1

В много клипове и видеа често попадат интересни песни, които привличат вниманието. Много хора попадат на любими песни по този начин, особено в YouTube. Откриването коя е въпросната песен обаче е трудно и видеопорталът смята, че може да помогне.

YouTube ще бори конспирациите с Wikipedia

Мнима реклама в YouTube "копала" криптовалути

YouTube започва постепенното пускане на функция "Музика в това видео". Тя ще се опитва автоматично да разпознава кои са използваните песни в даден клип или видео.

След Facebook, наред са данните от Google и Twitter

YouTube: Facebook да си гледа снимките с бебета

Информацията ще е достъпна в описанието под клипа. В него ще се помества името на песента, изпълнителя и дори авторите на текста, правоносителите и връзка към официалния сайт или канал, когато това е възможно.

Влогър-милионер поруга труп и разгневи интернет

Целта на новата функция е да помогне не само за по-лесното намиране и разпознаване на песните, но и да се даде подобаващо внимание на техните създатели. Това ще улесни и самите тях да следят дали някой не използва музиката им без разрешение. Функцията вече е приложена за над половин милиард видеоклипа в YouTube, като тя ще се добавя постепенно и към останалите.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@