16

"Вярно е, че прокуратурата повдигна обвинения след двете административни глоби, които ми бяха наложени – едната за 1000 лв. и другата за 13 000 лв.”.  Това заяви главният архитект на София Здравко Здравков пред „Здравей, България” по NOVA.

Той обаче поясни, че колегите му от Общинския съвет в знак на солидарност са събрали парите за глобата.

„За двете години, откакто съм главен архитект, положих доста усилия да постигнем тази прозрачност в управлението и да започнем да предоставяме все повече електронни услуги на гражданите", заяви той. 

ВИЖТЕ НАЙ-ВИСОКИТЕ СГРАДИ В МОМЕНТА В СОФИЯ В ГАЛЕРИЯТА

Небостъргачи над 200 метра никнат в София, вижте най-високите сгради

„Все още има неизпълнение на съдебното решение, което ме задължава да издам един административен акт и да направя поредица от закононарушения”, добави Здравко Здравков. 

Съдът глоби главния архитект на София Здравко Здравков заради небостъргач - и то втори път. Той трябва да плати глоба от 13 000 лева на Върховния административен съд заради отказа си да задвижи процедура за строежа на 44-етажна сграда в квартал "Стрелбище".

От 2009 г. Общият устройствен план защитава терена. С поредица от съдебни решения той е отменен. 

Той разказа още, че по предложение на председателя на Общинския съвет, са започнали разговори със собствениците на кварталната градинка, за да се намери изход от създалата се ситуация.

Относно задържането с подкуп на кмета на район „Младост" Десислава Иванчева преди месец, той коментира: „Когато има такива порочни практики, смятам, че те трябва да бъдат преустановени”.

На въпрос „Колко още може да се строи в София?”, той отговори: „София има огромен потенциал вътре в самата столица. Терените около индустриалните зони дават възможност да се направят интелигентно нови градоустройства”.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@