15

А партаменти били поискали Десислава Иванчева и Биляна Петрова първоначално от Александър Ваклин, твърди той. Бизнесменът днес беше разпитан в рамките на делото за подкуп срещу бившето ръководство на район „Младост”, съобщава NOVA.

Десислава Иванчева и Биляна Петрова пък бяха посрещнати от симпатизанти пред Специализирания съд.

„Това е война в крайна сметка с прокуратурата”, заяви Петрова пред журналисти.

Според Ваклин Иванчева и Петрова в крайна сметка поискали 500 000 евро. Докато водели преговори през посредник,  бизнесменът пресметнал, че парите за подкупа са толкова много, че  ще му стигнат, за да смени изборната система у нас, става ясно от СРС-ата.

„Казах, че може да се промени обществената нагласа и оттам депутатите да преценят дали настоящата система за избор на районни кметове е целесъобразна. Аз не съм казал, че аз ще го направя, казах, че може да се направи”, заяви Александър Ваклин.

Ваклин вече е бил кандидат за депутат. Не помни от коя партия и коя година. Не помни и записан разговора с неизвестен строител за 15 000 евро.

„Темата на разговора е съвсем друга, разговорът е много дълъг - около 10 листа от СРС. С подобна тематика като съдебния казус”, заяви наблюдаващият прокурор Илиян Рангелов.

„Изглежда четем различни материали. Това, което ние сме видели, е - прокуратурата и 15 000. За какво става въпрос, как ще я оправят с тези пари?”, посочи пък Емануил Йорданов, адвокат на Биляна Петрова.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram .

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@