2

Т е са Евгения и Димитър. Мечтаят за науката от деца, а днес, вече учени, мечтаят да запалят децата по науката!

Евгения е доктор по Дистанционни изследвания на Земята и планетите, преподавател в Софийския университет "Св. Климент Охридски" и съосновател на "Географ БГ".

Димитър е доктор по Физическа география и ландшафтна екология, преподавател в Софийския университет "Св. Климент Охридски" и съосновател на "Географ БГ".

Евгения има професионален опит в големи международни компании, свързан с географски информационни системи, цифрова картография и приложение на сателитни данни в различни стопански сектори.

Можете да ги подкрепите и да гласувате за тях тук

Димитър е участвал в редица национални и международни географски експедиции и проекти с екологична насоченост, автор на десетки научни и научно-популярни статии.

През януари 2016 г. Димитър е част от селекцията на вестник "Капитал" "Випуск 2016 – хора, от които очакваме", а през октомври 2016 Евгения е включена в класацията на "Forbes България" за млади лидери "30 под 30".

Димитър и Евгения завършват заедно География в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Образователният им сайт Географ БГ  се появява на 17 февруари 2014 г.

Набира популярност изключително бързо и става основен източник на географска информация за ученици, учители и студенти. В него има интерактивни образователни презентации, тестове, научно-популярни статии и др.

Стотици ученици, учители, студенти, научни работници и любители на географията вземат участие в организираните от "Географ БГ" събития: през 2015 г. - географски фестивал в Ямбол, а през 2016 г. – географски фестивал в Казанлък.

"Географ БГ" участва в Софийския фестивал на науката, а от 2016 г. се включва и в организацията на Европейска нощ на учените.

През 2015 г. Димитър и Евгения създават Център за знания на "Географ БГ" в София.

Дейността на му включва провеждането на научни работилници за деца от 6 до 12-годишна възраст, научни презентации за ученици, научни пътешествия за деца и родители и много други събития, целящи да популяризират науката сред децата.

ИДЕЯТА

Мисията на "Географ БГ" е да популяризира науката сред децата и младежите в България и да им даде възможност да се запознаят с нейните чудеса.

Дали е химия, физика, география, информатика, математика за децата е важно да видят магията в науката и да разберат ползите от нея. Проектът на Евгения и Димитър ще промени живота на децата защото ще им открие нови хоризонти за професионално развитие в много иновативни области на съвременното познание.

Повече за "Географ БГ", вижте тук 

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@