32

Л ъжата не е патент само на Кирил Петков. Лъжата, оказа се, е системно поведение на целия му така наречен „А-отбор". Това се казва в декларация на ГЕРБ-СДС посветена на първите 100 дни управление на правителство.

"Понеже днес е 1-ви април – Денят на лъжата, поздравяваме с празника българското правителство", заяви председателят на ПГ Десислава Атанасова.

Напрежение в НС заради отсъствието на Кирил Петков от парламентарния блиц контрол

"Кирил Петков започна да лъже още преди да влезе в политиката. Първо излъга президента Радев да му повярва. После наруши Конституцията и подписа декларация с невярно съдържание. После излъга 700 000 български граждани, че ще оправи живота им с магическа пръчка. И накрая излъга системните партии БСП и ДБ да подкрепят правителство, оглавявано точно от такъв персонаж", заявиха от ГЕРБ.

Според тях Петков "лъже безподобно" още от служебното правителство. "Излъга за празните язовири – служебният министър Везиева го разобличи. Излъга за ББР, докато раздаваше пари на говорителката си Лена в размер на 37 мин. пенсии всеки месец. Излъга за ДКК, докато Ваня Караганева раздаде 1 млн. лв. за адвокатски хонорари. Излъга, че 8 млрд. се крадат, а само за 9 дни преди Нова година изчезнаха незнайно къде 9 млрд. Три пъти излъга за Плана за възстановяване – че е пратен, че е одобрен, че най-накрая ще се договори с ЕК. През последните дни излъга отново като замеси и председателя на ЕК с твърдението, че Урсула фон дер Лайен ще е в България следващите дни и Планът ще е финализиран. Вчера говорителя на Комисията го опроверга официално - няма дата, няма окончателен вариант, планът не е готов за подписване", допълват от партията на Бойко Борисов.

ГЕРБ смятат, че премиерът е станал "кошаревски свидетел" по делото с ареста на техния лидер, по което е замесил и Европейската прокуратура.

"Излъга хората, че ще осигури прехраната на българския народ, а не знае цената на хляба. Излъга, че ще увеличава пенсиите, а през януари хиляди пенсионери бяха ощетени. Излъга, че тока, газа, парното няма да поскъпват, а днес се очаква нов ценови шок. Лъже за Македония, а се готви да отстъпи от националния интерес на държавата. Излъга, че е провел среща с президента на САЩ, а всички видяхме, че тя е протекла 8 секунди.

Ето и останалия текст на декларацията на ГЕРБ:

"Лъжата, обаче, не е патент само на Кирил Петков. Лъжата, оказа се, е системно поведение на целия му така наречен „А-отбор". Първият нападател супер-вицето. За него бяхме предупредени от партньорите му, че е измамник и крадец на интелектуална собственост. Цитат! Той докато лъжеше българските бизнесмени, че ще въведе адекватни мерки за подпомагането им, ги нарече некадърници. Така постъпи и с българските строители, които месеци наред лъжеше, че ще получат изработеното и накрая им каза, че ако не искат да работят на обидно ниски цени, ще покани чужди такива. Междувременно излъга за данните за растежа, инфлацията и дълга, а параметрите на бюджета са истинска първоаприлска шега. Излъга музейните работници и им отне 12 - те млн. лв. от вече гласувания от НС бюджет, с което излъга и Вас. Излъга и за горивата като замеси и МГЕРБ, на които издаде присъди от телевизионния трибунал. Гигантската му лъжа е за производството на батерии, което се превръща в запазена марка и негова фикс идея, изглежда защото има ангажимент към някого. И то с ясното съзнание, че ще наруши грубо европейските правила, че рискува финансови санкции за държавата и води цялото държавно управление към фаза на командно дишане, задвижвано от батерии с ограничен живот. Излъга и за горивата като замеси МГЕРБ и дори им издаде присъди от тв трибунал.

Вторият нападател на „А-отбора" - усмихнатото вице на доброто управление лъже как работи нещо и се справя с бежанците, а доброволците и общините са на ръба на силите и възможностите си.

Третият нападател тревожейки се за влиянието от несподеленото къпане върху природните ресурси лъже за плавния преход към зелена енергия и работата на мините в почивни дни. Междувременно въздухът е мръсен, багерите са по плажа, а бизнеса на зеления октопод продължава.

Четвъртия нападател не знае колко километра пътища е построил и вече сериозно се оплита в лъжи как ще ги плаща. А той е човекът, който трябваше да прави по една магистрала на година. Минимум. 5 моста на Дунав, 2 тунела под Шипка. Инхаусът процъфтява, а за сметка на това тол таксите се увеличават между 2 и 4 пъти.

Халфът на отбора не знае каква е цената на парното, защото плаща с дебитна карта, а той е човекът, който трябва да осигури отоплението на хората. Излъга, че по бюджета за 2022 г. са осигурени компенсации за бизнеса, болници, общини, социални институции и битовите потребители, след 01.04.2022г. Излъга, че новият председател на КЕВР отговаря на условията, посочени в Закона за енергетиката. Излъга, че се е справил с високите цени на електрическата енергия и природния газ. Излъга, че работи активно за довършването на интерконектора Гърция-България. Излъга, че не продават природен газ на свои фирми за 3 секунди през нощта. Излъга, че няма политическа чистка в енергетиката, докато в грубо нарушение на Закона за публичните предприятия смени Съвета на директорите на БЕХ и изпълнителния директор на Холдинга, Надзорния съвет на Булгартрансгаз, Съвета на директорите на Булгаргаз. Излъга че договаря по-ниски на азерския газ.

Друг от халфовете, който транспортира топката от точка А до точка Б, с гръмки заявки веднъж изпрати самолет до Скопие. Самолетът беше запълнен с представете си - 22 човека. За сметка на това обаче самолетът до родния му град не успя да излети. Няма и къде да се приземи. И затова бил виновен кмет от коалиционния му партньор. Излъга, че България ще получи двуетажни влакове, в БДЖ ще е чисто и ще сервират храна, а все още не е построил и метър релсов път.

Вратарят, момчето което боядисва вратите на читалищата, излъга културните дейци, че наближава златен век за изкуството, а проспа изчегъртването на 12 млн. лв. от гласуваните в бюджета за музеите. За сметка на това обаче ще изчегърта еднолично спечелил конкурс директор на културна институция.

Ветеранът на отбора - завърналия се джедай, докато лъжеше за изядени хора, за чували, за подслушвания, за пачки, за кюлчета, за къщи, за списъци, за избори, изпусна престъпността, но затова пък придоби 22 имота. 22 имота! Днес неговите подчинени излизат на протест, за да го уведомят, че вече не го признават за министър, защото ги излъга, че ще им увеличи заплатите. Този провален човек се опита да се откупи с един незаконен арест, при който извърши 10 закононарушения, които се наказват по 8 члена на Наказателния кодекс. Излъга, че може да арестува. Не може! Той и това не може!

Колеги, сега сериозно. Вчера посолството на САЩ в официално обръщение се разграничи от думите на вицепремиера на Република България и министър на финансите Асен Василев. Разбирате ли какво стана или не разбирате? Посолството на Съединените американски щати каза, че министър Асен Василев е разпространил неверни твърдения за участие на правителствени служители на САЩ в посредничество за сделка на българското правителство със съмнителни бизнесмени. Посолството на САЩ се разграничава от тези твърдения. Това вече не е шега. Това е трагедия. Кой още искате да Ви каже и по какъв начин да Ви каже, че начело на българското правителство стоят хора без чувство за отговорност, без достойнство, без морал и без капка съвест. Начело на българското правителство мнозинството в тази зала постави една шепа авантюристи, които взеха властта с лъжи, удържат я с лъжи и се провалят, затиснати от камарата лъжи, които изрекоха през последната 1 година. Наши партньори в Европейския съюз и НАТО казват много ясно, че с тях и с тяхното доверие се злоупотребява. Такъв удар срещу външнополитическия авторитет на България и срещу нашия народ не е нанасян в цялата позната българска история. Колеги от БСП и от ДБ, знаем, че се срамувате от тези мошеници. Не страшно да признаете, че сте се заблудили. Не е срамно да кажете, че съжалявате, че сте подкрепили една шайка, която е обещавала това, което сте искали да чуете, но която се е оказало, че никога не е имала намерение да спазва обещания, защото за тях думи като чест и достойнство не означават нищо. Очаквам г-жа Корнелия Нинова да прояви достойнство и да напусне това правителство, заедно с нейните министри. Очаквам г-н Христо Иванов и г-н Атанас Атанасов да изтеглят министрите на ДБ от правителството. Госпожо Нинова, господа Иванов и Атанасов, тази игра приключи. Казаха ви го много ясно, а вие сте отговорни политици и разбирате от половин дума. Това правителство е свършено.

Колкото до ГЕРБ, ние се гордеем, че не се пречупихме, не се прегънахме, не отстъпихме и ви показвахме всеки ден, колко опасно е това, което се случа със страната. Не очакваме да ни го признаете. Не очакваме да се извините на нас и на нашите избиратели за обидите, които ни нанесохте. Очакваме да се извините на Вашите избиратели за това, че се съгласихте да участвате в един заговор срещу държавността и че допуснахте лъжци да си разиграват конете като побеснели в продължение на една година. Отново казвам – играта свърши. Напускайте правителството и запазете достойнството на България. Защото достойнството е нещо, което не се купува с пари и с постове. Достойнството е нещото, което прави една държава държава. Запазете достойнството на страната си и приключете тази трагедия, колкото се може по-скоро.

Оставка, аматьори!", завършва декларацията на ГЕРБ-СДС.

Коментари 32
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

32 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Лас Вегас в миналото: Ядрени екзплозии, коктейли и Мис "Атомна енергия"

Лас Вегас в миналото: Ядрени екзплозии, коктейли и Мис "Атомна енергия"

Любопитно Преди 1 час

Лас Вегас е бил малък железопътен град, когато щатът Невада официално го основава през 1905 г.

Заместник министър-председател и министър на икономиката и индустрията - Корнелия Нинова

Нинова освободи главния секретар на Министерството на икономиката и индустрията - Йордан Татарски

България Преди 1 час

Сред причините за освобождаването са и оплаквания от множество служители в Министерството на икономиката и индустрията, както и уронване на престижа на институцията

Ким Катрал

Ким Катрал: Разбрах за "И просто ей така" от социалните мрежи

Любопитно Преди 1 час

"Никой не ми е предлагал да участвам в продължението на сериала. Разбрах за новите серии от социалните мрежи" споделя Ким Катрал

<p>Не просто съблазнителка: Тайните на Клеопатра, за които не подозирате</p>

Не просто съблазнителка: Тайните на Клеопатра, за които не подозирате

Любопитно Преди 2 часа

Общият възглед за Клеопатра, представен в древен римски текст и популяризиран в съвременните медии, е този на изкусителка

<p>Мили Боби Браун за новия &quot;Stranger Things&quot;: Плаках много</p>

Мили Боби Браун за новия сезон на "Stranger Things": Плаках много

Любопитно Преди 2 часа

Това е най-емоционалният сезон за Единадесет, сподели актрисата

Защо се провали изборът за нов президент на Албания?

Защо се провали изборът за нов президент на Албания?

Свят Преди 3 часа

Албанският парламент стартира официалната процедура за избор на президент на 10 май

<p>Гърция: Разследват връзка между самоубийство на дете и Blackout Challenge</p>

Гърция: Разследват връзка между самоубийство на дете и TikTok предизвикателство

Свят Преди 3 часа

Възможно е да има връзка между смъртта на детето и предизвикателството Blackout Challenge

Впечатляващо шоу на Евровизия 2022

Украинската група „Оркестър Калуш“ с ново видео след победата в "Евровизия"

Свят Преди 3 часа

В новото музикално видео се вижда как жени военни изнасят деца от бомбардирани сгради

Германия с важно решение за данъците от крипто

Германия с важно решение за данъците от крипто

Технологии Преди 3 часа

Продажбата на криптоактиви няма да се облага с данък при определени условия

.

Откриха загадъчни древни ями около Стоунхендж

Любопитно Преди 3 часа

Разкопките около Стоунхендж са направени от археолози от университета на Бирмингам

"CODA: Дете на глухи родители" спечели "Оскар" за най-добър филм

Обявиха датата за церемонията за наградите "Оскар" през 2023 г.

Любопитно Преди 3 часа

С "Оскар" за най-добър филм тази година бе отличен "CODA: Дете на глухи родители"

Бебе

Откриха ензим, показващ риск от синдрома на внезапната смърт при бебетата

Свят Преди 3 часа

Специалистите определят находката си като пробив

Тереса Берганса

Почина оперната певица Тереса Берганса

Свят Преди 3 часа

Тереса Берганса е първата жена, избрана за член на Кралската академия за изящни изкуства "Сан Фернандо"

<p>Разкриха официалния десерт за платинения юбилей на Елизабет II</p>

Избраха официалния десерт за платинения юбилей на кралица Елизабет II

Любопитно Преди 3 часа

Той е лимонов крем с бисквити амарети и швейцарско руло, приготвен от копирайтъра Джема Мелвин

Германия спира вноса на руски петрол до края на годината, дори да няма европейско ембарго

Германия спира вноса на руски петрол до края на годината, дори да няма европейско ембарго

Свят Преди 4 часа

Властите в страната са уверени, че през следващите 6-7 месеца ще успеят да осигурят и гарантират алтернативи на руския петрол

.

Установиха как е безопасно да мием сурово пиле

Любопитно Преди 4 часа

"Много хора мислят, че трябва да мият суровото пиле, но това не е необходимо"