78

Д ъщерята на фалиралия банкер Цветан Василев Радосвета Василева е с мярка за неотклонение в Сърбия, но не е в ареста. Това съобщи самата тя в новосъздадения си блог. Василева се издирва от началото на месеца с европейска заповед за адрес по обвинение в пране на пари. Младата жена разказва, че посетила родителите си в Белград за рождения ден на баща си на 12 август.

Според местната процедура посетила полицията, за да се регистрира, и там разбрала, че е издирвана и трябва да бъде задържана. След като сръбските власти получили потвърждение от София, че тя е търсеният човек, съдът постановил да не бъде задържана, но да остане в сръбската столица.

Радев обеща сигурност на Цветан Василев, коментира и Слънчев бряг

Американският посланик: Тръмп е наясно със случая на Цветан Василев

Пеевски и Цацаров в американската сага с Василев

„Бях изплашена до смърт, но и бях дълбоко впечатлена от човешкото лице на сръбските власти. Полицаите, които ме арестуваха и ме откараха в сръбското бюро на Интерпол, ми казаха: „Не изглеждаш като престъпник. Всичко ще е наред“. Служителите на сръбското бюро на Интерпол бяха доста озадачени какво се случва. Чух ги да шепнат на сръбски:

„Първо бащата, после майката, сега дъщерята…Нещо странно се случва в България“,

пише Радосвета Василева.

Тя разказва, че същото се е случило с майка ѝ, когато през 2016 г. посетила съпруга си и също се оказала със задочно обвинение за пране на пари и издирвана от Интерпол.

„Обвиниха майка ми в пране на пари, защото купила къща с пари, дарени от баща ми. Според болното въображение на прокуратурата, майка ми е трябвало да знае, че баща ми е престъпник и парите били с нечист произход. До ден днешен баща ми няма присъда. Къде е презумпцията за невинност?

Как през 2012 г. майка ми, видите ли, знаела, че е женена за престъпник, а пък компетентната прокуратура, която според собствените си твърдения стига до Луната с дизелов двигател, не е знаела?“, пита Радосвета Василева.

Съпругата на Цветан Василев отговори на Цацаров

Главният прокурор: Цветан Василев не е Магнитски

Цветан Василев търси закрила от САЩ по закон за репресирани

Проблемите на семейството си Радосвета обяснява с отказа на баща ѝ „да прехвърли активите на КТБ на мафия“, а

като инициатор на атаката Василева сочи депутата Делян Пеевски.

„Баща ми беше рекетиран от български политици дълго време, но през 2014 г. наглостта премина всякакви граници. Както е вече известно, през 2014 г. г-н Делян Пеевски чрез адвоката си г-н Ангелов е поискал да му прехвърли активи на КТБ безвъзмездно. Баща ми, разбира се, е отказал. Тогава започна нашият кошмар.

Последва класическа „рейдърска атака“ – изфабрикувани обвинения, очерняща кампания в медии, контролирани или близки до г-н Пеевски, опит да убият баща ми, нередовно призоваване, злоупотреба с право, заповед за задържане под стража за 72 часа, Европейска заповед за арест, „Червена бюлетина“ на Интерпол и запор върху цялото му имущество.

Трябва да си спомним, че през лятото на 2014 г. бяха арестувани невинни хора, за да ги изнудват да дават лъжливи показания срещу баща ми“, пише още дъщерята на бившия банкер.

В публикацията си Василева обявява, че

семейството ѝ е завело дела в Европейския съд по правата на човека,

а обяснението ѝ защо и тя е станала интересна за българските власти, е задвижената процедура по американския закон „Магнитски“.

Целия раказ на Радосвета Василева можете да прочетете ТУК.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@