12 компании влизат в програмата за растеж на Endeavor – Dare to Scale 2022
Източник: iStock/Getty Images
0

З а четвърта поредна година предприемаческата мрежа Endeavor стартира програмата за растеж Dare to Scale, селектирайки в новия клас 12 компании от различни сектори. Програмата се реализира с основен партньор Пощенска банка, подкрепата на Софтуер Груп, Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНСМП) и с капиталов партньор SeedBlink. Медийни партньори на Dare to Scale 2022 са Forbes Bulgaria, The Recursive и Bloomberg TV Bulgaria.

„В четвъртото си издание Dare to Scale посреща една забележителна група предприемачи, тръгнали по пътя на успеха. Тази година бройката на кандидатствалите компании, които изпълняват критериите за участие е рекордна. Подборът на участниците в програмата отразява и нашето верую, че една силна екосистема има нужда и от предприемачи, работещи за подобряване на средата, в която „новата икономика“ се развива”, споделя Момчил Василев, изпълнителен директор на Endeavor България.

Всички селектирани компании отговарят на предварително зададените критерии – да имат доказан продукт или услуга на пазара, оборот от минимум 200 000 лв. за 2021 г. и не повече от 150 служители. Селекцията на предприемачите се реализира от ментори, борда на Endeavor и мениджъри на Пощенска банка, Софтуер Груп и ИАНМСП. Основните въпроси по време на интервютата бяха свързани със стратегията на компаниите за растеж, бизнес модела и потенциала за лидерство. Дванадесетте компании са представлявани от 21 предприемачи – основатели на бизнеси от различни индустрии – ИТ и софтуер, хранително-вкусова индустрия, недвижими имоти и медии. Тази година за първи път има отворен слот за компания, развиваща своята дейност в полза на обществото/ НПО. В него влиза Българската стартъп асоциация – BESCO.

„Като лидер на банковия пазар, в Пощенска банка винаги сме били вдъхновени от иновативното мислене, от смелия дух и идеите, които променят бъдещето. Точно това смятаме, че отличава предприемаческата екосистема, в която инвестираме заедно с Endeavor и програмата за растеж Dare to Scale. За четвърта поредна година имаме удоволствието и привилегията да бъдем част от този изключително важен проект, който чертае нови мащаби пред младите и амбициозни компании, но също така създава условия за растеж на цялата бизнес среда, в която всички сме свързани. Вярваме, че нито една среща не е случайна и всяко предизвикателство е възможност. Участваме в програмата уверени, че ще успеем да предадем всички ценни уроци, които сме натрупали, и да вдъхновим бъдещите предприемачи да разгърнат в максимална степен своя потенциал и желание за успех“, Петя Димитрова, главен изпълнителен директор на Пощенска банка.

„Щастлив съм, че Софтуер Груп вече четвърта година подкрепя най-добрата акселераторска програма у нас – Dare to Scale. Много ме радва фактът, че броят на кандидатстващите компании, които изпълняват критериите за подбор, расте рекордно. Това доказва, че заедно създаваме една все по-силна предприемаческата среда у нас. Бих искал да поздравя новоприетите компании и да им пожелая вълнуващо, ползотворно и израстващо преживяване!“, допълва Калин Радев, основател и изпълнителен директор на Софтуер Груп.

Програмата ще се проведе в София и ще е с продължителност от четири месеца – от м. септември до м. декември 2022 г. Всяка компания ще има назначен индивидуален ментор от мрежата на Endeavor, който ще провежда регулярни срещи с основателите и ще ги подпомага със своята експертиза. Предприемачите ще преминат през специализирани обучения в четири основни области: управление на организацията, маркетинг, продажби, бизнес планиране и набиране на капитал. Участниците ще могат да се включат в нетуъркинг събития, по време на които да се запознаят и да обменят опит с основите представители в предприемаческата екосистема. Програмата ще приключи с финалното събитие Demo Day, по време на което участниците ще презентират своите компании пред жури от утвърдени бизнес лидери.

„С всяко следващо издание на програмата Dare to Scale не само се подпомагат български компании, но се създава и среда за контакти и възможни колаборации между участниците, което е много ценно. Ние с радост продължаваме партньорството си с колегите в програмата, за да могат представителите на бизнеса наистина да получат добавена стойност от доказани предприемачи, което да помогне тяхното успешно развитие напред. Самият факт, че вече четвърта година тази програма привлича широк интерес, говори достатъчно красноречиво за качеството ѝ. Пожелавам успех на новата група от компании, които влизат в това приключение!“, споделя Бойко Таков, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия.

Тази година програмата се надгражда с привличането на капиталов партньор, което ще осигури допълнителен достъп до финансиране на участниците. На финален етап е и подписването на партньорството на Endeavor с Европейската банка за възстановяване и развитие (EBRD), с чиято финансова подкрепа консултантската компания PwC ще предостави експерти, които да подпомагат предприемачите. Съдружници и директори от офисите на PwC в България и Сърбия ще работят индивидуално с всички участници в програмата, за да им помогнат със своя опит и експертиза в преодоляването на предизвикателствата и развиването на възможностите в техния бизнес.

а

Научете повече за всички селектирани компании в Dare to Scale 2022:

 • Appolica – софтуерна компания, която разработва мобилни приложения и предлага пълен набор от услуги за създаване на мобилни продукти и персонализирани решения за компании в ранен етап на развитие.
 • АвтоИконом (by CarCentral) – платформа за комбиниране на дигитални услуги за обслужване на клиенти в автомобилната, застрахователната и лизинговата индустрия. Предоставят първия дигитален бизнес модел „Автомобил като услуга“.
 • BESCO - Българската стартъп асоциация – неправителствена организация, която свързва стартъпи, частни и институционални инвеститори, правителството и други заинтересовани страни в предприемаческата екосистема.
 • C4 Nexus – компания в електронната търговия, която си сътрудничи с глобални брандове, за да разработва и поддържа някои от най-сложните решения, базирани на Salesforce платформата.
 • Flat Manager – компания за управление на недвижими имоти в краткосрочен план чрез иновативен софтуер за мониторинг, позволявайки на собствениците да печелят по-лесно от имотите си в България и Румъния.
 • GridBit (АДД България) – компанията предоставя надеждни решения за мониторинг и автоматизация, които помагат на компании от енергетиката и индустрията да управляват по-добре активите и процесите си.
 • Healthy Bars – производител на протеинови барове със собствена лаборатория и напълно автоматизирана производствена база. Компанията е експортно ориентирана и продуктите им се продават в повече от 39 държави по света.
 • Pollenity – технология, подпомагаща мониторинга на няколко вида параметри при пчелите, което улеснява пчеларите при опазването на пчелните семейства. Предлагат и платформа, която свързва българските производители на мед с крайните потребители.
 • Sofia Electric Brewing – микропивоварна, занимаваща се с производство на висококачествена авторска бира и дистрибуцията ѝ в България и Европа.
 • Swipe BG – първата българска платформа за лесна покупко-продажба на мобилни телефони втора употреба, които са проверени от оторизиран сервиз и с добавена гаранция от 2 години. Компанията също разработва технологични и финансови решения за външни програми за обратно изкупуване на смартфони на ритейлъри и телекоми.
 • The Recursive – независима медийна платформа за отразяване на новини в Югоизточна Европа. Съсредоточени са в сектор иновации, предприемачество и тенденции в регионалните екосистеми, предоставящи международна видимост.
 • VEVS – платформа за изработване на уебсайтове с интегрирани софтуерни решения за различни индустрии, свързани с управление на бизнеса и онлайн продажбите.
Габровец ще продава на севлиевец трактор. Пазарили се, пазарили, накрая си стиснали ръцете - утре ще е сделката. Единият тръгнал да търси пари, а другият…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

 1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
 1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Как Западът да не дава на Ердоган да се сближи с Путин

Как Западът да не дава на Ердоган да се сближи с Путин

Свят Преди 3 часа

Турският президент вече не може да се кандидатира за нов мандат

Василев: Диктатура или парламентарна република

Василев: Диктатура или парламентарна република

България Преди 4 часа

Петков: Дезинформацията и намесата на Кремъл във вътрешните работи е огромен проблем

Вече над 2 милиона абонати ползват мобилни гласови услуги с абонамент в мрежата на Vivacom

Вече над 2 милиона абонати ползват мобилни гласови услуги с абонамент в мрежата на Vivacom

Технологии Преди 7 часа

Резултатите идват само 8 месеца, след като компанията пусна изцяло новото си портфолио от Unlimited тарифни планове за пълна свобода в общуването

Обилното пиене на младини повишава риска от загуба на мускулна маса в по-късна възраст

Обилното пиене на младини повишава риска от загуба на мускулна маса в по-късна възраст

Любопитно Преди 7 часа

Тези резултати са още една причина да се намали навреме консумацията на алкохол.

Продават на търг посребрен молив, с който е писал Хитлер

Продават на търг посребрен молив, с който е писал Хитлер

Любопитно Преди 8 часа

Смята се, че той е подарък за бившия нацистки диктатор от дългогодишната му партньорка Ева Браун за 52-ия му рожден ден

Екшън с буйстващ мъж в шадравана в Русе

Екшън с буйстващ мъж в шадравана в Русе

България Преди 8 часа

Мъжът е вадил и хвърлял знамена, поставени пред сградата на областната и общинска администрации

Възобновяват производството за „кюлчета и пачките“

Възобновяват производството за „кюлчета и пачките“

България Преди 8 часа

Досъдебното производство е върнато на СГП

Президентът Румен Радев връчи папката с втория мандат на академик Николай Денков

Президентът Румен Радев връчи втория мандат на ПП-ДБ

България Преди 8 часа

Академик Николай Денков прие папката от Румен Радев

Главният прокурор Иван Гешев

ВСС решава за предсрочното освобождаване на главния прокурор Иван Гешев в четвъртък

България Преди 8 часа

Мотивите: тежко нарушение на служебните задължения

Най-богатите в Холивуд: 10 от най-успешните филмови звезди

Най-богатите в Холивуд: 10 от най-успешните филмови звезди

Любопитно Преди 9 часа

Вижте кои са най-богатите актьори и актриси днес – някои в списъка може просто да ви изненадат

<p>СГС разследва сигнал за национално предателство</p>

СГС разследва сигнал на „Възраждане“ за национално предателство

България Преди 9 часа

В сигнала се твърди, че по време на пресконференция на Радостин Василев са изнесени данни за извършени престъпления против републиката

Това са верните отговори на матурата по БЕЛ за 4-ти клас

Това са верните отговори на матурата по БЕЛ за 4-ти клас

България Преди 10 часа

Днес беше изпитът по БЕЛ, на който учениците решаваха писмен тест в рамките на 60 минути

В „гола“ рокля: Шей Мичъл прикова погледите в Кан (СНИМКИ)

В „гола“ рокля: Шей Мичъл прикова погледите в Кан (СНИМКИ)

Любопитно Преди 10 часа

Роклята на Шей е проектирана от Cult Gaia, която по случайност е една от най-горещите марки в момента

Снимката е илюстративна

Разяждащият плътта "зомби наркотик" вече е в Европа

Свят Преди 10 часа

Разяждащият плътта „зомби наркотик“ ксилазин, който досега сееше хаос в САЩ, вече е във Великобритания

Южна Корея: Ще си платите, с болезнени последствия

Южна Корея: Ще си платите, с болезнени последствия

Свят Преди 10 часа

Токио подозира, че това ще бъде изстрелване на балистична ракета с голям обсег

Какво става в Косово - войници, сблъсъци, насилие

Какво става в Косово - войници, сблъсъци, насилие

Свят Преди 11 часа

50 войници от Полша и Унгария в пълно снаряжение за борба с безредиците са разположени около сградата на община Звечан