32

Л ъжата не е патент само на Кирил Петков. Лъжата, оказа се, е системно поведение на целия му така наречен „А-отбор". Това се казва в декларация на ГЕРБ-СДС посветена на първите 100 дни управление на правителство.

"Понеже днес е 1-ви април – Денят на лъжата, поздравяваме с празника българското правителство", заяви председателят на ПГ Десислава Атанасова.

Напрежение в НС заради отсъствието на Кирил Петков от парламентарния блиц контрол

"Кирил Петков започна да лъже още преди да влезе в политиката. Първо излъга президента Радев да му повярва. После наруши Конституцията и подписа декларация с невярно съдържание. После излъга 700 000 български граждани, че ще оправи живота им с магическа пръчка. И накрая излъга системните партии БСП и ДБ да подкрепят правителство, оглавявано точно от такъв персонаж", заявиха от ГЕРБ.

Според тях Петков "лъже безподобно" още от служебното правителство. "Излъга за празните язовири – служебният министър Везиева го разобличи. Излъга за ББР, докато раздаваше пари на говорителката си Лена в размер на 37 мин. пенсии всеки месец. Излъга за ДКК, докато Ваня Караганева раздаде 1 млн. лв. за адвокатски хонорари. Излъга, че 8 млрд. се крадат, а само за 9 дни преди Нова година изчезнаха незнайно къде 9 млрд. Три пъти излъга за Плана за възстановяване – че е пратен, че е одобрен, че най-накрая ще се договори с ЕК. През последните дни излъга отново като замеси и председателя на ЕК с твърдението, че Урсула фон дер Лайен ще е в България следващите дни и Планът ще е финализиран. Вчера говорителя на Комисията го опроверга официално - няма дата, няма окончателен вариант, планът не е готов за подписване", допълват от партията на Бойко Борисов.

ГЕРБ смятат, че премиерът е станал "кошаревски свидетел" по делото с ареста на техния лидер, по което е замесил и Европейската прокуратура.

"Излъга хората, че ще осигури прехраната на българския народ, а не знае цената на хляба. Излъга, че ще увеличава пенсиите, а през януари хиляди пенсионери бяха ощетени. Излъга, че тока, газа, парното няма да поскъпват, а днес се очаква нов ценови шок. Лъже за Македония, а се готви да отстъпи от националния интерес на държавата. Излъга, че е провел среща с президента на САЩ, а всички видяхме, че тя е протекла 8 секунди.

Ето и останалия текст на декларацията на ГЕРБ:

"Лъжата, обаче, не е патент само на Кирил Петков. Лъжата, оказа се, е системно поведение на целия му така наречен „А-отбор". Първият нападател супер-вицето. За него бяхме предупредени от партньорите му, че е измамник и крадец на интелектуална собственост. Цитат! Той докато лъжеше българските бизнесмени, че ще въведе адекватни мерки за подпомагането им, ги нарече некадърници. Така постъпи и с българските строители, които месеци наред лъжеше, че ще получат изработеното и накрая им каза, че ако не искат да работят на обидно ниски цени, ще покани чужди такива. Междувременно излъга за данните за растежа, инфлацията и дълга, а параметрите на бюджета са истинска първоаприлска шега. Излъга музейните работници и им отне 12 - те млн. лв. от вече гласувания от НС бюджет, с което излъга и Вас. Излъга и за горивата като замеси и МГЕРБ, на които издаде присъди от телевизионния трибунал. Гигантската му лъжа е за производството на батерии, което се превръща в запазена марка и негова фикс идея, изглежда защото има ангажимент към някого. И то с ясното съзнание, че ще наруши грубо европейските правила, че рискува финансови санкции за държавата и води цялото държавно управление към фаза на командно дишане, задвижвано от батерии с ограничен живот. Излъга и за горивата като замеси МГЕРБ и дори им издаде присъди от тв трибунал.

Вторият нападател на „А-отбора" - усмихнатото вице на доброто управление лъже как работи нещо и се справя с бежанците, а доброволците и общините са на ръба на силите и възможностите си.

Третият нападател тревожейки се за влиянието от несподеленото къпане върху природните ресурси лъже за плавния преход към зелена енергия и работата на мините в почивни дни. Междувременно въздухът е мръсен, багерите са по плажа, а бизнеса на зеления октопод продължава.

Четвъртия нападател не знае колко километра пътища е построил и вече сериозно се оплита в лъжи как ще ги плаща. А той е човекът, който трябваше да прави по една магистрала на година. Минимум. 5 моста на Дунав, 2 тунела под Шипка. Инхаусът процъфтява, а за сметка на това тол таксите се увеличават между 2 и 4 пъти.

Халфът на отбора не знае каква е цената на парното, защото плаща с дебитна карта, а той е човекът, който трябва да осигури отоплението на хората. Излъга, че по бюджета за 2022 г. са осигурени компенсации за бизнеса, болници, общини, социални институции и битовите потребители, след 01.04.2022г. Излъга, че новият председател на КЕВР отговаря на условията, посочени в Закона за енергетиката. Излъга, че се е справил с високите цени на електрическата енергия и природния газ. Излъга, че работи активно за довършването на интерконектора Гърция-България. Излъга, че не продават природен газ на свои фирми за 3 секунди през нощта. Излъга, че няма политическа чистка в енергетиката, докато в грубо нарушение на Закона за публичните предприятия смени Съвета на директорите на БЕХ и изпълнителния директор на Холдинга, Надзорния съвет на Булгартрансгаз, Съвета на директорите на Булгаргаз. Излъга че договаря по-ниски на азерския газ.

Друг от халфовете, който транспортира топката от точка А до точка Б, с гръмки заявки веднъж изпрати самолет до Скопие. Самолетът беше запълнен с представете си - 22 човека. За сметка на това обаче самолетът до родния му град не успя да излети. Няма и къде да се приземи. И затова бил виновен кмет от коалиционния му партньор. Излъга, че България ще получи двуетажни влакове, в БДЖ ще е чисто и ще сервират храна, а все още не е построил и метър релсов път.

Вратарят, момчето което боядисва вратите на читалищата, излъга културните дейци, че наближава златен век за изкуството, а проспа изчегъртването на 12 млн. лв. от гласуваните в бюджета за музеите. За сметка на това обаче ще изчегърта еднолично спечелил конкурс директор на културна институция.

Ветеранът на отбора - завърналия се джедай, докато лъжеше за изядени хора, за чували, за подслушвания, за пачки, за кюлчета, за къщи, за списъци, за избори, изпусна престъпността, но затова пък придоби 22 имота. 22 имота! Днес неговите подчинени излизат на протест, за да го уведомят, че вече не го признават за министър, защото ги излъга, че ще им увеличи заплатите. Този провален човек се опита да се откупи с един незаконен арест, при който извърши 10 закононарушения, които се наказват по 8 члена на Наказателния кодекс. Излъга, че може да арестува. Не може! Той и това не може!

Колеги, сега сериозно. Вчера посолството на САЩ в официално обръщение се разграничи от думите на вицепремиера на Република България и министър на финансите Асен Василев. Разбирате ли какво стана или не разбирате? Посолството на Съединените американски щати каза, че министър Асен Василев е разпространил неверни твърдения за участие на правителствени служители на САЩ в посредничество за сделка на българското правителство със съмнителни бизнесмени. Посолството на САЩ се разграничава от тези твърдения. Това вече не е шега. Това е трагедия. Кой още искате да Ви каже и по какъв начин да Ви каже, че начело на българското правителство стоят хора без чувство за отговорност, без достойнство, без морал и без капка съвест. Начело на българското правителство мнозинството в тази зала постави една шепа авантюристи, които взеха властта с лъжи, удържат я с лъжи и се провалят, затиснати от камарата лъжи, които изрекоха през последната 1 година. Наши партньори в Европейския съюз и НАТО казват много ясно, че с тях и с тяхното доверие се злоупотребява. Такъв удар срещу външнополитическия авторитет на България и срещу нашия народ не е нанасян в цялата позната българска история. Колеги от БСП и от ДБ, знаем, че се срамувате от тези мошеници. Не страшно да признаете, че сте се заблудили. Не е срамно да кажете, че съжалявате, че сте подкрепили една шайка, която е обещавала това, което сте искали да чуете, но която се е оказало, че никога не е имала намерение да спазва обещания, защото за тях думи като чест и достойнство не означават нищо. Очаквам г-жа Корнелия Нинова да прояви достойнство и да напусне това правителство, заедно с нейните министри. Очаквам г-н Христо Иванов и г-н Атанас Атанасов да изтеглят министрите на ДБ от правителството. Госпожо Нинова, господа Иванов и Атанасов, тази игра приключи. Казаха ви го много ясно, а вие сте отговорни политици и разбирате от половин дума. Това правителство е свършено.

Колкото до ГЕРБ, ние се гордеем, че не се пречупихме, не се прегънахме, не отстъпихме и ви показвахме всеки ден, колко опасно е това, което се случа със страната. Не очакваме да ни го признаете. Не очакваме да се извините на нас и на нашите избиратели за обидите, които ни нанесохте. Очакваме да се извините на Вашите избиратели за това, че се съгласихте да участвате в един заговор срещу държавността и че допуснахте лъжци да си разиграват конете като побеснели в продължение на една година. Отново казвам – играта свърши. Напускайте правителството и запазете достойнството на България. Защото достойнството е нещо, което не се купува с пари и с постове. Достойнството е нещото, което прави една държава държава. Запазете достойнството на страната си и приключете тази трагедия, колкото се може по-скоро.

Оставка, аматьори!", завършва декларацията на ГЕРБ-СДС.

Коментари 32
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

32 коментара
 
- Скъпи, ще ми бъдеш ли верен тази седмица, докато ме няма ? - Миличка, аз съм бизнесмен, а не ясновидец!
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Опасен червей, способен да зарази човешкия мозък, завзема САЩ

Опасен червей, способен да зарази човешкия мозък, завзема САЩ

Любопитно Преди 8 минути

Паразитът, наречен плъхов белодробен червей (Angiostrongylus cantonensis), заразява предимно хората в Югоизточна Азия

Байдън се включва в борбата срещу резистентните към лекарства "супербактерии"

Байдън се включва в борбата срещу резистентните към лекарства "супербактерии"

Свят Преди 19 минути

Всяка година повече от един милион души по света губят живота си поради инфекции, причинени от бактерии, устойчиви на антибиотици

Напусна ни един от най-добрите невролози у нас

Напусна ни един от най-добрите невролози у нас

България Преди 44 минути

Красимир Бинев беше дългогодишен началник на Отделението по неврореанимация в УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов"

Една опасна илюзия: Оръжие, което да преобърне хода на войната

Една опасна илюзия: Оръжие, което да преобърне хода на войната

Свят Преди 52 минути

Западът трябва да гарантира, че потокът от боеприпаси към Украйна няма да спре

Ученик постига исторически успехи за България в сферата на изкуствения интелект

Ученик постига исторически успехи за България в сферата на изкуствения интелект

Георги Пашалиев разработва нови алгоритми за споделяне на данни с цел създаване на по-надежден изкуствен интелект

"Легенда за любовта": Показаха първи кадри от филма за Гунди

"Легенда за любовта": Показаха първи кадри от филма за Гунди

Любопитно Преди 1 час

Лентата е създадена по действителни събития и разказана благодарение на режисьора Димитър Димитров

"Огнен залез" ще наблюдаваме тази вечер

"Огнен залез" ще наблюдаваме тази вечер

Любопитно Преди 1 час

Явлението се дължи на високите нива на сахарски пясък

<p>Черен прах откриха в капсулата, взела проба от&nbsp;астероида Бену</p>

Учени откриха черен прах и отломки в капсулата от мисията "ОСИРИС-РЕКС"

Технологии Преди 1 час

Капсулата се приземи в неделя, седем години след изстрелването

Иран изстреля успешно сателита Noor-3 в космоса

Иран изстреля успешно сателита Noor-3 в космоса

Технологии Преди 1 час

Изстрелването на сателити от страна на Иран нарушава резолюции на Съвета за сигурност на ООН, заяви САЩ

Осуетиха опит на над 100 нелегални мигранти да преминат българо-турската граница

Осуетиха опит на над 100 нелегални мигранти да преминат българо-турската граница

Свят Преди 1 час

Те са били открити край селата Ергене и Сарай, където се укривали

<p>Безследно изчезнал преди 21 години: Ще се разкрие ли истината за Робърт Уилямс</p>

Безследно изчезнал преди 21 години: Двама арестувани дават нова надежда за случая "Робърт Уилямс"

Свят Преди 1 час

"Като майка мисълта, че детето ми лежи някъде, ме унищожи емоционално и физически"

Френският посланик в Нигер напусна страната

Френският посланик в Нигер напусна страната

Свят Преди 2 часа

Това става месец след като правителството нареди дипломатът да бъде експулсиран

Google навършва 25 години

Google навършва 25 години

Технологии Преди 2 часа

Интернет гигантът чества своя рожден ден

В Нагорни Карабах са загинали 192-ма азербайджански войници

В Нагорни Карабах са загинали 192-ма азербайджански войници

Свят Преди 2 часа

В рамките на антитерористичните мерки са били ранени 511 военнослужещи и един мирен гражданин

Важно заключение за смъртоносния обяд с гъби, който уби трима в Австралия

Важно заключение за смъртоносния обяд с гъби, който уби трима в Австралия

Свят Преди 2 часа

Пастор Иън Уилкинсън е единственият човек, който е оцелял след отровното ястие

Атанас Атанасов: Президентът Радев брани едноличните си назначения в службите

Атанас Атанасов: Президентът Радев брани едноличните си назначения в службите

България Преди 2 часа

Според депутата има много тежка търпимост към руския шпионаж в България и това трябва да се промени