2

П редстоят най-светлите и прекрасни празници в годината и ако сте решили да ги посрещнете извън къщи – независимо дали из страната или в чужбина, то супер умните трикчета за оптимизация на ръчен багаж на Natali’s Beauty ще са ви от полза.

Или казано по друг начин – ето как в малък куфар да съберем много неща.

Как да изберем куфара си

Има много варианти на куфари, не само като размери и цветове, разбира се, но и като материи и допълнителни екстри с които разполагат – дали да са с твърда облицовка, със или без колелца, да са удобно и при дърпане, за което особено важна е височината на дръжката. А ако обичате багажът ви да е изрядно подреден - мрежата, допълнителните закопчавания и отделения вътре са си чист бонус и пир за душата ми тип Монк. 

Как да подбираме багажа

Преценете от какво реално имате нужда. Ако имате бизнес полет - не пропускайте ризи и панталони, ако отивате на море - бански и рокли са преобладаващи, а за зимен курорт - обезателно топли дрехи и пижамки. Сортирайте много добре тоалетите си по дни, за да знаете, че наистина ще носите всяка дреха, която вземете.

Как да спестим място

Тук е другият тънък момент - как да успеем да натъпчем всичко, което искаме да носим, в куфара. Много готин трик е да не сгъваме част от дрехите, а да ги навиваме на руло - така наистина се пести място. Освен това, можем да навием чорапките си, да ги сложим в пликове и да ги пъхнем в допълнителния чифт обувки, който носим. А самите обувки да не слагаме в кутия, а отново всяка по отделно да поставим в плик и после по диагонал, за да спестим място.

Друг вариант за пестене на място е да не сгъваме всяка дреха по отделно, а да ги подредим по този начин една върху друга и след това да завием всичко - получава се нещо като многопластова зелка, но е гениално.

Относно козметиката

Важно е да знаете, че за ръчен багаж в самолет нямате право да пренасяте течности, аерозоли и гелове в контейнери със съвместимост над 100 мл. Затова добро решение е да се снабдите с козметика в малки размери, която се продава навсякъде, или пък да изсипете част от ваша козметика в подобни контейнерчета. Можете да използвате разни душ гелчета и лосиони от хотели, тестери от аптеки и изобщо - всякакви малки разфасовки на всичко, за което се сетите. 

Чупливите вещи

Всички носим фотоапарат, чифт очила или друго чупливо нещо в ръчния си багаж. Винаги, винаги ги поставяйте в центъра на багажа, за да бъдат защитени вещите ви от меките дрехи.

Не забравяйте

На последно място - винаги оставяйте малко свободно място в ръчния си багаж. Със сигурност ще се изкушите да си купите нещо от новото място или най-малкото ще вземете сувенири и подаръци за близки хора - оставете малко място именно за тях.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитни новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@