0

Т ази година фондация "Майко Мила", която спечели с каузата си Оле Мале! най-големият социално-предприемачески проект в България ПРОМЯНАТА – плод на съвместните усилия на Нова Броудкастинг Груп и Фондация Reach for Change, отчита още една завършена инициатива в полза на майките на деца с увреждания.

За да може едно дете с увреждане да развие максимално своя потенциал, родителите му трябва да са достатъчно здрави и уверени в силите си, така че да могат да му предоставят всички възможности, които стоят пред него и да му дадат шанс да стане пълноценен човек.

Уви, много от децата с увреждания остават в една или друга степен зависими от родителите си и често майката е тази, която се грижи всекидневно за него.

Затова и фондация "Майко Мила" съвместно с Българската асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ) организира и проведе национална кампания за профилактика на здравето на майки на деца с увреждания.

Организацията включи шестте най-големи застрахователни дружества в България, които предоставиха организационна и логистична подкрепа, администрациите на медицински заведения от цялата страна, контакти с повече от над сто майки от цяла България по имейл, телефон и лично, обмен на документация, изследвания, обратна връзка.

Кампанията даде възможност на майки от Пловдив, София, Бургас, Враца, Севлиево, Добрич, Панагюрище и Стара Загора да се прегледат и да обърнат внимание на здравето си.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@