190

Десетки хиляди социалисти от цялата страна се събраха на историческата поляна под връх Бузлуджа.

В приветствието си към социалистите лидерът Корнелия Нинова заяви:

„Шайката си отива, народът остава и той трябва да избере пътя си“.

Тя изтъкна, че България се управлява от шайка, поробила народа си и ограбила държавата си.

„Тук ни събира бъдещето, защото предлагаме на народа си един възможен път - да си върнем държавността, да пазим суверенитета си като държава, да пазим достойнството си като народ“, подчерта Нинова.

БСП: 29 години политически грешки стигат

БСП предлага държавата да не приватизира и концесионира националните си богатства, да създаде родно производство с българи, а не с мигранти. Това са малка част от предложенията, които левицата изложи във „Визия за България“.

„Нужни са предсрочни избори и ляво управление на страната“, обяви на Бузлуджа президентът на ПЕС Сергей Станишев.

За него ГЕРБ са се провалили в създаването на равни условия за икономическата активност на хората, както и в социалната защита за децата, за групите в неравностойно положение, за младите, за възрастните, дори за работещите българи.

Борисов за европредседателството: Успех, Нинова: Провал

Докато социалистите бяха на Бузлуджа, премиерът Бойко Борисов присъства на откриването на обновените сгради на пожарната и полицията в Нови пазар.

Източник: БГНЕС

Там той коментира:

„Нека БСП да си хапнат и пийнат на Бузлуджа - те обичат.

Не бива да се харчи енергия, това си е тяхна традиция. Много злини са направени в България за тези десетилетия управление, но да не им разваляме празника“, посочи премиерът.

Антон Тодорв от ГЕРБ определи предложенията на БСП като див популизъм

„Можем да кажем, че БСП води активен задгробен живот, претенцията ѝ да се добере до властта трябва да се смята за заплаха за българите“, обясни Тодоров на брифинг и подчерта, че страната ни има експорт от 52 млрд. лева, което никога не може да чуете това от нито един член на БСП.

БСП иска правителството да си ходи, ГЕРБ: дайте аргументи

Тома Биков от ГЕРБ посочи, че левицата е в период, в който се опитват да сменят политическия си пол и разкритикува опозицията за обвиненията, които днес отправиха от Бузлуджа.

„Това е симптом за загуба на политическа идентичност и на криза на идентичността в БСП. Корнелия Нинова заговори за християнски ценности, докато е лидер на социалистическа партия, която се уповава на Маркс", заяви депутатът от ГЕРБ.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.