9

О бластната дирекция по безопасност на храните - Велико Търново намери продукти с изтекъл срок на годност в незаконен склад в Горна Оряховица, съобщи Darik.

Вчера при извършена съвместна проверка от служители на РУ – Горна Оряховица в складово помещение в железничарския град, ползвано от 42-годишен мъж от същия град, известен на полицията и осъждан, са установени хранителни стоки, тестени и сладкарски изделия без документи, удостоверяващи произхода и качеството им. 

Борисов иска разследване и наказания за нападението над репортер

В хода на проверката е установено, че част от стоката е с изтекъл срок на годност, а складът е незаконен и не отговаря на установените санитарни и хигиенни изисквания.  

"Цялата налична продукция в незаконния склад е с изтекъл срок на годност, съобщи за БНР д-р Станимир Спасов, директор на Областната агенция по храните. В момента се описват артикулите и количествата на негодните бисквити, вафли и други сладкарски и тестени изделия".

Помещението е запечатано, хранителните стоки предстои да бъдат унищожени, а на ползвателя на помещението ще бъде съставен акт.

Шест марки масло у нас са фалшификат, има и опасност за здравето

Ядем ли второ качество храни

Каква храна ни сервират в хотелите по морето

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@