0
Л обито в НДСВ спечели за Корабния завод и за БМФ, пише ПАРИ. Имуществото на Корабния, което не влиза в 95% от активите, обявени за продажба на стратегически партньор на БМФ, е 150 226 хил. лв. В това имущество се включват търговската марка на завода, библиотеката и дребни имоти на Корабния.

"Балканкар холдинг", обявен в несъстоятелност, ще продава акционерното си участие в три дружества. Две от тях са в Москва - "Балканкар-МС" и "Балканкар-Комба", третото е дъщерното "Балканкар-Искър" в Мездра. Синдиците поискали от съда по несъстоятелност да разреши продажбите, вероятно до края на годината ще се обяви публичният търг.

Изпълнителният съвет на Агенцията за приватизация готви нов доклад до надзора на ведомството, въз основа на който купувачът на 65% от капитала на БТК австрийски холдинг "Вива Венчърс" да бъде окончателно отхвърлен, а сделката с него да бъде обявена за обективно невъзможна.

Според източници на вестник ПАРИ изпълнителният директор Илия Василев е удължил с още десетина дни болничните си, а отсъствието му щяло да се използва за "продължаване на процедурата".

Докладната най-вероятно ще внесе в контролния орган до края на тази седмица или в началото на другата неговият заместник Сабри Галиб. Като мотив за отстраняването на "Вива Венчърс" пак се споменавала липсата на действаща банкова гаранция, но този път се дописвали и други причини.

"Имаме вече сделка за Банка ДСК", цитира ПАРИ Нели Кордовска, изпълнителен директор на Банковата консолидационна компания /БКК/. На 1 октомври продажбата на последната държавна банка в България беше окончателно финализирана.

Това стана факт, след като унгарската банка, избрана за купувач на Банка ДСК, преведе оставащите 90% от договорената сума от 311,1 млн. EUR на продавача БКК. Преводът на 279,99 млн. EUR е направен по специално посочена от консолидационната компания сметка в Булбанк, която в случая е банка агент.

Участието й в трансакцията се налага, тъй като акциите на ДСК са безналични и прехвърлянето им от досегашния на новия собственик се е осъществило чрез Централния депозитар. Той регистрира и смяната в собствеността. OTP Bank придоби 100% от капитала на бившата спестовна каса, или 9 398 400 акции. Тя беше избрана за купувач в началото на май в съревнование с австрийската Erste Bank, която предложи 298 млн. EUR.

България сключи в сряда първия договор с чуждестранен инвеститор по линия на т.нар. търговия с национални квоти на вредни емисии. Проектът на обща стойност от около 200 млн. евро е с австрийска индустриална група и ще позволи на Австрия да отчете намаление на емисиите си на въглероден двуокис, пише ДНЕВНИК.

Обектът, който ще бъде изграден през следващите четири години, е язовир и ВЕЦ "Цанков камък". В строежа за този период ще бъдат заети до 700 души и се предвижда централата да заработи към края на 2007 г. Новата ВЕЦ ще бъде собственост на НЕК. Под язовир "Цанков камък" няма да попаднат жилищни сгради и постройки, строителството не е свързано с изселване на местното население, обясниха от НЕК.

"Медицинският факултет в СУ "Св. Климент Охридски" ще бъде възстановен", съобщи ректорът проф. Боян Биолчев при откриването на новата академична година. Предвижда се да има само специалност медицина, а студентите да учат редовно за магистърска степен.

Плановете са да бъде използвана техническата база и хабилитираните преподаватели от Правителствена болница "Лозенец". СУ все още няма точни финансови разчети колко ще струва на държавата възстановяването на факултета.

Средно с по 2 мин ще разполагат днес за изказване бизнесмените, които премиерът Симеон Сакскобургготски е поканил на среща. Това съобщи правителственият говорител Димитър Цонев. В деня, в който изтичат прословутите 800 дни, при министър-председателя ще идат представители на по-големите сдружения на български и чуждестранни предприемачи.

Те са подбрани според направените у нас инвестиции. Цонев не пожела да съобщи имената на 20-ината поканени, но все пак спомена Васил Божков ("Нове"), Емил Кюлев (Росексимбанк), Валентин Златев ("ЛУКойл- България"), Васил Василев (Съюз на работодателите), Божидар Божинов (БТПП), Божидар Данев (БСК).

Срещата ще продължи точно 60 мин. През този час изказвания какво са свършили досега ще направят Сакскобургготски и вицепремиерът Лидия Шулева, информира ДНЕВНИК.

До присъединяването си в Евросъюза България ще получи 1,2 млрд. евро, обяви при завръщането си от Брюксел финансовият министър Милен Велчев. Финансист N 1 отрече еврочиновниците да са отправили критики, че средствата от предприсъединителните фондове не се усвояват добре.

Велчев разказа, че комисарят за икономиката и финансите Педро Солбес дал много добра оценка за икономиката ни и за фискалната ни политика, която можела да бъде пример за ред членове на ЕС. Отбелязано било, обаче, че трябва да се ускори приватизацията.

До 140 долара за тон е приемливата цена за внос на зърно в България. Това обяви земеделският министър Мехмед Дикме, цитиран от СТАНДАРТ. На международните пазари цената на житото е около 130 долара.

Правителството продължава преговорите за внос на 100 хил. тона пшеница от Казахстан. "Условията са много изгодни, включително и чрез бартер", каза министърът. Но се проучвали и възможностите и за импорт от САЩ.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

В РС Македония искат край на комисията с България

В РС Македония искат край на комисията с България

Свят Преди 8 минути

"Левица": Категорично "не" за вписване на българите в конституцията

Пуснаха Жерар Депардийо след арест и разпит

Пуснаха Жерар Депардийо след арест и разпит

Свят Преди 1 час

Две жени твърдят, че са станали обект на сексуален тормоз от страна на актьора

Бивш германски войник призна, че е шпионирал за Русия

Бивш германски войник призна, че е шпионирал за Русия

Свят Преди 3 часа

Обвиняемият: Това беше погрешно

Русия обяви, че настъпва в Украйна

Русия обяви, че настъпва в Украйна

Свят Преди 5 часа

Кремъл твърди, че ще постигне всички свои цели

д

Защо семейството полицаи влезе с над 200 кг багаж в “Един за друг”?

Любопитно Преди 5 часа

Полицейското семейство Маргарита и Кристиян са поредната двойка, която напуска “Един за друг”

Генералният секретар на НАТО отиде в Киев

Генералният секретар на НАТО отиде в Киев

Свят Преди 6 часа

Столтенберг каза, че на път за Украйна са още оръжия и боеприпаси

;

Любовната история на цар Борис ІІІ и Йоанна Савойска

Любопитно Преди 6 часа

Любовта им - чиста и истинска, непродиктувана от политически или лични интереси

Много повече общуване в чужбина: Отдай се на приключения!

Много повече общуване в чужбина: Отдай се на приключения!

Технологии Преди 6 часа

Наслади се на пътуване в чужбина с А1 Roaming Revolution

ЕК призова България да подобри своя национален план в областта на енергетиката и климата

ЕК призова България да подобри своя национален план в областта на енергетиката и климата

България Преди 6 часа

От държавите членки се изисква да представят своите окончателни актуализирани планове до 30 юни

Разследват документна измама, свързана с Кирил Петков и „Да запазим Корал“

Разследват документна измама, свързана с Кирил Петков и „Да запазим Корал“

България Преди 6 часа

Кирил Петков твърди, че това е „поредният ченгеджийски номер“

ГЕРБ, БСП, "Синя София", ИТН и независими срещу проекта за "Патриарх Евтимий"

ГЕРБ, БСП, "Синя София", ИТН и независими срещу проекта за "Патриарх Евтимий"

България Преди 7 часа

Проектът за бул. "Патриарх Евтимий" бе представен в петък от заместник-кмета по транспорт

Отвъден живот

Добре дошли в града, в който всеки говори с мъртвите

Любопитно Преди 7 часа

Ако вярвате в задгробния живот, това е една задължителна дестинация

НСО опроверга Денков, охраната му не е свалена

НСО опроверга Денков, охраната му не е свалена

България Преди 7 часа

От НСО посочват, че изпълняват стриктно вменените им „със закон задължения”

Доброволци засадиха 1300 нови фиданки в района на село Негован

Доброволци засадиха 1300 нови фиданки в района на село Негован

България Преди 7 часа

Над 100 служители на Пощенска банка се включиха в инициативата, която е част от мащабния проект „Новата гора на София – 2“

Как да се грижим за здравето на детските зъби: Научете с нас

Как да се грижим за здравето на детските зъби: Научете с нас

Любопитно Преди 8 часа

„Ох, на мама!“ има удоволствието да обяви своето първо голямо целодневно БЕЗПЛАТНО събитие за всички бъдещи и настоящи родители