184

Само ГЕРБ и ДПС са готови за избори, заради това на Доган му мирише на избори.

Това каза премиерът Бойко Борисов в коментар на вчерашното изявление на лидера на ДПС, че мирише на предсрочен вот.

Как може на човек, който мирише на джибри, да му мирише на избори, запита премиерът, цитиран от Агенция "Фокус".

"Доган ни подтиква към предсрочни избори. Но първо ще построим магистрали, археология, и догодина – ще отидем на избори. Ние не сме заради властта на власт. Правим и искаме да оставим нещо за народа", каза Борисов.

Във връзка с това, че в събота Цвета Караянчева от ГЕРБ не е била допусната на трибуната в Джебел, за да поздрави хората по време на възпоменателен митинг, Борисов каза: "Жалко, че бях на други места. Иначе щях да отида в Джебел. Как може народен представител да не бъде допуснат?".

Той поздрави Станишев за преизбирането му за председател на партията на 48-ия конгрес на БСП.

"Той го направи по един перфектен начин. Да можеш така да омачкаш такъв апаратчик като Първанов и да го поставиш накрая на колене да си подаде оставката. Ашколсун, много добре се е развило това момче", каза Бойко Борисов.

"Като гледах новините снощи, толкова спящи другари и другарки на едно място не съм виждал. Ама то спят, ама то хъркат, ама то се излегнали, ама то мъка голяма. И уж защитават, а те спят. Нали ги гледах – едните спят, а другите ходят и ми гледат снимката. Това ли беше конгресът – милите", допълни той.

След конгреса БСП ще станат по-нормални, смята премиерът.

Първанов разбра, че машината за купуване на гласове може да се превърне в машина за купуване на делегати, коментира още премиерът.

"На конгреса си личи страха от ГЕРБ. Не си направиха анализ защо са загубили изборите, макар че са купували гласове. ГЕРБ не сме толкова страшни", каза Борисов.

Страхът им от ГЕРБ е толкова голям, че те си правят конгреса, като говорят за ГЕРБ, добави Борисов.

"Днешното шествие (срещу отказа от АЕЦ "Белене") е връх на популизма, който направиха БСП. Направиха конгрес, за да си говорят за големия страх от ГЕРБ. Страх ги е от предсрочни избори", каза Борисов. Той окачестви конгреса на БСП като "забавен".

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@