"24 часа": Цунами от бюлетини - до 4 млн.
Източник: Георги Димитров-Бруно, Vesti.bg
0

Възможно е 4 млн. българи да гласуват в неделя, показва национално представително проучване на СОВА ХАРИС, поместено в "24 часа".

Сред твърдо решилите да гласуват 33,7% заявяват, че ще дадат вота си за ГЕРБ, 24,6%- за Коалиция за България, 12% - за ДПС, 9,2% - за "Атака", 7% - за Синята коалиция, 5% - за ЛИДЕР, 4,5% - за РЗС, 2,8% - за НДСВ.

Има шанс за тройна коалиция с крехко мнозинство вдясно, пише Васил Тончев от агенцията.

Коалиция само БСП-ДПС няма да е полезна, трябва кабинет с широка подкрепа, казал премиерът и лидер на БСП Сергей Станишев в разговор с варненското семейство Арабаджиеви, публикуван в "24 часа". 

"Няма да бягаме от разговор с нито една българска политическа сила. Подчертавам - българска." Това казва лидерът на "Атака" Волен Сидеров в интервю в "Труд" под заглавие "Готови сме за разговор и с ГЕРБ, и с БСП".

Почти половината депутати от ДПС ще се разделят с парламента след изборите, дори ако ДПС задържи позициите си, пише "Труд". Партийни интриги или чист мързел цял мандат са оставили 15-има зад борда, обяснили представители на движението.

В анализ в "Труд" Кеворк Кеворкян твърди, че Ахмед Доган е най-прозорливият български политик и говоренето срещу него не върши никаква работа.

Последните изявления на Ахмед Доган ще бъдат включени в доклада на ЕК, казва в интервю за "Класа" лидерът на РЗС Яне Янев. Имам 10 условия към Борисов и Костов, казва Янев в интервю за "Стандарт".

"В дясно има само един субект и това е Синята коалиция. А и паднаха маските... Партии, на които ДПС им прелива гласове, не са десни", казва в интервю за "Новинар" съпредседателят на Синята коалиция Мартин Димитров.

Политиците да запазят здравия разум и толерантен диалог, призовава военният министър Николай Цонев в интервю за "Земя". На избирателите няма да обещавам нищо, защото вече всички са уморени от празни обещания, посочва водачът на листата на НДСВ в Стара Загора.

"24 часа" препечатва със съкращения интервю с лидера на НДСВ Симеон Сакскобургготски от испанския "Ел Мундо" и му поставя заглавие "Не съм си искал имотите, върна ми ги Конституционният съд".

139 кандидати за народни представители са работили за ДС и за разузнавателните служби на БНА, пишат вестниците и се позовават на Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към ДС и разузнавателните служби на БНА.

Проверени са 3234 души от кандидатдепутатските листи, а 1163-ма не подлежат на проверка. Агенти няма в Синята коалиция, 5-има са в ГЕРБ, най-много има в ДПС, пише "24 часа" на първа страница.

Брокерите на гласове ще плащат само "капаро" преди гласуването в неделя, а останалите пари се дават след това, пише под глава "Стандарт". Позовава се на Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията.

Причината според него е, че на евровота ромски тартори успели да изтъргуват едни и същи гласове на конкурентни партии.

Историята с братя Галеви остави отпечатък в съзнанието на познатите ми в Германия, защото тя "елементарно, но ударно, доказва съмнението, че в България всичко е възможно". Това казва посланикът на Германия у нас Михаел Гайер пред "Труд".

"Лично аз не съм особено впечатлен от феномена корупция у вас, а от хода съдебните дела - единият ден адвокатът е болен, на втория ден - обвиняемият...", посочва дипломатът.

"Тук продават немски домати. Скандално е!" е озаглавил интервюто си с Гайер "24 часа".

Германските инвеститори в България са стратегически - те не идват за кратко; няма и най-малък сигнал, че някой от тях може да се оттегли, казва посланикът пред "Пари".

Германия пак ще е търговски партньор номер едно за България, отбелязва в интервю за същия вестник главният управител на Германо-българската индустриално-търговска камара Митко Василев.

Гаврата с винетките, които всеки влизащ в България бе изнудван да купи, отпадна вчера след грандиозни опашки и скандали по границите, пише "24 часа".

Винетната такса и флашката за коли от ЕС отпадат в 0 ч на 1 юли, обявиха от Националната агенция "Пътна инфраструктура" след запитване на "24 часа", посочва изданието.

Отбелязва се, че основният проблем са т. нар. флашки за единен фиш. С USB устройството заплащането на такси и глоби става на едно място в банков офис след преминаването през целия процес на граничния контрол.

Екип от италианска телевизия, който се занимава с издирването на изчезнали хора, се е заел да открие българката Асенка Радлова (26 г.), пише "Труд". Тя живее в Италия от 2003 г. и е в неизвестност от 6 юли м.г.

Почти двойно са се увеличили за първите четири месеца на тази година в сравнение със същия период на 2008 г. компаниите, обявени във фалит - 118 срещу 67.

Това посочва "Дневник" под глава, като се позовава на Агенцията по вписванията.

Със същия темп нарастват и фирмите, които влизат в процедура по несъстоятелност. Работодателските организации прогнозират влошаване на ситуацията в края на тази и началото на следващата година.

Причините са стагнацията на вътрешния и външния пазар и липсата на мерки от държавата за облекчаване на достъпа до кредитиране, казал председателят на КРИБ Иво Прокопиев.

Досега компаниите използваха натрупани печалби от минали периоди, но ако няма раздвижване, през есента ще стане много трудно, посочва шефът на АИКБ Васил Велев.

Януари и февруари догодина фирмите ще пристъпят към още по-драстични мерки, смята председателят на БСК Божидар Данев.

От контрабандата на незаконни тютюневи изделия световната икономика губи между 20-40 млрд. долара годишно според проучване на концерна "Бритиш Американ Табако"; Нелегално внесените цигари у нас пък ощетяват хазната с близо 672 млн. лв. годишно по оценка на Радостин Генов, председател на сдружение "Сигурност и развитие", пише "Класа" под глава.

Трите български мобилни оператора изненадаха приятно клиентите си - от утре те не само намаляват цените на обажданията в роуминг, както искаше Еврокомисията, но и въвеждат специални тарифи, с които цените на тези разговори стават с до 50 процента по-ниски от изискванията на Брюксел, пише "Сега" под глава.

Сметките за разговори в роуминг в ЕС след 1 юли ще намалеят средно с 60 на сто. Съветът на министрите на страните членки наложи горна граница от 0.11 евро за изпращането на 1 SMS от страна в ЕС и 1 евро за 1 мегабайт изтеглена информация.

Намалена бе и максималната цена за разговорите в роуминг - 46 евроцента на минута. Това означава, че в България една минута разговор трябва да струва 92 стотинки без ДДС, пише "Сега".

До края на миналата година са пренесени 24 000 мобилни номера, казва председателят на Комисията за регулиране на съобщенията Веселин Божков в приложението на "Дневник" - "Комуникации".

Бързо приемане на еврото е шансът за България, пише в "Стандарт" кандидат депутатът от ДПС и финансист Йордан Цонев.

1750 български хирурзи напускат страната, а операционните в Северозападна България спират работа през лятото, пише "Монитор" във водещ материал.

Позовава се на медици, работещи в малките общински болници в тази част на страната. Масово доктори от крайдунавcките градове отивали да работят в Калафат за повече пари.

Между 2000 и 8000 евро годишно плащат чуждестранните студенти у нас по данни на Министерството на образованието, цитирани в "Класа".

Най-ниската такса е в Аграрния университет в Пловдив (2000 eвро годишно), най-високата - в Националната академия за театрално и филмово изкуство "Кръстьо Сарафов" по специалностите филмова и телевизионна режисура и филмово и телевизионно операторство (8000 евро).

Над 13 700 са младежите, които искат да са абсолвенти у нас. 

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Руски бомбардировач се разби край Ставропол

Руски бомбардировач се разби край Ставропол

Свят Преди 11 минути

Четиримата пилоти са катапултирали, трима от тях са били спасени, другият се издирва

МС: Следим ситуацията Израел - Иран, в готовност сме за евакуация на българи

МС: Следим ситуацията Израел - Иран, в готовност сме за евакуация на българи

България Преди 1 час

Няма пряка военна заплаха за България към момента, допълват от Министерския съвет

Ирански медии: Край град Исфахан е стреляла ПВО, но няма данни за чуждестранна атака

Ирански медии: Край град Исфахан е стреляла ПВО, но няма данни за чуждестранна атака

Свят Преди 2 часа

Никое иранско официално лице все още не е признало пряко възможното нападение

Nvidia конкурира Optimus на Tesla със свой хуманоиден робот

Nvidia конкурира Optimus на Tesla със свой хуманоиден робот

Технологии Преди 2 часа

Разчита на изкуствения интелект, за да имитира човешко поведение

Почитаме паметта на виден светец, кой е той

Почитаме паметта на виден светец, кой е той

Любопитно Преди 2 часа

Неговият пример бил последван от десетки други монаси от лаврата в трудните времена на арабските нашествия в Светите земи

<p>&quot;Победата на Русия ще доведе до Трета световна война&quot;</p>

Премиерът на Украйна: Победата на Русия ще доведе до Трета световна война

Свят Преди 2 часа

Коментарите на министър-председателя повтарят тези на Зеленски, който отдавна настоява САЩ и Европа да предоставят по-голяма подкрепа на Украйна

Парламентът гласува увеличения на заплатите в армията

Парламентът гласува увеличения на заплатите в армията

България Преди 3 часа

Според текстовете възнагражденията на военнослужещите ще се повишат средно с 30%

Радев и Главчев се срещат, за да обсъдят рокадите в кабинета

Радев и Главчев се срещат, за да обсъдят рокадите в кабинета

България Преди 3 часа

Служебният премиер иска нови министри начело на МВнР и Министерството на земеделието

а

Може ли да настъпи нова гражданска война в САЩ

Свят Преди 3 часа

Възможна ли е гражданска война в САЩ четете в следващите редове

Обвиниха в тероризъм 16-годишния, намушкал епископ в Сидни

Обвиниха в тероризъм 16-годишния, намушкал епископ в Сидни

Свят Преди 3 часа

Междувременно продължава разследването на бунта, избухнал след нападението

Meta AI вече е факт и ще помага за всичко

Meta AI вече е факт и ще помага за всичко

Технологии Преди 3 часа

Новият асистент ще "прескача" между приложенията

Облаци и дъжд в петък, става още по-студено

Облаци и дъжд в петък, става още по-студено

България Преди 3 часа

Максималните температури ще бъдат между 13° и 18°

На фона на експлозии: Иран задейства ПВО в няколко провинции

На фона на експлозии: Иран задейства ПВО в няколко провинции

Свят Преди 4 часа

За момента не е ясно дали страната е атакувана