32

Д имитър Желязков по известен като Митьо Очите вече е в съзнание, съобщи Дарик, позовавайки се на свои източници.

Днес преди обяд подземният бос е дошъл в съзнание и е с много добри жизнени показатели.

„Функциите му са добри. Утре вече ще може и спокойно да говори“,

казаха още от бургаската болница.

В продължение на шест дни състоянието на считания за наркобос беше критично. Основната причина за това беше тежката кръвозагуба.

Как се лекува пациент със славата на Митьо Очите, който след престрелката в Слънчев бряг е вече седмица с опасност за живота в отделението по Реанимация на Бургаската болница.

От миналата сряда вечерта до днес лечението му струва близо 24 хил. лв., информира Нова ТВ. Лекарите от отделението по реанимация са категорични, че грижите, които полагат за Митьо Очите, са същите, каквито получава и всеки друг пациент на отделението.

За лекарите от отделението по Реанимация в болницата в Бургас няма значение дали лекуват обикновен пациент или най-големия наркобос по Южното Черноморие.

„Никой не е оказвал натиск върху нас, напротив – оставени сме да работим абсолютно спокойно. Естествено, чувстваме се не притеснени, но малко смутени от огромния медиен интерес.

Иначе поведението ни е абсолютно същото, каквото е при всеки пациент. Ние сме имали подобни пациенти, с много по-тежки наранявания, които, разбираемо, не са били интересни за медиите и не са получавали такава гласност“, коментира д-р Здравка Инджова.

По данни на болницата до понеделник лечението на Димитър Желязков струва 21 890 лв. За вторник разходите са още 850 лева. Най-скъпи са медикаментите за регулиране на кръвосъсирването. Флаконът е 2300 лв., като за пациента са използвани 7 опаковки.

Според лекарите,

непосредствената опасност за живота му е отминала.

Важен фактор за това се е оказал здравият организъм на Митьо Очите. По думите на медиците на Желязков му предстои дълъг период на възстановяване.

Митьо Очите и двама негови гардове бяха ранени, а един от охранителите му бе убит при престрелка пред заведение в центъра на „Слънчев бряг” минути преди 21.00 ч. на 8 юни. Повдигнати бяха обвинения за убийство и за опит за убийство. В петък беше задържан и последният издирван за стрелбата. 
Официалната причина е спор за паркомясто пред заведението, а неофициалната - от събиране на такса "спокойствие" до разпределяне на наркопазара. 

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@