1

Л ятото е към края си, а новата учебна година вече застава на прага. Времето, когато раниците отново се пълнят, безгрижните игри приключват, а събуждането по график се превръща в ежедневие.

Този процес се различава в различните държави по света. Вижте какви са традициите на отделните народи, щом стане дума за образование.

Германия – сладки за сладко учене

В тази държава първокласниците получават хартиен конус, пълен с всякакви сладки вкусотии, както и с учебни пособия. Тази традиция по-скоро показва, че статусът на децата се променя, а не е идея просто за забавление.

Източник: Getty Images/Guliver

Индонезия – намери своето другарче

Да намериш приятели е изключително важно, независимо къде се намираш. Но в някои части на Индонезия училищата използват първия ден, за да разделят учениците по групи и да им помогнат да общуват по-добре заедно.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Teach Indonesia School (@teachindonesia) on

Япония – раничка за подарък

В тази азиатска държава навлизането на учениците в новия етап от живота им се отбелязва с подарък. Освен в училище, децата получават подаръци и у дома – често родителите им купуват ново бюро, за да им помогнат да се адаптират към учебния процес.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Camille B. (@camille_au_pays_des_gateaux) on

Русия – ден на знанието

Там първият учебен ден прилича много на нашия. Всички се събират в двора на училището, първокласниците подаряват цветя на своите учители.

Бразилия – да се завърнеш в училище може да е скъпо удоволствие

В латиноамериканската държава цените на училищните пособия могат да се вдигнат до пет пъти повече, затова бразилските родители често пазаруват с месеци по-рано.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ℓυιzα💙💙💙 (@aganova.luiza) on

Казахстан – да похапнем заедно

В тази държава родителите често организират празненство за своите първокласници. Фестът изобилства от храна като агнешко, други традиционни ястия и разбира се – десерти.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Galaxy International School (@galaxyis.kz) on

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@