0

С тотици артикули, изпълнили цяла класна стая, тази седмица ще бъдат продавани благотворително от учителите, родителите и учениците от столичното 122 училище в Лозенец.

От днес те могат да бъдат намерени на щанд в мол Park Center, а от утре (18.12) и във фоайето на училището.

Каузата, за която са предвидени средствата, е "Оле-Мале" – инициатива на фондация "Майко Мила", чиято цел е да помогне на майки на деца с увреждания да работят и да се издържат сами.

Платформата "Оле Мале" дава втора работа на майки на деца с увреждания

Избира я Ученическият съвет на 122 ОУ, а постепенно инициативата обхваща не само децата и учителите, но и родителите. Повече от 50 от тях се включват в изработването на артикулите в училище в Деня на доброволеца – 5 декември.

Онези, които не успяват да работят на място с децата, отделят време за благотворителната акция вкъщи, в резултат на което цяла класна стая се изпълва с ръчно изработени предмети и лакомства.

Работата продължава и през тази седмица, когато ученици от четвъртите класове ще месят гевречета в стола на училището, които също ще бъдат продавани в подкрепа на майките на деца с увреждания.

Същевременно, първата сума в подкрепа на инициативата постъпва в касата на училището още на 12 декември. На благотворителен базар майка на двама ученици на 122 ОУ успява да продаде изработени от децата артикули за 250 лв.

Благотворителният базар в училището ще продължи до 20 декември.

Ръчно изработените предмети ще бъдат продавани от ученици. В Park Center инициативата стартира от днес (17 декември), като ученици, учители и родители ще обслужват купувачите на смени.

На 20 декември от 13 часа в мола ще бъде официално връчена и набраната сума от всички коледни инициативи на училището на Красимира Хаджииванова и Елисавета Белобрадова, известни повече като дуета "Майко Мила". Водещ на събитието ще бъде актрисата Елена Петрова.

"Майко мила" с кампания за профилактика на здравето на майки на деца с увреждания

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини и любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@