0

К абил харизал на частници 8000 дка гори край курорти, извежда "Сега".
След поредица от обвинения към земеделския министър Нихат Кабил за неизгодни за държавата замени на гори вчера той най-сетне публично открехна завесата към спорните сделки.

Той раздаде справка за тях, но отказа да отговаря на въпроси. От справката стана ясно, че за три години държавата се е отказала от 8156 дка гори - предимно край морето и край Пампорово. В замяна е получила 9996 дка в неатрактивни райони.

"Топлофикация" започва хайки по домовете, предупреждава изаднието.
Представители на столичната топлофикация и фирмите за топлинно счетоводство започват до седмица-две посещения по домовете в някои проблемни сгради, съобщи вчера шефът на топлофикационното дружество Георги Рогачев.

Целта е да се види дали някъде няма работещи радиатори, които се водят изключени, тъй като това е най-честата причина за фрапантните сметки на хората, които продължават да плащат редовно.

"Ако някой от клиентите не е вкъщи, представителите на фирмите ще пращат писмена молба за допускане до жилищата. Ако въпреки това достъпът не е осигурен, тези клиенти ще плащат парното по пълната мощност на радиаторите", каза Рогачев.

Всички ВиК дружества на поправителен, обявява същото издание.
Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) изпрати на поправителен всичките 56 ВиК-дружества в страната, съобщиха вчера хората на Константин Шушулов.

Комисарите не са одобрили нито един от подадените тригодишни бизнес планове, които водните оператори трябва да изготвят според закона за регулиране на сектора.

Фирмите имат един месец, за да преработят предложенията си и да ги внесат за ново разглеждане. За всяко ВиК-дружество регулаторната комисия е подготвила конкретни технически и икономически указания за корекции в бизнес плана.

ДЗИ бави продажбата на банката, отбелязва още "Сега".
Решението за продажбата на трезора на убития банкер Емил Кюлев се бави. Управителният съвет на застрахователното дружество ДЗИ, което държи 50,09% от капитала на банката, е решил да премести свиканото за 20 ноември общо събрание на 8 декември, става ясно от съобщение на БФБ.

От ДЗИ отказаха да обяснят причината за по-късната дата. ДЗИ Банк не може да се продаде преди акционерите да вземат решение за това и да се получат разрешения от БНБ и КЗК.

Грабежът на клиентите на EVN станал по заповед, пише вестникът.
Нито едно от 8-те центъра за обслужване на клиенти на енергодружества в Югоизточна България, които принадлежат на EVN България, не се е разминало с раздути сметки за ток за август и септември.

Това е установила започналата преди два дни проверка на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). Всяка една от осемте области на тази територия разполага със свой собствен изчислителен център, в който се залагат данните от електромерите. 

Пощи и училища с е-подпис от 2007-а, четем пак там.
Всички фирми за комунални услуги - ВиК, ЕРП, топлофикации, както и нотариусите, училищата, пощите, трябва да си регистрират електронен подпис и да дават възможност на гражданите да бъдат обслужени и по електронен път. Това предвижда законопроектът за електронното управление, който кабинетът одобри вчера.

Това ще стане до една година от влизане на закона в сила - време, през което чиновниците трябва да бъдат обучени за тази дейност, каза вчера министърът на държавната администрация Николай Василев.

ЕК гледа отсрочка за III и IV блок на АЕЦ, пише ежедневникът.
Депутатите от Европейския парламент Романа Сизели от Словения и Едит Херцог от Унгария са внесли в Европейската комисия и в Съвета на министрите писмо, с което предлагат 3-и и 4-и блок на АЕЦ "Козлодуй" да продължат работа до края на август 2007 г., съобщи пресцентърът "България в ЕС", като се позова на източници от кабинета на Романа Сизели.

Бюджет 2007 - разходите по-ясни от приходите, смята "Дневник".
Недостиг на приходи, които да посрещнат увеличените разходи през първата година на българското членство в Европейския съюз (ЕС) е основният риск в бюджет 2007, наречен "едно Европейско начало".

Трите предизвикателства пред финансовия план са загубите от ДДС, които могат да достигнат до 1 млрд. лв., вноската в бюджета на ЕС от 634 млн. лв. и парите за европроектите.

Отделно от националното съфинансиране на еврофондовете трябва предварително да бъдат осигурени и средства за спечелилите проекти, които впоследствие ще се "върнат" от ЕС. 

Избухна скандал с Агенцията за енергийна ефективност, четем в същото издание.
Изборът на изпълнител за обследването на 118 обществени и общински сгради, преди да бъдат санирани, предизвика скандал между Агенцията за енергийна ефективност и 20 български компании, обединени в консорциум за одит.

Фирмите обвиниха агенцията, че е предопределила избора на консорциума "Газ флоу", в който участват 10 компании, сред които и "Ен оптима". Неин управител е Ваня Узунова, чийто кум е председателят на агенцията Таско Ерменков. Освен това Узунова е секретар на неправителствената организация "Коген-България", оглавявана от Ерменков.

Кабинетът ще си пази безплатните учебници, информира всекидневникът.
Учебниците между втори и четвърти клас не трябва да съдържат задачи за попълване, за да могат да се използват повече от една учебна година.

Това предвиждат промени в наредбата за тях, приета в четвъртък от правителството. Целта на промяната е помагалата, които се предоставят безплатно от държавата, да могат да служат на децата по-продължително време. Само за първокласниците срокът за ползване на помагалата остава една година.

До 3 хил. лв. глоба за липса на данъчна декларация, предупреждава изданитео.
От 500 до 3000 лв. ще бъде глобата за неподадена в срок данъчна декларация. Това решиха депутатите при второто четене на Закона за корпоративното подоходно облагане.

При повторно нарушение глобата ще бъде от 1000 до 6 хил. лв. В момента санкцията за това нарушение е от 100 до 1000 лв., а за повторно - от 200 до 2 хил. лв.

5 млн. лв. за лечение на бедните, пише "Стандарт".
5 млн. лв. са предвидени в бюджета за 2007 г. за лечение на хората, които нямат доходи или имоти, които да им позволяват да се осигуряват.

82,4 млн. лв. повече ще получат младите майки догодина заради увеличаването от 135 на 315 дни на срока, през който ще получават обезщетение за бременност и раждане. 74 млн. лв. са заделени за мисии на българската армия в операции на НАТО. Догодина значително ще нараснат и разходите на бюджета за спорт.

Искат по-нисък данък за свободните професии, обявява "Монитор".
Адвокати, журналисти, занаятчии, творци и други представители на свободните професии може да плащат много по-нисък данък върху личните си доходи, получени през следващата година.

Това ще стане, ако се приеме предложението нормативно признатите разходи за дейността им да станат 70%. Това съобщи председателят на комисията по бюджет и финанси в парламента Петър Димитров.

Само 2% е делът на високите технологии в българския износ, отбелязва вестникът.
Само 2% заемат високотехнологичните продукти в българския износ, други 11 процента са машини, съоръжения и транспортни средства.

Това съобщи шефът на парламентарната комисия по евроинтеграция Атанас Папаризов по време на Международната конференция "Българската индустрия като част от индустрията на обединена Европа". Форумът бе организиран от Асоциацията на индустриалния капитал в България, чийто председател е Васил Велев.

Обещават ясни сметки за парното от декември, пише пък "Новинар".
Регулирана цена за услугата дялово разпределение вероятно ще бъде въведена на 1 юли догодина. ДКЕВР да направи методика за справедливо изчисляване на таксата според работата, която извършват фирмите, поискали шефовете на всички топлофикации.

Цена по 4,50 лева на радиатор, каквато искат в момента топлинните счетоводители за отчитане на уредите и за изравняване на сметките е висока, каза Георги Рогачев, изпълнителен директор на "Топлофикация София".

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Кание Уест отваря собствено порно студио

Кание Уест отваря собствено порно студио

Любопитно Преди 2 минути

Студиото може да отвори врати още това лято

<p>&quot;От години чувствам заплахи от Китай&quot;</p>

Китай е следил председателя на парламентарната комисия по външни работи на Белгия

Свят Преди 12 минути

От подобни действия е пострадал и зам.-председателят Самюел Коголати

Обвиниха рапърката Megan Thee Stallion в тормоз

Обвиниха рапърката Megan Thee Stallion в тормоз

Любопитно Преди 28 минути

Емилио Гарсия обвинява изпълнителката, че го е принудила да гледа интимности между нея и друга жена

Мулен Руж

Перките на вятърната мелница Мулен Руж в Париж се срутиха

Любопитно Преди 43 минути

Една от най-известните френски забележителности претърпя драматичен инцидент

От втория път: НС събра кворум, депутатите започнаха работа

От втория път: НС събра кворум, депутатите започнаха работа

България Преди 48 минути

Това стана след 30-минутната почивка, която обяви председателят на НС Росен Желязков след неуспешната регистрация първия път

МОСВ предупреждава: Очакват се повишения на някои от речните нива

МОСВ предупреждава: Очакват се повишения на някои от речните нива

България Преди 55 минути

За 25 април е обявен жълт код за валежи от дъжд в 12 области от страната

"Настъпи хаос": Двойка се омъжи, насред щетите от торнадо

"Настъпи хаос": Двойка се омъжи, насред щетите от торнадо

Любопитно Преди 1 час

Нищо не може да спре двамата влюбени да си кажат заветното "да"

Как се лекува коклюш

Как се лекува коклюш

България Преди 1 час

Към момента доказани случаи на заразата има в 17 области у нас

Арестуваха 16-годишен, искал да умре като "мъченик" на Олимпийските игри

Арестуваха 16-годишен, искал да умре като "мъченик" на Олимпийските игри

Свят Преди 1 час

Младежът е арестуван след изказването си в социалните мрежи

Готвят блокади в Ботевградско заради пренасочен трафик от АМ "Хемус"

Готвят блокади в Ботевградско заради пренасочен трафик от АМ "Хемус"

България Преди 1 час

Ще преградят ли пътя на тировете жителите на село Врачеш

д

Тапа на границата: Колона от тирове блокира "Дунав мост 2"

България Преди 1 час

Товарните автомобили не мърдат часове наред

Празник е! Имен ден имат...

Празник е! Имен ден имат...

Любопитно Преди 2 часа

На 25 април почитаме паметта на свети апостол и евангелист Марк

<p>Стево Пендаровски и Гордана Давкова отиват на балотаж в РС Македония</p>

На 8 май: Стево Пендаровски и Гордана Давкова са на балотаж в Северна Македония

Свят Преди 2 часа

Двамата кандидати за президент на Северна Македония отиват на втори тур на изборите

ж

Миньори и енергетици излизат на протест

България Преди 3 часа

Исканията им са експлоатацията на въглищните централи да продължи и след либерализацията на пазара на електроенергия