3

С пециализираната прокуратура отказва да разследва сигналите на вицепремиера Валери Симеонов срещу министър Николина Ангелкова за допуснати закононарушения на служители в Министерство на туризма, касаещи незаконни строежи и незаконно одобрени схеми и категоризации на заведения в Слънчев бряг.

Според магистратите няма данни за извършено престъпление от страна на Министерство на туризма, което да е в компетентността на Специализираната прокуратура, нито и за каквото и да било друго престъпление от общ характер.

Вицепремиер и министър в спор за "Какао бийч"

Проверката по сигнала е установила, че категоризацията на заведенията е извършена законосъобразно. Направена е от министъра на туризма, но по одобрени от МРРБ схеми и съответно на база издадените от главния архитект на Община Несебър решения.

При одобряване на схемата министърът на туризма не е допуснал нарушения на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие във връзка с поставянето на преместваеми обекти и допълнителни търговски площи на територията на плажа "Слънчев бряг - юг“. Не е установено нарушение и при осъществяването на контрола по задълженията на концесионера на плажа.

Симеонов: Разминаваме се с Ангелкова, кое е законно

На 6 юни 2018 г. вицепремиерът Валери Симеонов подаде сигнал до Специализираната прокуратура за извършени законови нарушения от служители в Министерство на туризма, свързани с незаконни строежи и незаконно одобрени схеми и категоризации на пет заведения на плажа "Слънчев бряг-юг” - ТHE ONE, La Cubanita, Cacao beach, Del Mar и BEDROOM.

"Изпратих сигнал до Главния прокурор г-н Сотир Цацаров относно проверката за закононарушения на служители в Министерство на туризма, касаещи незаконни строежи и незаконно одобрени схеми и категоризации на заведенията на морския плаж "Слънчев бряг-юг”. Това написа вицепремиерът Валери Симеонов в профила си във Facebook.

Министър Ангелкова отговори също с Facebook статус. След проверки на министерството на "Слънчев бряг-юг” се разбрало, че плажът попада в одобрените схеми. Ангелкова не възразява, ако има друга информация, компетентните органи да направят проверка.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@