Баскетболът и волейболът ни също са срещу промените в Закона за хазарта
Източник: volleyball.bg
0

Р ъководството на БФБаскетбол е срещу промените в Закона за хазарта, които ще повлияят негативно на редица български клубове, които се спонсорират от букмейкърски компании.

Ето и официалната позиция на БФБаскетбол:

Ръководството на Българска федерация по баскетбол открито заявява своята негативна позиция относно опитите за промени в Закона за хазарта чрез Законопроект № 054-01-50, внесен в Народното събрание на 04.06.2020 г. от Валери Симеонов. Рестриктивните текстове, съгласно които „хазартни игри в игрално казино и/или игри с игрални автомати се организират само в хотели с категория пет звезди, в курортни комплекси и населени места съгласно приложението към закона, както и в територии и населени места, отстоящи на не повече от 20 км от шосейните, железопътните, морските и речните гранични контролно-пропускателни пунктове“, ще нанесат изключително тежък удар по финансирането на голяма част от организациите в българския спорт.

Ако въпросната разпоредба бъде приета, почти всички игрални зали ще преустановят своята дейност. Вследствие на това спонсорството и рекламата на организаторите на хазартни игри в българските спорни клубове и федерации ще бъде преустановено. Това би се отразило пагубно на тяхната дейност, а стремежът към постигане на високи спорни резултати от страна на голяма част от българските спортистите ще се превърне в илюзорен.

Българска федерация по баскетбол счита, че внесеният от г-н Симеонов законопроект би имал сходен ефект с въвеждането на сухия режим в Съединените американски щати през периода 1920–1933 г., в случай че бъде приет от Народното събрание на Република България. Режимът, известен още като прохибиция, е забранявал продукцията, вноса, износа, превоза и продажбата на всякакви алкохолни напитки и питиета на територията на САЩ. Претекст за налагането на сухия режим са пиянските прояви на имигрантите-работници. Последиците от този акт са катастрофални.

И Лудогорец се обяви против промените в Закона за хазарта

Вместо да бъдат интегрирани в обществото, новите имигрантски маси се консолидират в престъпни групировки. В действителност периодът на действие на сухия режим е период на формиране на мафията в САЩ, която започва да контролира нелегалния внос и разпространение на алкохол. Консумацията на спиртни напитки в страната се увеличава, като дори се консумира по-ниско качество на по-високи цени. Сухият режим разединява американското общество.

Ръководството на Българска федерация по баскетбол счита, че правилният подход в справянето с пристрастяването към хазартни игри е изместването на фокуса върху превантивни разяснителни кампании сред обществото, а не върху налагането на строги рестриктивни мерки от страна на законодателя.

Футболни клубове: Проектозаконът на Симеонов ще нанесе сериозен удар

Волейболен клуб „Славия” също се обяви против промените в Закона за хазарта, внесени от Валери Симеонов.

"Парламентът е мястото, където би трябвало да се коват закони, насочени към добруването на народа и неговото благоденствие. Законите от своя страна би трябвало да защитават морала, правото и справедливостта…но всичко това звучи като начало на приказна история….която обаче няма нищо общо с нашата действителност. Напоследък именно там се правят последователни опити да се прокарат закони с неясна визия и мисия и обществена полезност като Законът за хазарта N054-01-50 внесен в Народното събрание на 4.06.2020 година от народния представител Валери Симеонов.

Ние, от Волейболен клуб „Славия”, след като научихме за поредния удар върху и без това оскъдния ни бюджет, решихме да вникнем в мотивацията на народния представител Симеонов и да разберем кой точно народ представлява той, защото не представлява нас, както и всички онези други спортни клубове, които заплашва с ликвидиране вследствие на това проникновение, осенило този човек, че видите ли игралните зали трябвало да бъдат тук, а не там. А каква е логиката и причината да се преместят в хотели с 5 звездна категория, а да не са на локациите, които собствениците им са избрали след маркетингови анализи, инвестирали са милиони левове в изграждането им и са спазили всички изисквания на властите към тях. Да, ама не….това явно не е достатъчно, защото не са „сънували един и същи сън“ с този визионер в хазарта г- н Валери Симеонов, и сега трябва да повторят същата операция още един път. А кой ще плати сметката? Кой ще плати за това, че хиляди служители ще загубят работата си, ще натоварят допълнително осигурителната система, републиканския бюджет ще загуби много данъци и такси, а спорта ще загуби основните си рекламодатели, които доброволно, без никой да ги принуждава, даряват от средствата си за спорта, защото се чувстват морално задължени да го направят. Ако се цели да се излекуват болните от „хазартната болест“ за съжаление това не е лекарството, а страничният ефект от неподходящото лечение ще бъде минаване на този бизнес в сивия сектор.

Развитието и бъдещето на волейболния ни клуб зависят от общите усилия и работата на ръководството, треньорите, състезателите, родителите и феновете, но в особено голяма степен зависи от финансирането, което получаваме от държавата, общината и от частни спонсори. Държавното и общинското финансиране не може да покрие в достатъчна степен реалните потребности на клуба и основните спонсори и рекламодатели са организаторите на хазартни игри.

Волейболен клуб „Славия” е клуб с дългогодишна история и множество успехи. В  клуба са започнали своя спортен път голям брой състезатели, получили реализация в български и чуждестранни клубове. Много от възпитаниците на клуба са били неизменна част от Националните отбори мъже и жени, били са участници в Олимпийски игри, Световни и Европейски първенства. Клубът развива своята детско-юношеска школа от над 150 деца, като дава шанс на най-изявените да продължат своята спортна кариера в представителните отбори за мъже и жени.

Предлаганите промени в Закона за хазарта и последствията от тях ще са в разрез с всички изявления на държавата за подпомагане и развитие на спорта в България и насърчаване на младото поколение да спортува.

Призоваваме от името на Волейболен клуб Славия народните представители да не приемат този закон, който ще нанесе толкова вреди както на спортната общност в България, така и на самата държава. Надяваме се здравият разум да надделее!", се посочва в позицията на клуба.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Тя се приготви за Страстната седмица, но за съжаление мъжът и така и не замина в командировка...
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Windows 11 спря да работи със стари процесори

Windows 11 спря да работи със стари процесори

Технологии Преди 45 минути

Платформата не ги поддържаше, но имаше начини ограниченията да се заобиколят

Маргарита и Кристиян обявиха война на София и Тихомир в “Един за друг”

Маргарита и Кристиян обявиха война на София и Тихомир в “Един за друг”

Любопитно Преди 7 часа

Седмичното изпитание за жените свали всички маски във Вилата на любовта

Китай нарече германските подозрения "чиста измислица"

Китай нарече германските подозрения "чиста измислица"

Свят Преди 9 часа

Ван: Китай решително се противопоставя на всички клевети и обиди

Промени в Надзорния съвет на НОИ, Петкова оглави два съвета

Промени в Надзорния съвет на НОИ, Петкова оглави два съвета

България Преди 11 часа

Людмила Петкова става председател на два съвета – Съвета за икономически анализи и Съвета за административната реформа

Испания ще достави ракети "Пейтриът" на Украйна

Испания ще достави ракети "Пейтриът" на Украйна

Свят Преди 12 часа

Партидата ще бъде доста ограничена

Назначиха нов областен управител на София

Назначиха нов областен управител на София

България Преди 13 часа

Още пет области са с нови управители

АБРО: Призоваваме народните представители за незабавна дискусия относно Закона за хазарта

АБРО: Призоваваме народните представители за незабавна дискусия относно Закона за хазарта

България Преди 13 часа

АБРО с официална позиция във връзка с приетия на първо четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за хазарта

Българските 15-годишни са с по-ниски очаквания от връстниците им по света

Българските 15-годишни са с по-ниски очаквания от връстниците им по света

България Преди 13 часа

Проучването на ОИСР представя изводи по пет ключови области

<p>&quot;Скриването на тялото беше трудна задача&quot;: Учителка призна хладнокръвно убийство</p>

"Раздвоена личност”: Начална учителка признава, че е убила приятеля си

Свят Преди 13 часа

"Все още действията ми ме преследват. Понякога ми се налага да си спомням какво съм направила”, коментира обвиняемата пред съда

Унижение

Коя е най-силната психическа травма за човек?

Любопитно Преди 13 часа

Според специалистите, отговорът е само един.

Присъда от 1794 години затвор за сирийка в Турция

Присъда от 1794 години затвор за сирийка в Турция

Свят Преди 14 часа

Ахлам Албашир и част от задържаните обвиняеми присъстваха на заседанието

Зеленски: Радиацията не признава граници

Зеленски: Радиацията не признава граници

Свят Преди 14 часа

Зеленски: Дълг на целия свят е да окаже натиск върху Русия

<p>Как е реагирал Георги Блажев на новината, че ще става баща</p>

Георги Блажев: Да си добър родител не облагодетелстваш само твоето дете, ти си в плюс на обществото

Любопитно Преди 14 часа

Това сподели от личен опит писателят и панелист в „На кафе“ Георги Блажев в подкаста „Ох, на мама! Podcast”, който е и баща на две деца

Задържаха две жени, ощетили държавата с над 100 000 лв.

Задържаха две жени, ощетили държавата с над 100 000 лв.

България Преди 15 часа

Те използвали фалшиви решения на ТЕЛК

Аварирал камион причини километрично задръстване

Аварирал камион причини километрично задръстване

България Преди 15 часа

От полицията съобщиха, че към мястото на инцидента пътуват екипи

Гласувайте за най-големите постижения на България след 1989 година

Гласувайте за най-големите постижения на България след 1989 година

Свят Преди 15 часа

Вижте как може да подкрепите някой от най-забележителните успехи на страната ни