17

Д ва дни остават до поредния „София Прайд“, а настроенията и разделението на „за“ и „против“ вече започнаха.

Организаторите се събират днес, за да разискват евентуалните проблеми, които съпътстват събитието почти всяка година.

От друга страна различни организации, сред които и тази на Карлос Контрера вече започнаха да се обявяват срещу събитието. В своя декларация те определиха събитието като "сборище", което иска да наложи "хомосексуалността като норма на поведение".

Патриарх Неофит също се намеси, като също остро заклейми събитието:

„В централната част на столицата ни отново ще станем свидетели на открита, натрапвана пропаганда и публична демонстрация на хомосексуализма като начин на живот“, заяви Патриархът в съобщение, разпространено от пресцентъра на Българската православна църква.

В съобщението Неофит цитира и цитат от Библията, в която се твърди, че „от Бога, Който е сътворил човека като мъж и жена (Бит. 1:28) е даден и вложен нравствен закон: мъжът и жената да се свързват в свещения и благословен съюз на брака, мъжкото и женското начало да се съединяват и в това общение и единение в любовта да възрастват към съвършенство“.

Патриархът завършва словото си с молитва и заявява още, че „провъзгласяването на греха за норма и на пагубното - за добро, не е нещо ново за човечеството“.

Вижте още:

Гей-бракът на исландската министър-председателка

Папата се срещнал във Ватикана за първи път с транссексуален

11 посланици подкрепят "София прайд" 2014

Върховният съд в САЩ обяви еднополовите бракове за законно право

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@