно дълго време
заложници на дребни сметки. Резултатът от тези дребни сметки е ситуацията, в която се намира София. Тук всеки в продължение на 15 години си решава всякакви въпроси на гърба...

- Ама, вие заложник на тия дребни сметки ли отивате кандидат на София? Създадоха ви улей като за бобслей, пуснаха ви по него и хайде, кандидат за София. Ако спечели - печели цялата партия, ако загуби - губи Татяна Дончева.

- Георги, сложи трамплин на края на улея и недей се страхува. Аз не страхувам да се пусна.

- На края на улея няма трамплин, а има Бойко Борисов. Ако паднете върху Бойко Борисов, не е ясно какво ще стане.

- Може да се окаже точно ефект на трамплин. Така че сложи трамплин на края на улея и не се притеснявай.

- Ама това е нещо, което искам да го разширим. Георги Кадиев например, ваш колега депутат, също много критичен, роди страхотна метафора - най-лошият вариант за България е коалиция БСП-ДПС, критикува, критикува, критикува човекът, направиха го зам.-министър на финансите.

Някой да го е канил за политически разговор оттогава за БСП. Никой. Защо? Защото зам.-министър на финансите говори за финанси.

Татяна Дончева - колоритен социалист, харесван, критичен, отворен, независим, доколкото може човек дори да си представи смелостта да бъдеш независим в тази партия, кандидат за кмет. Какво ще правим след това?

- Защо смятате, че аз ще бъда различна, и защо смятате, че аз съдържам един план и този план е парламентарист, критично говорещ към ръководството на партията си?

- Може кмет критично говорещ към ръководството?

- Може и кмет, критично говорещ към ръководството на партията си, може и кмет, който е в състояние да предложи по-добри варианти за управление, гледан спрямо останалите участници в управлението.

- Ами ако ви бие Бойко Борисов?

- Като ме бие, какво страшно има в това?

- Какво ще кажете на партията си?

- Демократични избори са, всеки участва и това е много хубаво, и никой не е казал, че обезателно на изборите ще побеждава най-добрият.

- Вие ли сте най-силното лице на БСП като състезател за София? Т.е. БСП пуска "А" отбора?

- Смятам, че този път пуска "А" отбора.

- И целта е БСП да постигне победа?

- И целта е този път БСП да постигне победа.

- Това означава ли, че можем да търсим един опит БСП да компенсира усещането от изборните резултати на парламентарните избори чрез избори в София?

- Да.

- Да. Т.е. малко да се поусили усещането, че ние сме на власт, т.е., че вие сте на власт, т.е. че те са на власт?

- Не можете, след като сте управляваща уж партия...

- Абсолютно уж.

- ... да бягате от реално състезание в изборите за столицата.

- Това ли бяха вашите аргументи?

- Моите аргументи са, че смятам, че в огромното количество проблеми се съдържа много сериозен шанс.

- Да, обаче коалицията ви като че ли се поразпада?

- На мен не ми е нужна коалицията, нито за да получа кметството на София, нито за да бъде управлявана София.

- А защо, не трябваше ли коалицията да даде знак за живот, че
коалицията е жива, и да подкрепи равно отдалечена личност и от трите партии или пък някаква, издигната от друга?

- От снощи говоря, че местните избори особено в столицата не могат да бъдат нито социологическо упражнение, нито коалиционно.

- Е, как коалиционно управляват... Бойко Борисов ритна НДСВ, казва - не им искам подкрепата, вие ритате коалицията - не им искам коалицията. Вие накрая ще запретнете ръкави, ще се хванете с Бойко и който когото.

- Гражданите на София не се интересуват от коалиция. Това е моето усещане от достатъчно дълго време. Имаше години, когато хората бяха свръхполитизирани и за тях това беше някаква доминанта при определяне на избора.

Мисля, че последните местни избори в София бяха изключително показателни за това как една голяма маса граждани бяха сугестирани, че суперважно е десницата да се обедини и че в това е... единственото, което трябва да ги интересува.

И наистина те гласуваха така. Резултатът от тази работа беше не обединение на десницата, а разпад на СДС... един общински съвет, който никой не може да центрира, в който никой не може да ви каже какво се прокарва и защо, в което динамичното икономическо мнозинство стана на практика управляващо...

- Е, това ви заварва, това ви чака. . .

- Ами, знам, че ме заварва.

- Е, какво ще го правите?

- Е, добре, хубаво, така ли да го оставим? Нали...

- Ама вие какво ще го правите?

- Ами, нали все някой трябва да го прави.

Зрителски въпрос: Г-жо Дончева, добро утро. Понеже вие в началото казахте, че винаги сте била зависима от БСП, а преди малко казахте...

Водещ: По три пъти на ден си слага по едно БСП.

Зрител в студиото: Преди малко казахте, че коалицията няма да ви трябва при кметските избори, искам да попитам коалицията или в частност само БСП ще влияе върху решенията на едни от най-наболелите проблеми в София, ако вие станете кмет?

Водещ: Хубав въпрос.

- Обикновено решенията ги измислят хората, не ги измислят политическите партии, не ги измислят коалициите. Когато гражданите се направят заложници на коалиционните упражнения, това обикновено е за тяхна сметка.

Коалициите и партиите трябва да бъдат инструмент, за да можем да организираме изпълнението на решенията, които са измислили личностите. За гражданите коалицията и ситуацията с коалицията, укрепването на коалицията или разрушаването на коалицията е нещо встрани от онова, което ги интересува.

Гражданите трябва да получават решения на проблемите си и организация на живота в столицата, който да позволява по-нормално функциониране и повече удобство.

- Да, обаче така или иначе...

- Онова, което е коалицията, интересува политиците. Така че аз мисля, че ние трябва да спрем да продаваме на гражданите нашите проблеми с коалицията. Но управлението на София, когато има коалиция в Министерския съвет, не може да бъде откъснато, противопоставено.

Разбира се, че коалицията трябва да бъде по някакъв начин вплетена. Казвам откровено, аз ще се съобразявам с този факт и мисля обаче да дадем малко по-друг модел.

Откровено казано, на мен тези коалиционни квоти не ми харесват и не смятам, че те допринасят за добро управление както на държавата, така и на града.

- Кои коалиционни квоти имате предвид? На всички нива?

- Управлението в момента почива на квоти 8:5:3, което се пренася дълбочинно в държавното управление и става причина да се събират в екипи хора, които нямат общи виждания, нито сработеност, нито дори взаимно допълващи се познания върху проблемите, които се решават.

- Значи е механична коалиция, а не съвпадения на философии?

- Искам да опитаме в рамките на столицата партньорство, което да укрепи коалицията, да бъде по-ефективно като управление, и смятам, че това ще даде много повече перспектива. Между другото...

- Да задълбочим този разговор за коалицията. Нима в София беше
невъзможно БСП и НДСВ да постигнат принципно споразумение и да застанат зад обща подкрепа на един кандидат, да дадат увереност, че има виталност в тяхното партньорство?

- Няма нужда да давате увереност. Когато носите увереност, няма какво да давате, тя се излъчва. А ако не я носите, колкото и да я давате, все ще има нещо да додавате. Така че...

- Те носят ли я. . .

- ... аз мисля, че наистина от 3-и няма защо да се говори толкова много за коалиции.

- От 3 октомври?

- Аз работя... от 3 октомври, когато всъщност би трябвало да
започне по правилата кампанията. Аз съм от достатъчно време в политиката, знаят колегите от всички политически сили, че можем да работим добре, колегите от НДСВ знаят, че в миналия парламент всички рискови законопроекти прокарвахме заедно и не се притеснявахме да понесем определени негативи, когато търсим законодателно решаване на проблеми, които не изглеждат безконфликтни.

- Но вие всъщност правите нещо много по-сериозно, отколкото
кандидатиране на тези кметски избори. Вие давате политическа алтернатива на БСП, алтернатива на тази коалиция, в която тя участва.

Вие казвате на социалистите в София: правителството работи на основата на трипартийна коалиция, която вие много добре знаете какво представлява, но изборите в София ви предлагат друг модел, гласувайте за най-силното лице на БСП. Вие правите това.

- Какво лошо има?

- Не, не че има нещо лошо, но няма ли да ви се скарат отгоре? Да кажат - Татяна...

- Девойката, която ми зададе въпрос преди малко, каза - вие казвате, че сте зависима от БСП. Аз съм зависима от левицата като виждане защо ще участва левицата в едно управление.

- А от БСП?

- Но от БСП като диктат, като налагане на решения и персони
смятам, че съм достатъчно еманципирана. Аз имам желание да работя с целия екип, нямам нагласа към администрацията на София, че това са изначално корумпирани хора, които трябва да си отидат на следващия ден след изборите. Смятам, че Стефан Софиянски не е някакъв злодей, който е подреждал администрация в името на корупцията...

- А как е станало, има ли модел "Софиянски"?

- ... и смятам, че всички трябва да имат шанс, които работят
съвестно, професионално и по правилата да продължат да работят. А що се отнася до това как да бъде управлявана София в остатъка от мандата, вие разбирате, че проблемът не е само с нашата коалиция. Защото НДСВ в този общински съвет има четирима съветници, а ние трябва да работим с този съвет колкото и да е парцелиран...

- Вие дадохте едно интервю преди време, в което казахте, че
трипартийната коалиция ще оцелее най-много до президентските избори. Това беше преди известно време.

- Така е.

- Сега скъсява ли се срокът за оцеляване, например към кметските в София?

- Не, така мисля, че...

- До президентските?

- До президентските.

- А след това?

- След това в рамките на този парламент може да се търси друга конфигурация, може да се търсят други подкрепи, общо взето, с идеята правителството да продължи да работи, макар и не в първоначалния си състав.

- Като правителство на малцинството?

- Може да не е на малцинството, може да е пак на мнозинството, но на друго мнозинство.

- Например Петър Стоянов печели конференцията на СДС и СДС
става партньор, а НДСВ излиза?

- То така може и Иван Костов да влезе.

- И Иван Костов, ако спечели нещо, разбира се. Голям залог обаче, вие, ако станете кмет, ще бъдете година и осем месеца кмет, през това време излизате като депутат, нямате право обаче след това да влизате в парламента и практически има риск да се окажете извън борда. Срещу какво?

- Политиката не е дългосрочен абонамент, в който сядаме в третия вагон и си се возим там. Има и такива хора, изкарали са по 10 мандата, никой не знае, че съществуват. Участваме в политиката, защото има какво да правим и какво да предложим.

- Смятате ли, че това, което вие правите на тези кметски избори, е опит да направите БСП по-автентична към избирателите й?

- Да.

- Каква чувствителност искате да събудите?

- Искам избирателите, независимо дали те са леви или десни, да преодолеят бариерите си, че БСП е схоластична партия, която не може да предлага практически решения.

- Ама Татяна Дончева БСП не прави.

- Добре, ама може и да направи.

- Да направи градска организация.

- Вие направете градската организация на столицата, пък аз ще ви кажа какво сте направили в партията.

- Колко са бездомните кучета в София?

- Вие броил ли сте ги?

- Горе-долу статистиката каква е точно?

- Достатъчно много...

- Те не се броят едно по едно, то се четат статистики, колко са?

- Не, не, няма да си говорим на дребнотемие и да решаваме
кръстословици...

- Какво дребнотемие! Кучетата в София дребнотемие ли са?

- Когато намерите кмет...

- 10% да ви подгонят, ще видите как се печелят избори.

- Вижте, аз смятам, че...

- Колко са бездомните кучета в София?

- Кметът на София трябва да има поглед малко по-отгоре на
нещата...

- Ами отгоре... Колко бездомни кучета...

- Ако напъхате кандидатите за кметове в статистиката, ви гарантирам, че те не стават за тази работа.

- Г-жо Дончева, колко бездомни кучета, виждали ли сте, според
вас колко са?

- Не знам, не знам и нямам намерение да научавам. Това е най-лошото, което може един кандидат за кмет да направи - да отиде да се навре в статистиката.

- Да знае колко са бездомните кучета. Е, хубава работа.

- Това е абсолютно вредно, от мен да го знаете.

- 56% от нашите зрители одобряват кандидатурата ви за кмет срещу 44%. Тук, в ефира на Нова телевизия, вие май вече спечелихте изборите.

- Има време до спечелването на изборите. Аз снощи казах и на
градската организация: Не ви казвам благодаря, защото няма за какво. Залогът е много голям и за мен и за вас. Благодаря - накрая.

- На фона на вашето послание към БСП на фона на посланието, което иска да отправите чрез кандидатирането си на тези избори, как изглежда официалната политика на БСП?

- Официалната политика на БСП ще бъде такава, каквато я направим. Ако успеем на ключови места да покажем друго лице на БСП, ако успеем да покажем на много широк кръг хора, че левицата и десницата могат да управляват добре или зле в зависимост от качествата на хората, които издигат, смятам, че ще стигнем до една автентична среда, в която и държавата ще се развива нормално, хората ще започнат да мислят много по-практически за нещата си и с оглед на интересите си.

- Между 13 и 15 хиляди.

- Бездомните кучета ли?

- Да.

- Георги, не ставаш за кмет на София.

- Защо?

- Защото, ако се забодеш в тези подробности, никога няма да видиш столицата в цялост и в концепция.

Зрителка: Имам един въпрос към Татяна Дончева... Той е много кратък. Понеже каза, че гледа отгоре на нещата във връзка със статистиката за кучетата.

Това добре, може да не знае тяхната бройка, обаче как мисли да се справи с тях? Това е важно.

Водещ: Как?

- Смятам, че хората са по-важни от кучетата.

- Ама, хубава работа, как ще се справите с кучетата? Хората, разбира се, че са по-важни, обаче кучетата са най-добрият приятел на човека, как ще се справите с тях?

- В ущърб на кучетата и в приоритет на хората, и без популизъм както по отношение на боклука, така и по отношение на кучетата.

- Ще ги даде на партийната организация на БСП в столицата, тя да му мисли за кучетата.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Броят на жертвите след срутване на магистрала в Китай расте

Броят на жертвите след срутване на магистрала в Китай расте

Свят Преди 26 минути

Свидетели разказват пред местните медии, че са чули силен шум и са видели как зад тях се е отворила дупка с ширина няколко метра

Тръмп: Няма престъпление, има един корумпиран съдия

Тръмп: Няма престъпление, има един корумпиран съдия

Свят Преди 38 минути

Той отново коментира, че това и други дела срещу него се водят от Белия дом, за да подкопаят кампанията му

<p>Велики четвъртък е</p>

Велики четвъртък е: Днес се припомня Тайната вечеря

Любопитно Преди 55 минути

Предиобед в православните храмове се служи Василиева литургия и Велик маслосвет

Русия с резолюция в ООН, настоява за забрана на оръжията в космоса

Русия с резолюция в ООН, настоява за забрана на оръжията в космоса

Свят Преди 1 час

Преди седмица Москва наложи вето на резолюция на САЩ и Япония за спиране на надпреварата във въоръжаването в космоса

Една жена срещу четирима мъже в петицата на Hell's Kitchen 6

Една жена срещу четирима мъже в петицата на Hell's Kitchen 6

Любопитно Преди 8 часа

Амбициозната Михаела Тричкова напусна състезанието и се раздели с черната си куртка

Протести парализираха транспорта в Гърция

Протести парализираха транспорта в Гърция

Свят Преди 11 часа

Работниците в сектора се отзоваха на призива на най-големите синдикати

Пускат за движение всички платна на АМ "Струма"

Пускат за движение всички платна на АМ "Струма"

България Преди 12 часа

Трафикът по магистралата е засилен заради почивките на хиляди българи

30 души ранени на първомайски парад в Германия

30 души ранени на първомайски парад в Германия

Свят Преди 13 часа

Инцидентът е станал около 13:05 ч. местно време на път до Кандерн

КЕВР намали цената на природния газ със 7%

КЕВР намали цената на природния газ със 7%

България Преди 14 часа

Регулаторът коригира предложената от „Булгаргаз“ цена от 54,76 лв./MWh на 54,70 лв./MWh

Петков: Не вярвам на ДАНС и прокуратурата

Петков: Не вярвам на ДАНС и прокуратурата

България Преди 14 часа

Петков: Ще съдействаме и на прокуратурата, и на ДАНС

Главчев отмени решението за частна детска болница

Главчев отмени решението за частна детска болница

България Преди 14 часа

Ако докладът за отмяна на решението не бъде депозиран днес ще иска оставката на Кондева

ГЕРБ: Подкрепяме проекта за национална детската болница

ГЕРБ: Подкрепяме проекта за национална детската болница

България Преди 14 часа

ГЕРБ винаги е подкрепяла и подкрепя този проект

Царина: Мони Бонбони не ми направи добро първо впечатление

Царина: Мони Бонбони не ми направи добро първо впечатление

Любопитно Преди 14 часа

Царина разказа, че най-големите скандали при Червените са били заради загубените битки

<p>&quot;Ужасно е да се печели от смъртта&quot;</p>

Папа Франциск осъди оръжейната индустрия: Ужасно е да се печели от смъртта

Свят Преди 16 часа

Войната на Русия в Украйна беше посочена като една от основните причини за глобалното увеличение на разходите за отбрана

ПП-ДБ дава на прокуратурата и ДАНС решението за създаване на частна детска болница

ПП-ДБ дава на прокуратурата и ДАНС решението за създаване на частна детска болница

България Преди 16 часа

Според коалицията изграждане на частна болница във вида, в който вчера МС реши, „опорочава каузата за национална болница"

Пеевски: Призовавам правителството незабавно да отмени решението си за изграждане на частна детска болница

Пеевски: Призовавам правителството незабавно да отмени решението си за изграждане на частна детска болница

България Преди 17 часа

Министерският съвет одобри изграждането на частна МБАЛ „Мама и Аз“ в София